Статии - Как да създадете благотворителна кампания за дарения и да съберете нужните пари в няколко лесни стъпки?
27-ми март 2021

Как да създадете благотворителна кампания за дарения и да съберете нужните пари в няколко лесни стъпки?

Ако сте решили да се потопите в света на благотворителното набиране на средства или още краудфъндинг, може би се чудите как да създадете страница за дарения, която да вдъхнови другите да дарят. Може би търсите помощ за сметки? Или може да събирате средства, за да помогнете на жертвите на смъртоносен ураган да се възстановят. Каквато и да е вашата кауза, от решаващо значение е да създадете страница за дарения, която е убедителна и разказва вашата уникална история.

Тъй като всяко ново начинание е по-лесно, когато имате солидни насоки, то тук ще откриете най-добрите съвети за набиране на средства и ще сте готови да започнете веднага.

Кой сайт за благотворително набиране на средства (краудфъндинг) е най-подходяща за вашата кампания за дарения?

С нарастващата популярност на благотворителността и краудфъндинга има десетки уебсайтове за набиране на средства, между които можете да избирате. И така, как да разберете кой сайт е подходяща за вас и вашата кауза?

Най-добрите сайтове за краудфъндинг не само ще предлагат набиране на средства и лесен процес на настройка, но ще предлагат и други неща. Например - лесно за ползване мобилно приложение, денонощна поддръжка за клиенти и блог, пълен със съвети за набиране на средства, са всички функции, които трябва да търсите.

Организирайте лесно благотворителна кампания на PavelAndreev.BG.

Екипът на нашата платформа е винаги на разположение и можете да се свържете с нас.   

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Измислете звездно заглавие на страницата си за дарения

Първата стъпка в това как да създадете страница за дарения за себе си, за любим човек или за благотворителна организация е да изберете привлекателно заглавие. Вашето заглавие за набиране на средства трябва да привлече вниманието на потенциалните поддръжници в социалните мрежи и канали, в имейли и в текстови съобщения. Запомнящо се заглавие, което веднага предава за какво събирате средства, ще насърчи хората да кликнат върху вашата връзка и да прочетат вашата история. 

Разгледайте и нашия Наръчник за успешно набиране на средства за дарителски кампании.

Напишете история, която вдъхновява хората да даряват

История за набирането на средства, която е едновременно подробна и убедителна, ще насърчи хората да подкрепят каузата ви. Естествено е да искате да стартирате страницата си за дарения възможно най-бързо, но е важно да отделите малко време, за да създадете възможно най-смисленото описание.

Дължината на описанието на набирането на средства трябва да бъде не по-малка от 400 думи и трябва да обхваща кой, какво, кога, защо и как от вашата ситуация. Ето най-важните въпроси, на които трябва да отговори вашата история:

- Кой е бенефициент на вашата благотворителна кампания? Опишете бенефициента възможно най-честно и изчерпателно и обяснете защо този човек, семейство или организация толкова заслужават финансова помощ. Ако набирането на средства е за вас самите, не се страхувайте да се отворите и да обяснявате защо подкрепата от другите би имала голямо значение в живота ви.
- Кое е основното препятствие? Кажете на потенциалните дарители с какви проблеми се сблъсквате вие или бенефициентът.
- Кога са ви необходими средствата? Важно е да кажете на своите поддръжници кога са необходими средствата, за да разберат спешността.
- Защо вие или бенефициентът се нуждаете от помощ? Кажете на хората защо приносът им е от критична важност. Вземете реплика от обществените радиостанции, които вършат чудесна работа, за да отговорят на „защо“ в своите набирателни средства.
- Как могат да помогнат дарителите? Избройте конкретни разходи, които вие или бенефициентът се нуждаете от помощ при плащането. Тези подробности помагат на хората да разберат какво точно въздействие ще имат техните дарения.

Добавете снимки и видеоклипове, за да озарите страницата си за дарения

Визуалното съдържание може да помогне да разкажете историята си по интересен начин. Добавянето на снимки и видеоклипове ще подобри страницата ви за дарения и ще привлече хората да разберат повече за вашата кауза. Уверете се, че основната ви снимка е с високо качество, тъй като пикселираните изображения могат да накарат набирането на средства да изглежда подозрително. Не забравяйте да изберете снимки и видеоклипове, които наистина предават вашата личност или личността на вашия бенефициент.

