Статии - Как да създадете хаштаг за набиране на средства, който вдъхновява даренията
9-ти декември 2022

Как да създадете хаштаг за набиране на средства, който вдъхновява даренията

Споделянето на вашата кампания за набиране на средства в социалните мрежи е от ключово значение за разгласяването на вашата кауза. Един основен начин за повишаване на информираността и споделянето е чрез използването на хаштаг за набиране на средства. С уникален хаштаг потребителите на социалните мрежи могат лесно да следват вашата история и да даряват, когато тя резонира с тях. Тези четири съвета могат да ви помогнат да създадете хаштаг, който ще привлече други към вашата кауза и ще увеличи даренията.

Четири съвета за създаване на печеливш хаштаг

Хаштаговете и социалните мрежи вървят ръка за ръка – почти невъзможно е да има едното без другото. Тъй като използването на социални медии за популяризиране на вашата кампания за набиране на средства е един от най-добрите начини за увеличаване на даренията, разбирането на хаштаговете е от решаващо значение. Не сте сигурни как да създадете завладяващ хаштаг? Вижте съветите по-долу.

1. Изберете правилната платформа

Ще искате да публикувате съдържание с вашия хаштаг в платформата, където по-голямата част от аудиторията ви е активна. Повечето големи социални медийни платформи поддържат хаштагове. Например Twitter ви позволява да търсите хаштагове по много различни начини, включително „топ“ хаштагове, които са най-популярните или подходящи. Можете също да видите конкретен хаштаг, използван само от хора, които следвате. Други платформи като Instagram, Facebook  и Pinterest също поддържат хаштагове, така че изберете платформите, които имат смисъл за вашите усилия за набиране на средства.

2. Започнете мозъчна атака  

След като намерите идеалната платформа, обмислете някои креативни идеи за вашия хаштаг. Добре е да помислите за заглавие за набиране на средства , което включва вашия хаштаг, така че да привлече вниманието на хората веднага. Помислете за думите, които определено искате да включите, за да направите вашия хаштаг уникален и лесен за разбиране. Вашият хаштаг трябва да бъде кратък – няколко думи или кратка фраза, но не и да съставяте сложно изречение.

Също така имайте предвид знаците, които се слагат в хаштагове. Цифрите и главните букви се препоръчват, но символите и препинателните знаци не. 

3. Проучете своя хаштаг

След като сте избрали няколко опции за хаштаг, проучете в различните платформи, за да видите дали са били използвани преди. Това ще ви помогне да определите правилния хаштаг за вашата кампания за набиране на средства. Уверете се, че сте избрали хаштаг, който не е бил използван преди, защото не искате да нарушите други кампании за набиране на средства или да объркате потенциални дарители.

4. Популяризирайте своята кауза 

След като стартирате кампанията си за набиране на средства и създадете хаштаг, нека промоцията започне. Бъдете последователни, когато използвате новия си хаштаг във всичките си публикации и дори експериментирайте с публикациите си, като добавяте изображения и видеоклипове, за да привличате аудиторията си. И не забравяйте да използвате хаштага веднъж или два пъти в историята си за набиране на средства .

Можете също да вдъхновите приятелите си да използват същия хаштаг, когато споделят вашата кампания за набиране на средства и история. Малко помощ от вашата онлайн  общност помага много.

Тези препоръки от Павел Андреев ще ви помогнат да организирате успешна кампания за набиране на средства.

Разгледайте всички кампании в PavelAndreev.BG или стартирайте своята.

Започнете да събирате повече пари с помощта на хаштаг

Създаването на хаштаг е уникален начин да разкажете историята си и да достигнете до повече хора в социалните мрежи. Хаштагът не само може да помогне на повече хора да прочетат вашата история и да ви помогне да получите повече дарения, но използването на такъв може да вдъхне живот на вашите усилия за организиране на благотворителна кампания(крауфъндинг).

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...