Статии - Как да събирате пари онлайн в пет лесни стъпки - вижте как.

Как да събирате пари онлайн в пет лесни стъпки - вижте как.

Ако се чудите как бързо да съберете пари, помислете за краудфъндинга като свое решение. Ако никога преди не сте набирали средства онлайн, процесът може да изглежда поразително труден. Но ако следвате тези пет прости стъпки, ще научите всичко необходимо, за да стартирате благотворително набиране на средства за себе си, за любим човек или за любимата си кауза!

Как да събираме средства онлайн?

1. Определете целта си.

Започнете като определите колко пари трябва да съберете. Това е много важно, защото помага на потенциалните ви дарители да разберат колко пари трябва да съберете за конкретната си кауза. Хората са по-склонни да дадат пари за кауза, която е ясно дефинирана, така че изчислете целта си въз основа на общата разбивка на разходите. Например, ако събирате пари за медицинска процедура, не посочвайте само цената на самата процедура, но и свързаните с това разходи, като пропуснати ползи, рехабилитация, лекарства и медицински изделия за след операцията.

2. Изберете онлайн платформа за набиране на средства.

Когато избирате платформа за набиране на средства онлайн, трябва да търсите:

- Най-ниските такси (както такси за платформата, така и такси за обработка на плащания)
- Лесно използване и дизайн на уебсайта
- Опции за поддръжка на клиенти
- Безопасен и бърз достъп до вашите средства
- Възможности за споделяне на средствата


За да се потопите по-дълбоко в сравненията на платформата за краудфъндинг, вижте публикацията ни в блога - 19 от най-добрите сайтове за дарения (краудфъндинг): Изберете най-подходящия за вашите нужди!

Друг добър вариант пред Вас е да се свържете с мен! Платформата PavelAndreev.BG не събира такси от набраните пари по каузите. Пишете ми, за да обсъдим Вашата кауза!

3. Разкажете честно историята си.

Всички ние като хора сме настроени да откликваме на силните истории. Личните истории за набиране на средства помагат да се улесни емоционалната връзка между читателя и бенефициента, което в крайна сметка може да доведе до повече дарения. Ето защо е важно да бъдете възможно най-честни относно ситуацията си.

Разбираме, че искането за помощ може да бъде страшно, но не е нужно да го правите сами. За да ви помогнем, измислихме няколко въпроса, които можете да си зададете, когато пишете историята си:

- За какво ще се използват средствата?
- Как сте свързани с причината?
- Как събраните дарения ще ви помогнат или ще помогнат на други?
- Защо получателят се нуждае от това дарение?

Уверете се, че сте отговорили на основните въпроси Кой, Какво, Къде, Кога, Защо, Как - въпроси чрез, които да увеличите вероятността за дарение. Не забравяйте, че когато става въпрос за набиране на средства, въпросът ЗАЩО е особено важен. 

Напишете завладяващо заглавие, за да съответства на вашата история

Измислете силно заглавие, след като сте написали личната си история за набиране на средства. Това ще ви помогне да обобщите историята си в една забележителна фраза. Заглавията са наистина важни, защото давате на публиката представа за какво става дума във вашата кампания за набиране на средства. Уверете се, че заглавието отразява по ясен начин целта на набирането на средства, така че хората да кликват и да даряват. 

4. Споделете набирането на средства с приятелите и семейството си.

След като публикувате кампанията си за набиране на средства, ще получите отзиви за нея от доверени приятели и семейство. Използвайте добрите предложения от тях, за да прецизирате и обогатите вашата история, снимки в кампанията и т.н. След това помолете вашия кръг от приятели и роднини за дарения. Ще се запитате защо? Ако потенциалните дарители видят, че част от средствата са вече набрани, хората са по-склонни да дарят. След като вашият вътрешен кръг дари, споделете набирането на средства с всички.

Споделяне в социалните мрежи

Често срещан въпрос, който се задава, е „как да забележат моята кампания в PavelAndreev.BG?“. Колкото по-видимa е вашата кампания за набиране на средства, толкова повече дарения ще получите. Ако създавате страница във Facebook за набиране на средства, помислете за платена реклама, за да увеличите reach-a си. 

Споделяне без социални мрежи

Въпреки че социалните мрежи са чудесен начин да свържете потенциални дарители с кампании за набиране на средства, има и други начини за споделяне. Ако искате да знаете как да наберете пари онлайн, без да използвате социални мрежи, помислете за изпробване на QR-кода на всяка от кампаниите. Разпечатайте го и поставете на видно място в мола или в някой магазин. Хората ще го сканират и ще видят кампанията Ви.

5. Проявете признателност към вашите дарители.

Когато човек направи дарение за благотворителна кауза за набиране на средства, това е така, защото той вярва във вашата кауза. Ето защо благодарностите са толкова важни - те служат като начин за дарителите да останат част от вашата история. Простите, персонализирани благодарствени писма са лесен начин да покажете своята благодарност и да укрепите вразката си с дарителите. 

Как бързо да събирате средства: НАЧАЛОТО.

След като знаете как да наберете пари онлайн в пет лесни стъпки, стартирайте набирането на средства в PavelAndreev.BG още днес. Пишете ми и ще стартираме заедно вашата кампания!


Стартирай Кампания
Сподели