Статии - Как да спасявате животни: креативни начини да направите промяната
11-ти ноември 2021

Как да спасявате животни: креативни начини да направите промяната

Мисълта за животно-придружител, нуждаещо се от дом, е сърцераздирателна, особено за тези, които имат свои домашни любимци. Милиони животни са или бездомни, чакат осиновяване в приют, или се нуждаят от спасяване. Набирането на средства е чудесен начин да окажете положително въздействие и да помогнете на животните, независимо дали това означава набиране на средства за стартиране на собствено спасяване на животни или набиране на средства за благотворителност за животни. Открийте съвети как да спасявате животни. Научете начини за събиране на пари за спасяване на животни и вижте как набирането на средства може да ви помогне да постигнете целите си.

Спасяването на животни е лесно с тези идеи

1. Организирайте къпане на кучета

Публикувайте флаери във вашата общност за събитие за къпане на кучета, за да спонсорирате любимото си спасяване на животни. Вземете решение за предложените суми за дарение и потърсете помощта на вашите приятели и семейство, за да изкъпете кварталните кучета.

2. Организирайте състезание с кучета

Забавно събитие както за кучета, така и за хората, doggie dash е начин да направите малко упражнения и да участвате в някакво приятелско състезание. Задайте кратък маршрут – обикновено един до два километра е подходящо. Празнувайте с печелившите отбори и дарете всички приходи, за да помогнете за спасяването на животни.

3. Забавлявайте се с конкурс за снимки на домашни любимци

Страхотно е както за котки, така и за кучета, конкурсът за снимки на домашни любимци е ефективен начин за повишаване на осведомеността за вашата кампания за набиране на средства. Можете да бъдете домакин на конкурса в социалните мрежи. Увеличете потенциала за споделяне на вашия конкурс – и набиране на средства – като позволите на обществеността да гласува за любимата си снимка.

4. Направете обществена разпродажба на сладкиши

Включете местно училище, читалище или църква, за да спонсорирате продажба на печива с приходи в полза на спасяването на животни. Включете лакомства за домашни любимци и се уверете, че съставките са изброени за всички печени продукти в случай на алергии.

5. Споделете в социалните мрежи

Споделянето в социалните платформи е сред най-добрите съвети за набиране на средства, за да осигурите успешно набиране на средства. Генерирайте инерция за вашето набиране на средства чрез социалните мрежи и насърчавайте другите да разпространяват информацията за вашата кауза. Разкажете историята зад вашето спасяване на животни и уведомете аудиторията си защо вашата мисия е толкова важна. Включете ясен призив за действие и връзка към вашата кампания за набиране на средства в края на всяка публикация в социалните мрежи.

Разгледайте нашите статии свързани със социалните мрежи:

6. Започнете набиране на средства за спасяване на животни

Независимо дали събирате средства за съществуваща кампания за спасяване на животни или искате да помогнете на няколко конкретни животни във вашата общност, онлайн набирането на средства е идеално решение. С 0% такса за платформата за организаторите, груповото финансиране чрез PavelAndreev.BG означава, че вашите дарения ще окажат още по-голямо въздействие. Ние имаме 100 % прозрачност на даренията.

  • Първо, разгледайте тези прости стъпки за успех, когато става въпрос за онлайн набиране на средства. След това създайте печелившо заглавие за набиране на средства, за да привлечете вниманието към вашата кауза.
  • Не забравяйте да споделите вашата кампания за набиране на средства навсякъде, за да увеличите даренията.
  • Дръжте дарителите в течение за вашето набиране на средства, като им изпращате актуализации. Това може да бъде месечен бюлетин с важни актуализации или нещо просто като основен имейл.
  • Партньорство с местния бизнес. Попитайте дали могат да покажат флаери или да поставят буркан за дарения или дори да приемат физически дарения от ваше име - като храна за домашни любимци или медицински консумативи.

Как да започнем кампания за спасяване на животни

Смята се, че 80% от всички кучета и котки, евтаназирани в приюти всяка година, са здрави и годни за осиновяване. Като започнете свое собствено спасяване на животни, можете да намерите животните-придружители в обичащ завинаги дом и да спасите живота им. И докато създаването на приют за животни не е лесна задача, това е невероятно възнаграждаващо за всички участващи.

