Статии - Как онлайн кампания за закупуване на храна за бездомните може да е от полза
16-ти февруари 2024

Как онлайн кампания за закупуване на храна за бездомните може да е от полза

Ако трябва да се поставите в ситуацията на бездомните, за да разберете техния начин на живот и техните нужди, какво бихте направили? 

Бездомните не си избират условията на живот. Тяхното ежедневие е непрекъсната борба за оцеляване. Днес ние от платформата за дарения PavelAndreev.BG ще ви запознаем с това как създаването на благотворителна кампания за набиране на средства за закупуване на храна за хората останали без дом може да окаже значително влияние върху техния живот. 

Съдържание: 

 1. Как да помогнем на бездомните хора?;
 2. Как да направите убийствена кампания за набиране на средства за закупуване на храна?;
 3. Как да привлечете дарители?;
 4. Защо фондация Павел Андреев е най-добрият избор за поставените от вас цели? 

 

Преди да ви дадем някои добри идеи за дарения за бездомните хора помислете и над това: 

Кои са 5-те неща, които бихте взели със себе си, ако живеехте вие самите на улицата, в период от една седмица? 

Помислете над темата за самотни пътувания из изолирани или опасни места, спортни изпълнения, които биха ви извели далеч от зоната на комфорт, живот с минимални ресурси. Уви, това са само част от неща, които навярно сте виждали по видео клипове и телевизия, но тези рискове реално съществуват и са част от живота на бездомниците. 

Предлагаме ви също така да помислите за това: 

Колко трудно е за бездомните хора да живеят на ръба цял живот?  

1.Как да помогнем на бездомните хора?

Бездомността е сериозен проблем, който засяга милиони хора по света. Хора останали на улицата, без роднини и дом се борят да оцелеят. Сред основните им нужди са: необходимостта от подслон, храна и медицинска грижа. 

Ние от фондация Павел Андреев ви предлагаме няколко начина, с които можете да помогнете на бездомните. 

 1. Дарете или станете инициатор на благотворителна кампания:

Един от най-лесните начини да помогнете на бездомните хора е чрез дарение. Има много благотворителни организации, които се занимават с предоставяне на подслон, храна и други необходими услуги. Проучете такива, които работят в тази област и препоръчайте сума, която можете да отделяте редовно в подкрепа на подобни грижи и усилия. Разгледайте активните кампании на сайта за дарения: PavelAndreev.BG и подкрепете хората в нужда. Всяко дарение си струва. 

Ако самите вие искате да организирате благотворителна кампания за набиране на средства за закупуване на храна за бездомните това можете да направите чрез платформата PavelAndreev.BG. С нейната добра позиция в интернет пространството може да достигнете до необятен потенциал от дарители. Фондация Павел Андреев и платформата PavelAndreev.BG  са създали активна дарителска общност в резултат на хиляди успешни благотворителни кампании с най-различни тематики. 

 1. Съберете дарения за храна и дрехи:

Чрез планиране на дарения за бездомните може да помогнете в областта на нещата от първа необходимост - храна и дрехи. Много благотворителни организации имат текущи или сезонни кампании, с чиято помощ се набират дарения за осигуряване на храна и дрехи подходящи за конкретното време на годината. 

 1. Предоставете информация и ресурси:

Една от най-важните ползи, от организирането на благотворителна кампания за събиране на дарения за бездомници, е да насочите обществения интерес върху техните проблеми и да увеличите информираността на обществото. Не пропускайте да направите проучване за живота на бездомните или за конкретно лице и да разкажете история, която да трогне потенциалните дарители. 

Добра идея за дарения е да поработите над проучване за програми за обучение и заетост, които помагат на бездомните да се реинтегрират в обществото. 

 1. Подкрепете политики за борба с бездомността:

Ангажирането с политически и социални инициативи за борба с бездомността е важна част от помощта на бездомните хора. Включете се в  кампании насочени към промяна в политиките и програмите, които имат за цел да предоставят подслон, храна и подкрепа на бездомните. Информирайте се за предложения и законодателни инициативи, които могат да подобрят положението на бездомните и изразете своя глас за тях, чрез своята благотворителна кауза. 

