Статии - Каква е процедурата по осиновяване на куче от приют?
13-ти септември 2023

Каква е процедурата по осиновяване на куче от приют?

Домът става пълен и наистина пълноценен едва тогава, когато като член към него се присъедини и домашен любимец. А когато става дума за домашен любимец, най-честият избор е куче. Въпреки че отговорността да се грижиш за животинче безспорно е огромна, със сигурност любовта и емоциите, които ще получите в замяна си заслужават. Ако все пак по стечение на обстоятелствата нямате възможност да отглеждате домашен любимец у дома, но обичате животните и искате да им помагате, може да изберете дарителска кампания от PavelAndreev.BG и да си изберете кауза, която да подкрепите със сума по ваш избор. Освен чрез финансова или материална помощ, може да станете и доброволец към някоя организация или да помагате в някой приют  като храните животните; разхождате ги или просто си играете с тях.

Как може да помогнете на животните в приютите

Все по-често хората се насочват към осиновяване на куче от приют  вместо това да си купят. Все пак някой продължават да предпочитат породисти четириноги от известни развъдчици. Но не са малко и тези, които решават да приберат у дома новородени от домашен любимец на някой приятел.

Все пак може би варианта, в който да осиновите куче от приют си остава най-благородният. Той обаче е възможен в случай, че не търсете определена порода коте или куче. Ако просто имате желание да прибавите към семейството си като нов член някое жизнерадостно, прекрасно и любвеобилно куче, то осиновяването на куче от приют  е най-доброто решение.

Сама по себе си процедурата е доста проста, само че преди да пристъпите към нея, ние от фондация Павел Андреев ви съветваме да отделите време, в което да помислите относно очакванията си, възможностите за полагане на грижи и готови ли сте да поемете такава отговорност.

Ако прецените, че няма да се справите с обгрижването, но пък искате да помогнете, може да подпомогнете благотворителна кампания, публикувана на нашия сайт за дарения. Ако пък имате идея, която смятате, че ще е добре да се реализира, но нямате финансова възможност да го направите, дайте гласност на своята кауза, като създадете благотворителна кампания за набиране на средства.

Стъпки от процедурата по осиновяване на куче

  1. Преценете реално своите възможности

Не бързайте емоционално да се втурнете към приюта, а по-добре преди това седнете и се замислете откровено за това какви са възможностите ви?

За да се грижите за куче, със сигурност ви е необходима финансова стабилност. Вашият добър приятел ще се нуждае от храна, легло, играчки, редовни ветеринарни прегледи, лечение при евентуални здравословни проблеми… Тези неща ще се превърнат във ваша отговорност и ще трябва да се грижите за всички тези нужди на любимеца си. В случай, че вече имате куче и неочаквано възникнат по-големи от очакваните финансови потребности /например нужда от скъпа операция/, винаги имайте предвид възможността да потърсите помощ за набиране на средства на нашия сайт за дарения PavelAndreev.BG.

Помислете и как сте със свободното време. Кучето не се нуждае само от разходка за 10 минути сутрин и вечер. На него му трябва внимание, а потребностите на някои породи са повече от на други. Кучетата трябва да изразходват енергията си, а това не се случва, ако по цял ден са си вкъщи. Нуждаят се и от време, в което да бъдат дресирани и да играят със стопанина си. Само по този начин връзката между собственика и домашния любимец е пълноценна.

Аспект, който не бива да пропускате, е психическата готовност да се справите с куче. Обмислете и това.

Oсиновяване на куче

Ако стигнете до твърдо решение, че имате готовност да се грижите за домашен любимец, посетете набелязания приют. Ако сте избрали куче по снимка – уверете се дали наистина е подходящо за вас. Все пак характерът /а понякога – и размерът/ не стават ясни от снимката.

Изискванията за осиновяване могат да бъдат различни в различните приюти, но нещата, които винаги се повтарят, са следните:

- Поне 2 пъти да посетите приюта и да се срещнете с кучето;

- Попълване на въпросник относно опита ви с кучета, личните ви възможности да се справяте и предпочитанията ви към животните;

- Разговори, в които да научат повече за вас и по-лесно да ви насочат към подходящо куче.

Когато преминете през тези стъпки, необходимите документи ще бъдат подготвени и ще имате възможност да отведете у дома избраното от вас куче. Трябва да знаете, че има вероятност да ви откажат осиновяването на куче в случай, че преценят, че няма да успеете да се справите.

Прибиране у дома

Това е най-сладкият момент от цялата процедура. Първо обаче е добре да се уверете, че всичко у дома е подготвено. Осигурете храна, играчки и място за спане за новия си домашен любимец. Ако живеете на квартира проверете дали хазяите ви са склонни да разрешат отглеждането на домашни любимци.

Недейте да превъзбуждате кучето в първите няколко дни. Внимавайте с игрите и лакомствата, също така не го водете на прекалено шумни или разнообразни места. Дайте му време да свикне с вас, а след това - и с обстановката вън от дома.

Благотворителни кампании за осиновяване на домашни любимци

Такива кампании са често срещани в интернет. Много са полезни, защото кучетата с нужда от дом получават възможността много по-бързо да бъдат открити и осиновени от своя човек. Ако в процеса на осиновяване възникне неочаквана нужда от финансиране на скъпоструващо лечение например, винаги може да създадете дарителска кампания на pavel andreev и бързо да наберете нужните средства.

Кампания за набиране на средства за приюти за домашни любимци

В нашия сайт PavelAndreev.BG има специална категория, в която са отделени всички активни кампании за набиране на средства свързани с домашни любимци. Може да ги разгледате по всяко време и ако решите, да подкрепите някоя от тях. Също така може да създадете собствена дарителска кампания. Ако искате да подпомогнете вашия домашен любимец, бездомно животно или дори да създадете собствен приют, но ви липсват достатъчно средства, начинът да го направите е да създадете благотворителна кампания на нашия сайт за дарения.

Отглеждането на куче безспорно представлява огромна отговорност, за която не всеки е готов, без значение колко много обича кучетата. Така че първо се уверете, че имате възможност да се справите, преди да пристъпите към осиновяването на куче. Не забравяйте, че далеч не е нужно да притежавате чистокръвна или модерна порода – кучето винаги ще ви обича и ще ви радва, а това е истински ценното. Ще очаква от вас да му отвръщате със същото.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...