По-долу ще отриекте шест ключови стъпки, които трябва да следвате, когато започвате кампания за спасяване на животи.

1. Оценете нуждите на вашата общност

Направете проучване, за да определите пропуските във вашите местни организации за хуманно отношение към животните. Целта тук е да откриете мисията на вашето спасяване на животни и региона, в който вашата организация ще служи. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид:

  • Направете проучване на приютите и спасителните групи, които в момента съществуват във вашия район. Свържете се с всеки и попитайте за основната им цел, както и за най-належащото им предизвикателство. Например, може да откриете, че има множество спасителни организации, които се фокусират върху една и съща порода кучета, или че местен приют има затруднения да намери домове за възрастни домашни любимци.
  • Проучете местната статистика за бездомните домашни любимци. Ще искате да намерите информация за броя на домашните любимци, които всеки приют приема, независимо дали са бездомни или се предават, и процента на осиновяване.

Чрез вашето проучване определете конкретната нужда, която ще отговори на вашата кампания за спасяване на животни. Определете как най-добре можете да служите на вашата общност и как вашата организация може да окаже най-голямо въздействие.

Разгледайте нашите статии:

2. Създайте своя бизнес план

След като имате ясна цел, е време да помислите как ще постигнете целите си. Дори като организация с нестопанска цел, ще трябва да помислите за бюджета, от който се нуждае спасяването на вашите животни, за да работи успешно. И ако искате да съберете средства, за да започнете своето спасяване на животните, наличието на задълбочен бизнес план също ще вдъхне доверие у дарителите и ще улесни даването.

3. Намерете своя екип от доброволци

Организациите за спасяване на животни работят чрез щедростта на доброволци, които предлагат своето време и умения, за да подкрепят мисията на организацията. Въз основа на целите на вашето спасяване на животните определете колко доброволци ще ви трябват и в какви роли. Опитът в работата с животни е задължителен.

Повечето доброволци са приемни родители, които са необходими за настаняване на домашни любимци, докато намерят постоянен дом. Други полезни умения могат да включват маркетинг за популяризиране на събития за осиновяване, ветеринарен опит, проста поддръжка на уебсайт, контакт с общността или данъчна подготовка.

4. Вземете решение за местоположението

Някои спасителни служби за животни работят изключително чрез домовете на приемни родители-доброволци, докато други също имат приют и малък офис. Решете коя опция е подходяща за вас, вашите цели и бюджет. В зависимост от вашата юрисдикция, някои приюти за животни могат да работят извън частна резиденция. Консултирайте се с вашия град или щат, за да видите какви закони се прилагат.

5. Погрижете се за документите

Следващата стъпка е да решите как да се включите вашето спасяване на животни. Имайте предвид, че може да отнеме време докато регистрирате дружество и имате право да набирате средства легално. 

6. Дайте приоритет на усилията си за популяризиране

Маркетинговата стратегия е от съществено значение за генериране на подкрепа за вашето спасяване на животни. Помислете за създаване на уебсайт и популяризирайте спасяването си, като използвате съвети за набиране на средства в социалните мрежи. С нарастването на вашето спасяване си партнирайте с други местни фирми или приюти за животни, за да повишите допълнително осведомеността за вашата кауза.

Освен това следете възможностите за безплатна реклама чрез местните медии. Свържете се с вестници и местни телевизионни станции, за да попитате дали ще бъдете представени в интервю, и се свържете с всички подкасти, свързани с животни, които търсят гости.

За да набирате средства без социални мрежи, можете също да създадете прост онлайн магазин на вашия уебсайт. Продавайте малки предмети, отпечатани с името и логото на спасителната ви фондация като тениски и стикери. Това е лесен начин за свободно рекламиране на вашето спасяване на животни, като същевременно набирате средства в процеса.

Разгледайте нашите статии свързани със социалните мрежи:

Може да разгледате нашите активни кампании в категория Животни

Стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG.

Помогнете за събирането на пари за спасяване на животни днес

Безброй животни прекарват живота си или без дом, или в приют. Всички тези животни заслужават любящ, постоянен дом. Има много начини, по които можете да помогнете за спасяването на животни, а стартирането на кампания за набиране на средства за спасяване на животни може да ви помогне да постигнете целите си. Свържете се с мен и нека стартираме кампанията Ви още днес!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...