Изберете цел за набиране на средства, която има смисъл

Когато решавате каква трябва да бъде вашата цел за набиране на средства, най-добре е да започнете от по-малка финансова стойност и да я увеличите, ако е необходимо. Защо започването с по-малка цел е по-добра стратегия? Разумните цели за набиране на средства могат да насърчат хората да дават, докато солидните и големи цели могат да накарат хората да се чувстват, че дарението им няма да са от кой знае каква полза.

Не забравяйте, че можете да увеличите целта си за набиране на средства по всяко време. Можете също така да запазите всички дарения, които получавате, дори ако не постигнете целта си за набиране на средства.

Споделете първо с вътрешния си кръг от роднини и приятели

Първите няколко дни на набиране на средства могат значително да повлияят на успеха му в дългосрочен план. Преди да популяризирате широко кампанията си за набирането на средства, най-добре е да я споделите с няколко близки приятели и да поискате тяхната обратна връзка. Тъй като хората са по-склонни да дават, ако други хора вече са дарили, стратегията за разпространение ще гарантира, че имате няколко солидни дарения, преди да споделите набирането на средства с всички чрез социалните мрежи.

Започнете набирането на средства като изпратите лични писма за набиране на средства до най-близките си приятели и членове на семейството. Това ще ви помогне да дадете няколко първоначални дарения, дори преди да споделите връзката си за набиране на средства в социалните мрежи.

За повече идеи за това как да поискате дарения, разгледайте тези статии от секцията ни Публикации:

Как да поискам дарение: Съвети за начинаещи в набирането на средства

ТОП 7 идеи за благотворително събиране на средства при ограничен бюджет

Обмислете добре вашия план за споделяне

Споделянето е може би един от най-важните аспекти на управлението на набирането на средства. Широкото споделяне на вашата страница за дарения спомага за повишаване на осведомеността за вашата кауза и насърчава вашата мрежа от приятели и семейство да ви подкрепят.

Използването на социални мрежи за популяризиране на набирането на средства е един от най-лесните и ефективни методи за разгласяване на каузата ви. Можете да използвате Facebook, Twitter и дори Instagram, за да разпространявате благотворителната си кампания. Друг начин да насърчите хората да споделят вашата кауза е да създадете хаштаг за набиране на средства. Хаштага улеснява хората да намират вашите публикации в социалните мрежи и да взаимодействат с тях.

Разбира се, можете също да споделите кампанията си за набиране на средства чрез имейл, текстови съобщения и телефонни обаждания. За повече съвети за споделяне на средства, разгледайте тези публикации в блога:

Как да събирате пари в пет лесни стъпки

Как да използвате похватите на психологията, за да стимулирате набирането на средства?

Проявете благодарност към своите поддръжници

Когато сте заети с настройване и стартиране на кампания за дарения, понякога е лесно да забравите да благодарите на своите дарители. Но показването на благодарност е важно. В края на краищата, без щедростта на дарителите, вашето набиране на средства не би било възможно.

Благодарността на вашите дарители също е ключова за изграждането на сплотена общност, която остава ангажирана и отдадена на вашата кауза. Понякога може дори да вдъхнови повторни дарения и да помогне за задържането на дарителите.

Напишете благодарствено писмо до всеки дарител или опитайте да изпратите ръкописни бележки или индивидуални имейли, ако имате време. Човешката доброта е нещо красиво, особено когато се отплаща с повече човешка доброта.

Не забравяйте да публикувате актуализации за набирането на средства

Актуализациите са лесен начин да поддържате вашите дарители в течение, като същевременно ги уведомявате, че все още може да се нуждаете от тяхната постоянна подкрепа. И ако вашето набиране на средства спре, актуализациите могат да му помогнат да набере скорост отново.

Можете също да използвате актуализации, за да обсипите специални дарители с признание и благодарности. След като усвоите как да пишете актуализация за набиране на средства, можете да се стремите да публикувате такава около веднъж седмично.

Готови ли сте да стартираме вашата кампания за благотворително набиране на средства сега?

След като разполагате с инструментите нужни за успех при набирането на средства на една ръка разстояние и знаете как да настроите кампанията си, остава само да създадем вашата страницата. Започнете набирането на средства днес като се свържете с мен и обсъдим казуса ви!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...