Статии - Какви каузи подкрепя платформата PavelAndreev.BG?
3-ти февруари 2023

Какви каузи подкрепя платформата PavelAndreev.BG?

Платформата PavelAndreev.BG е предназначена да даде възможност на хората в нужда да получат помощ. Като ориентира желаещите да помогнат кой всъщност се нуждае от съдействието и подкрепата им. Създателят й твърдо вярва в добрината на хората и в това, че истинското щастие е възможно, само когато помагаме и на останалите да бъдат щастливи. Екипът, който стои зад платформата PavelAndreev.BG не смята, че е възможно да живееш в радост и спокойствие. Дори и да разполагаш с всичко, от което се нуждаеш, ако знаеш, че има хора, изпаднали в крайни нужди. 

За всяка кауза ли може да бъде стартирана кампания в PavelAndreev.BG?

Kампаниите в платформата PavelAndreev.BG могат да бъдат категоризирани по доста различни начини, но най-простото им деление е на медицински и на немедицински. Най-вече по отношение на медицинските са предвидени строги правила за изплащане на сумите, които са описани подробно на сайта. Всеки има възможност да се запознае с тях. Разбира се, редно е това да се случи още преди стартирането на кампания. Предварителното им проучване гарантира, че ако кампанията бъде подкрепена, срещне съмишленици и необходимата сума бъде събрана, няма да се появят никакви препятствия пред това нуждаещите се да усвоят сумата. За да се случи това обаче е наистина важно всичко да бъде проучено предварително.

Фондация Павел Андреев традиционно използва няколко различни методи за разплащане. Те включват кредитни и дебитни карти,ApplePay, GooglePay, Revolut и PayPal. Една от многото добри практики на платформата за благотворителни кампании е да не задържа каквито и да било такси. Също така няма определен задължителен процент, който да задържа от постъпилите дарения през нейната система в своя полза.

Процедурата е следната – всеки от дарителите сам има възможност да прецени каква сума да остави в полза на платформата и дали въобще да остави такава.

Даряването на каквато и да било сума в полза на платформата не е задължителен акт. Дарителят всъщност има възможност да посочи и 0% като сума. В случай, че той избере да направи това, средствата, които дарява, ще бъдат изцяло изплатени на получателя.

Вече споменахме, че в случаите, в които става дума за благотворителна кампания, влизаща в категорията „Лечение, медицина и рехабилитация“, правилата са много строги. Тогава сумата се предоставя по дарителска сметка, но това се случва, след като бъде предоставен договор за откриване на такава. Средствата биха могли да се преведат и по фактура към трета страна. Това е най-използвания метод в платформата. В тази фактура, обаче трябва ясно да бъде описано какво точно се заплаща. Организаторът на кампанията се съгласява, че може да се заплатят и някои видове разходи като например рехабилитация, лечение, лекарства и изследвания и др. При необходимост е допустимо да се платят и разходи за хотел, преводачески услуги и транспорт.

Осъществяват се както дарителски кампании за деца, така и дарителски кампании за възрастни. Най-често срещаната нужда, която възниква, е набиране на средства за лечение в чужбина.

Съществуват определени условия, като единствено при тяхното спазване, би било възможно да се извърши изплащане на разходи по лична сметка. Необходимо условие е разходите да не е имало никаква възможност да са заплатени съгласно предварително издадена проформа фактура към трета страна и/или да са били заплатени предварително. Организаторите на кампании в тази категория трябва да имат предвид, че лечението в болницата например представлява разход, който би могъл да се заплати по проформа и не подлежи на възстановяване по лична сметка.

Друго възможно условие за осъществяване на изплащане от кампания от категория „Лечение, медицина и рехабилитация“ по лична сметка е съответните разходи да бъдат генерирани, когато вече сте имали своя кампания в платформата. Трябва да се има предвид, че ако разходите са били направени преди това, те вече не подлежат на изплащане. Трябва също да бъдете предварително наясно с това, че е необходимо да изисквате парите си редовно, тъй като, когато разходите са по лична сметка, те се покриват в размер до 5000 лв за една транзакция.

Чрез изплащане по лична сметка биха могли да бъдат поети и някои предварително определени разходи. Такива са например разходи, които не е могло да са заплатени предварително по проформа, като например храна (което не включва цигари и алкохол), квартира или хотел, пътни разходи, които в различните случаи биха могли да покриват автобус, влак, самолетен билет, гориво, лекарства, визи, ортези, протези, болнично оборудване и други разходи, които са обвързани с дарителската кампания.

Видове каузи

Благотворителните кампании към фондацията се извършват целогодишно. Каузите в платформата са поделени на няколко отделни категории. Те са следните:

Лечение, медицина и рехабилитация

В тази категория се набират средства, които са необходими на бенефициентите за осъществяване на различни видове лечения и други разходи, свързани с тях.

Изкуство, култура и общество

Средствата, които се събират в тази категория, са предназначени за подкрепа на различни каузи в някоя от трите изброени сфери.

Деца и младежи

Разкриват се кампании, които целят набиране на средства за различни нужди на деца и младежи.

Още категории, които ще откриете в платформа PavelAndreev.BG, са:

  • животни
  • covid-19
  • градска среда и строителство
  • празници и събития
  • семейство
  • спорт
  • бежанци и мигранти

Можете да споделите своята кауза в най-подходящата за нея категория, като колкото по-подробно и откровено опишете историята и помощта, от която се нуждаете, толкова по-вероятно е наистина бързо да съберете необходимите средства.

Даренията, извършени през PavelAndreev.BG са напълно сигурни и гарантирано достигат до хората, за които са предназначени. Каузите, по които платформата за благотворителност е успяла да бъде от полза, вече са много и техният брой непрестанно се увеличава. Това е така, защото Фондация Павел Андреев затвърждава името си, като помага на много хора, които наистина се нуждаят от това. По този начин дарителите стават все повече, расте броят и на тези, които се решават да споделят, че имат нужда от помощ. Успешно приключилите кампании са вече много, а заедно с тях са много и променените към по-добро животи. Хората, които търсят идеи за благотворителност, могат да се запознаят с различните каузи и да изберат коя от тях да подкрепят. Всяка помощ е безценна!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...