Всеки може да помогне на хората от улицата като предостави своя принос, независимо дали е финансов, материален или чрез доброволческа работа. Последното може да е като разпространявате новината за дарителска кампания в pavelandreev.bg, чрез социалните медии. Така може да подканите и други да се включат към инициативата ви. Важно е да покажете съпричастност и да се ангажирате в борбата с бездомността, за да създадете по-добри условия за живот за тези хора. 

2.Как да направите убийствена кампания за набиране на средства за закупуване на храна за бездомните?

Според статистиката девет от всеки десет посетители на платформа за благотворителност в интернет се интересуват как да напишат  история, как да направят успешна кампания и да привлекат дарители. За това какво трябва да разкажете на дарител  на тема „благотворителност за бездомните“; колко пари са необходими за осигуряване на храна за бездомните и как да заинтересувате потенциалните донори ще ви разкажем в настоящата точка. 

Защо е важно набирането на средства за бездомните хора: 

Набирането на средства за закупуване на храна за бездомните е необходимо и важно условие, което може да направи разлика в трудните условия на тези хора. Създаването на добра дарителска кампания може да ви помогне да привлечете вниманието на нови дарители. С такава може да приканите настоящите да продължават да ви подкрепят през цялото време на вашата благотворителност и по този начин да съберете значими суми финансови средства.

За да направите успешна кампания за набиране на средства за закупуване на храна за бездомните следвайте тези стъпки: 

 • Изследвайте целевата си аудитория: 

Първата стъпка в създаването на безупречна дарителска кампания е да разберете коя е вашата целева аудитория. Изследвайте характеристиките на хората, които биха дарили по тази причина. Подобрете разбирането си за техните интереси, ценности и мотивации, за да можете да насочите кампанията си по подходящ начин. Помислете за идеи за събиране на дарения. 

 • Създайте заслужаващо вниманието послание: 

За да привлечете вниманието към потенциалните донори е важно да имате силно и емоционално послание. Покажете им значимостта на проблема и влиянието, което вашата подкрепа може да има върху бездомните. Използвайте силни и вълнуващи думи, с които да реализирате своите идеи и които ще помогнат на хората да се ангажират и да даряват. 

 • Визуализирайте успеха: 

Представете на потенциалните дарители ясна идея за това, какво може да се постигне със събраните пари. Използвайте снимки, видеоклипове и истории на хора, които са получили помощ, за да покажете, че техните дарения правят реална разлика в живота на бездомните. Визуалната представа за успех ще подтикне хората да даряват и да се ангажират с каузата. Помислете от тяхната позиция. Колко пъти вие самите сте били по-склонни да направите добро дело, да купите нещо или да подарите, да подадете ръка на нуждаещ се? Не са ли това моментите, в които самите вие сте могли да се докоснете по един или друг начин до благородна кауза? Затова ние от фондация Павел Андреев ви съветваме да не пренебрегвате тези два аспекта, както силата на думите и изразите, които използвате, така и мощното действие на снимки и видео клипове. 

 • Използвайте социалните мрежи: 

Социалните мрежи са мощен инструмент за разпространение на вашата благотворителна кампания за привличане на дарители. Създайте публикация в популярни платформи като Twitter, Tiktok, Facebook, Instagram, Youtube и LinkedIn и споделяйте информация за кампанията си. Използвайте хаштагове, които са свързани с бездомните и нуждата им от храна. Така безспорно ще привлечете вниманието на хората, които са заинтересовани да помогнат. 

 • Организирайте допълнителни събития: 

Организирането на събития, свързани с кампанията, може да бъде отличен начин да привлечете вниманието на хората и да съберете повече средства, както и да разпространите мълвата за вашата благотворителност. Разгледайте възможността за организиране на благотворителни концерти, търгове или други събития, които могат да привлекат вниманието на общността и да увеличат даренията. В същото време на тези места може да разказвате и рекламирате своята кауза. 

 • Благодарете на дарителите: 

Уверете се, че благодарите на всички, които даряват за каузата ви. Изпращайте им благодарствени писма, споделете успехите си от събраните дарения и признайте тяхната важна роля в кампанията ви. По този начин ще укрепи връзката ви с дарителите и ще ги мотивирате да продължат да подкрепят вашите каузи. 

Създаването на убийствена кампания за набиране на средства за закупуване на храна за бездомните изисква планиране, активност и креативност. И ако въпреки дадените от нас насоки все още не сте уверени, вижте и: 

3.Как да привлечете дарители?

