Статии - Как можем да помогнем при природно бедствие - наводнение, пожари, земетресение
27-ми юни 2023

Как можем да помогнем при природно бедствие - наводнение, пожари, земетресение

Всички знаем, че срещу природата не може да се върви. Когато се случи някое природно бедствие осъзнаваме, че това е точно така. След наводнения, пожари и земетресения единственото, което можем да направим, е да се опитаме да помогнем на пострадалите. Това може да се случи по редица различни начини, но може би най-ефективният ползата да е максимална е създаването на дарителска кампания. Чрез създаването на кампания в платформата Павел Андреев каузата ще достигне до възможно най-голям брой хора и така много по-лесно ще бъде изпълнена.

Дарителска кампания в помощ на наводненията в Берковица

Община Берковица пострада много сериозно при поройните дъждове в началото на месец юли. Щетите са многобройни. Куп семейства останаха без редица жизненоважни неща, в точа число – и без годни за обитаване жилища.

На PavelAndreev.BG имате възможност да създавате дарителски кампании в полза на пострадалите.

Общината предоставя възможност на пострадалите от наводнението в Берковица да кандидатстват за еднократна помощ. За жалост обаче щетите след пороите са толкова сериозни, че тя със сигурност няма да е достатъчна, за да могат да се върнат към нормалния си живот.

След поройни дъждове в Берковица на 1, 4 и 12 юни бяха наводнени мазета, приземни етажи и дворове на много частни имоти и на обществени сгради, отнесени и разрушени бяха настилките по много улици, повредени бяха мостове и друга инфраструктура. Щетите след пороите в Берковица са наистина огромни.

Пострадалите от наводненията ще получат помощ от държавата, която ще отдели суми чрез Министерството на труда и социалната политика. Комисии от общината описват щетите, за да се кандидатства пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет. Населението получава и хуманитарна помощ за първоначално посрещане на нуждите на пострадалото от наводненията население. Хората споделят, че към момента най-силно се нуждаят от бяла и черна техника, тъй като при наводненията печки, хладилници, перални, фризери, телевизори и друга техника са повредени от водата или от токов удар.

Нуждата от помощ обаче продължава – тепърва предстои възстановяването на домовете. Ако имате близки, пострадали при наводненията, или самите вие сте понесли щети, не се колебайте да създадете кампания на нашия сайт за дарения Pavel Andreev. Със сигурност ще намерите дарители, които да помогнат за преодоляване на бедственото положение.

Как да помогна при наводнение

При бедствени ситуации желаещите да помогнат на пострадалите обикновено са много, но доста от хората се чудят как точно могат да бъдат полезни. Без съмнение един от най-добрите възможни начини е да организирате благотворителна кампания в полза на пострадало лице. Друг вариант е да дарите по някоя от активните кампании. Разгледайте сайта PavelAndreev.BG и изберете кауза, която бихте искали да подкрепите или създайте своя.

Други начини, чрез които бихте могли да сте наистина полезни на пострадалите при наводнения са следните:

  • Полагане на доброволен труд.

Ако имате желание и възможност да помогнете като отделите от времето си, можете да включите като доброволец на терен. По този начин бихте могли да съдействате за отводняването на наводнени сгради, за тяхното почистване или ремонт.

  • Даряване на продукти от първа необходимост.

При природни бедствия някои хора губят част от покъщнината си, а някои остават без каквото и да било продукти, мебели и дрехи. Ако имате възможност, ще сте полезни, ако изпратите храни, които не изискват специално съхранение, като например консерви, боб, брашно… Най-добре би било да се свържете директно с някои пострадали и да ги попитате какво им е необходимо. Запазени дрехи, одеала и техника също вероятно ще им бъдат полезни.

Разгледайте нашата статия Идеи: Как можем да помогнем при наводнение?  

Как да помогна при пожар

В случай на пожар понякога цели семейства може да загубят домовете си. Вариант за помощ отново остава създаване на онлайн дарителска кампания. Ако пострадате при пожар или познавате хора, които се нуждаят от средства или друг тип помощ след такова природно бедствие, споделете каузата на PavelAndreev.BG. Бихте могли отново да помогнете и по други начини, както и след наводнение – с храни и други консумативи от първа необходимост, с доброволен труд, с финансови средства или като приютите част от пострадалите временно например.

Как да помогна при земетресение

Друго сериозно природно бедствие, след което понякога има големи щети, е земетресението. Още по-пагубното е това, че често засяга голям брой хора – цели градове или дори райони. За щастие на територията на България няма зони, които традиционно да са силно сеизмични. Все пак, в случай на необходимост, отново остава възможността за създаване на благотворителна кампания за набиране на средства в полза на пострадали след земетресение.

Разгледайте и другите ни статии свързани с бедствията:

Кампании при природни бедствия в PavelAndreev.BG

Сайтът Павел Андреев вече се е доказал като един от най-добрите и коректни сайтове за дарения. Гарантираме пълна прозрачност по отношение на постъпилите средства. Това е изключително важно както за дарителите, така и за бенефициентите. Именно заради коректността разполагаме с набор от потенциални дарители, които имат възможност и желание да даряват и избират на кого да помогнат от каузите, публикувани на нашия сайт. Знаят, че средствата им ще отидат по предназначение, а това е особено важно.

В случай на природно бедствие – земетресение, пожар или наводнение обикновено се появяват доста хора, които са пострадали. Те имат нужда от подкрепа – както морална, така и финансова, за да могат да се стабилизират и да продължат нормално живота си. В случай, че самите вие пострадате при природно бедствие или познавате някой, който е пострадал, създайте кампания в платформата Павел Андреев, за да получите помощ.

Много кампании, които бяха публикувани на нашия сайт за дарения във връзка с природни бедствия, вече приключиха успешно. Тежко беше например положението в Карлово след наводненията преди време, а наши дарители помогнаха на много хора да стъпят на краката си. Така че, ако имате нужда или познавате човек в нужда – не се колебайте да действате.

Заключение

Не можем да се борим срещу природата, но заедно можем да се преборим с последиците, които остават след наводнения, земетресения или пожари. Създаването на благотворителни кампании е жизненоважно в подобни моменти и осигурява надежда за пострадалите. Колкото повече активни кампании и дарители има, толкова повече хора ще могат да получат бърза и адекватна помощ.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...