Статии - Как можете да използвате благотворителното набиране на средства (краудфъндинг) за природни бедствия
17-ти май 2021

Как можете да използвате благотворителното набиране на средства (краудфъндинг) за природни бедствия

Природните бедствия имат силата да унищожат пейзажите и да изместят цели общности за една нощ, принуждавайки хората да започнат да градят живота си от нулата. Възстановяването след природни бедствия може да бъде трудно, но благотворителното набиране на средства (краудфъндинг) за природни бедствия се очертава като мощен инструмент за събиране на дарения за подпомагане при бедствия и подпомагане на хората да се изправят на крака. Разберете как можете да получите помощ или да помогнете на обществото, засегнато от природни бедствия.

Какви са непосредствени и дългосрочни нужди след природно бедствие

Хората, засегнати от природни бедствия, често веднага ги връхлетява лошото качество на живот, което може да се задръжи за дълго, ако не бъдат удовлетворени непосредствените нужди. Веднага след природно бедствие водата, храната и медицинските грижи са най-критичните и важни нужди, пред които са изправени общностите. След като тези нужди се стабилизират, дългосрочното възстановяване е фокусирано върху възстановяването на структурите на общността, за да издържат на бъдещо природно бедствие, което може да отнеме до пет години, според Федералната агенция за управление при извънредни ситуации (FEMA). Имайки предвид всичко това, важно е да разберете как можете да помогнете в случай на природно бедствие.

Как можете да помогнете на хората след природно бедствие

В светлината на неизмеримата разруха, причинена от природните бедствия, хората се оказаха устойчиви и видяхме, че природните бедствия обединяват общностите. Хората реагират бързо и мобилизират усилия за изпращане на ресурси в засегнатите райони. Вследствие на природно бедствие солидарността е мощна. Ето няколко начина, по които можете да помогнете.

1. Регистрирайте се като доброволец

Доброволчеството за организация с цел подпомагане при бедствия е важен начин за пряко подпомагане на жертвите на природни бедствия. Доброволческите екипи за помощ при бедствия работят, за да предоставят спасителни услуги и медицинска помощ, както и дългосрочни усилия за възстановяване. Не подценявайте силата на доброволчеството - усилията на доброволците могат да разпространят надежда и да дадат възможност на общностите да се възстановят заедно.

2. Благотворително набиране на средства (краудфъндинг) за природни бедствия

Благотворителното набиране на средства (краудфъндингът) за облекчаване на последиците от бедствия позволява на хората да се обединят в знак на солидарност, за да помогнат бедстваща зона. Има няколко начина, по които можете да участвате в краудфъндинг кампании за природни бедствия:

 • Можете да създадете кампания за набиране на средства, посветена на набирането на пари за финансиране на вашите доброволчески усилия или да създадете онлайн набиране на средства, за да помогнете на семейство в нужда след бедствие.
 • Можете също така да създадете кампания за набиране на средства, която отделя средствата си за организация с цел подпомагане при бедствия.
 • Можете да помислите за набиране на пари за закупуване на чиста вода, храна и други ресурси за подпомагане, които да се изпращат в бедстващите райони.

3. Дарете кръв

Винаги има нужда от кръводаряване. Но когато настъпи бедствие, даряването на кръв става изключително важно за оцеляването на засегнатите хора. Пострадалите от бедствия райони често получават незабавно кръвни запаси, които се доставят от болници извън общността. Този трансфер често оставя тези щедри болници с по-ниски припаси за своите пациенти. Като дарявате кръв след природно бедствие, можете да помогнете за попълването на местните кръвни банки и да се уверите, че всеки има най-добрия шанс за възстановяване.

Разгледайте и още няколко статии свързани с природните бедствия:

Как можете да получите помощ след природно бедствие

1. Вижте какво правят организациите за помощ при бедствия във вашия район

Организации с нестопанска цел като Червения кръст често предоставят незабавна помощ на райони, засегнати от природни бедствия. Проверете техните уебсайтове, ако сте преживели природно бедствие, за да видите дали те оказват помощ във вашия район. Българското правителство предлага и помощ при бедствия вследствие на природно бедствие. Проверете дали отговаряте на изискванията за подпомагане и кандидатствайте.

2. Съберете пари, за да покриете разходите си

След природно бедствие може да се сблъскате с нужда от ремонт на дома, подмяна на изгубени предмети или медицински разходи. Каквато и да е причината, набирането на пари в PavelAndreev.BG е добро начало. Ето няколко причини, които правят PavelAndreev.BG точното място за набиране на средства за природни бедствия:

 • PavelAndreev.BG е една от най-бързо набиращите скорост онлайн платформи за набиране на средства в България. Това означава, че хората идват в PavelAndreev.BG, за да събират пари и да даряват на хора в нужда. PavelAndreev.BG има 0% такса за организаторите и е безплатно да се регистрирате.
 • На PavelAndreev.BG можете да започнете набирането на средства за минути и можете да изтеглите средствата си веднага щом започнете да получавате дарения. Не е нужно да чакате вашето заявление да бъде обработено или одобрено, както е, когато кандидатствате за държавна помощ. Ако имате някакви въпроси по пътя, винаги можете да се свържете с екипа на PavelAndreev.BG

Разгледайте тази статия 100 % прозрачност на даренията за благотворителни кампании в платформата PavelAndreev.BG, за да научите повече за нас.

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Съвети за облекчаване на последствията при бедствия

 • Основен съвет за краудфъндинга е да използвате социалните мрежи за популяризиране на кампанията за набирането на средства - уверете се, че споделяте своята кауза, така че хората да имат възможност да дарят.
 • Заглавието на вашата кампания в PavelAndreev.BG трябва да илюстрира вашите нужди. 
 • Посочете как ще използвате средствата в описанието си за набиране на средства. Този тип прозрачност насърчава повече дарения.
 • Обърнете се към местните медии, за да попитате дали биха искали да публикуват история с линк към вашето набиране на средства на техния сайт.
 • Свържете се с местния бизнес, където е настъпило бедствието, за да видите дали те биха искали да се включат.
 • Актуализирайте редовно кампанията си за набиране на средства с най-новите подробности и специфични нужди и не забравяйте да благодарите на своите дарители.

Тези препоръки от Павел Андреев ще ви помогнат да организирате успешна кампания за набиране на средства.

Стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG.

Възстановете се по-бързо след природно бедствие с помощта на другите

Невъзможно е да се предвиди природно бедствие. Започнете кампания за набиране на средства веднага щом се случи бедствието, за да можете веднага да започнете да се възстановявате. Свържете се с мен, за да Ви помогна!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...