 • Процесът по намиране на дарители включва поредица от правилни действия 

- Добро планиране и организиране на благотворителна кампания; 

 - Разработване на стратегия;  

- Създаване на подходящо съдържание;  

- Проследяване на всички дарения и тяхното отчитане; 

 • С правилния подход и планиране всичко е възможно 

Добро решение за привличане на дарители и акумулиране на повече финансови средства е да организирате своята кампания чрез сайт за дарителски кампании като PavelAndreev.Bg. Платформата ви осигурява: 

 • Лесен и организиран достъп 

Когато сте създател на кампания за набиране на средства и очаквате дарения е важно да се фокусирате, върху предоставянето на лесни опции на потенциалните дарители, чрез които те да могат да дарят. Предоставяме възможно най-много инструменти за дарение, които са достъпни от всяка точка на света и са достатъчно сигурни и надеждни за използване. Платформата работи с 6 разплащателни метода – PayPal, ApplePay, банкова карта, GooglePay, IBAN сметка и Revolut. Това гарантира удобство, мобилност и сигурност на донорите. 

 • Автоматизирани функции и инструменти 

Платформата дава възможност да използвате автоматизирани функции и инструменти, които ще работят във ваш плюс, за да управлявате и проследявате кампаниите си по-ефективно. Така например можете да публикувате актуални новини за вашата кауза и да държите дарителите си осведомени с всичко случващо се, около вашата кампания.  

 • Контакт и взаимодействие с дарителите 

Взаимодействието с дарители е свързано с разбиране на определени емоции и изграждане на доверие. Фондацията Павел Андреев и платформата за масово финансиране PavelAndreev.Bg се ползват с добро име и имат множество успешни благотворителни кампании. Това означава, че дарителите знаят, че нашите истории са истински и че парите отиват точно там, за където са планирани.  

 • Как да задържите дарителите 

Важното е да се акцентира, върху значението на финансовата подкрепа и това как тя може да промени живота на бездомните. Това може да се случи, именно чрез създаването на информационна дарителска кампания, която ще представи историите на тези уязвими групи хора и техните нужди. Тази кампания може да се разпространява, чрез различни медийни канали, социални мрежи и уебсайтове.  

Организирането на благотворителни събития създава атмосфера на общност и показва подкрепа към бездомните. Това е ефективен начин за привличане на повече хора склонни да дарят. Тези събития могат да са: концерти, състезания и спортни турнири, благотворителни базари, изложби и други. 

Представянето на ясни предимствата за бизнеса, които ще бъдат включени в инициативата също има значение за привличането на дарители. 

Прочетете и следната статия:

Как да привлечем дарители за набиране на средства за подслон и храна за бездомни

4.Защо фондация Павел Андреев е най-добрия избор за постигане на благотворителните ни цели?

Финансирането на нуждите на бездомните хора понякога е предизвикателство, но с прилагане на подходяща тактика  можете да постигнете много. Заставайки зад изградено име, каквото е Павел Андреев може да привлечете дарители, да наберете необходимите суми и да помогнете за закупуване на храна за бездомните. Не е важно кой и колко може да отдели от личните си спестявания. Важно е системно да се работи в тази посока и така да се гарантира, че самотните и бездомни хора получават необходимата им подкрепа.  

На нашия уебсайт за набиране на средства, PavelAndreev.Bg разгледайте различни дарителски кампании. Запознайте с тях и вижте как са представени различните каузи. Лесно можете самите вие да стартирате своя дарителска кампания, следвайки стъпките по-горе. 

Сайтът PavelAndreev.BG се отличава с коректното си отношение, както към нуждаещите се, така и към дарителите. Той има добро име и е изключително популярен. Ето, защо сега, ние от екипа на Павел Андреев ви каним да станете част от нас като публикувате вашата благотворителна кампания на PavelAndreev.BG 

Вашият призив ще бъде чут от стотици хора готови да разпространят и подкрепят вашата кауза. По този начин можете да съберете необходимата сума за подпомагане на своята дарителска кампания за закупуване на храна за бездомните. 

Време е да направим разлика и да се обединим заедно. Парче хляб, блага дума и малко топлина могат да сътворят чудеса. 

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...