Статии - Какви са изискванията за стартиране на кампания в платформата PavelAndreev.BG?
6-ти май 2023

Какви са изискванията за стартиране на кампания в платформата PavelAndreev.BG?

Ако се нуждаете  от средства, с които не разполагате или подкрепяте човек в нужда или благородна кауза – има чудесно решение, с което  бихте могли бързо да съберете парите, които ви трябват.  В днешно време с възможностите, които ни предоставя интернет, това е наистина лесно. А ние от PavelAndreev.BG сме тук, за да ви помогнем с набирането на дарения онлайн. Ако имате мисия, за която се нуждаете от финансова помощ, публикувайте историята на нашия сайт. Има стандартни изисквания за стартиране на кампания в платформата, чиито цели са да гарантира на дарителите, че подкрепят истински истории, а на хората, в чиято полза се дарява – че средствата им са в безопасност и ще бъдат получени единствено и само от тях.

Набирането на средства е един от най-бързите начини да се сдобиете с необходимата сума пари във възможно най-кратък срок от време. Но не е достатъчно просто да създадете страница за дарения и да чакате хората да се натъкнат на нея с кредитните си карти в ръка. Привличането на дарения изисква стратегия, маркетинг, изграждане на взаимоотношения, анализ на данни и постоянно въртене. Фондация Павел Андреев вече е направила нужната организация, така че ако изберете да споделите историята си при нас, остава само да я направите видима за потенциалните дарители и да усвоите средствата.

Много е важно да формулирате ясни цели пред вашите дарители, тъй като това може да помогне доста за постигането на средствата.

Изберете тип кампания за набиране на средства

Има много различни видове кампании за набиране на средства. Когато избирате своята, вземете под внимание вашите цели, бюджет, ресурси и целеви дарители.

Създайте информативен и завладяващ текст, с който да привлечете дарители за вашата дарителска кампания. Не забравяйте да споделите възможно най-много подробности за историята – хората се интересуват за какво точно ще бъдат похарчени парите, които ще дадат. И колкото повече знаят, толкова по-готови са да даряват щедро.

Не се притеснявайте да споделите благотворителната си кампания и в социалните мрежи, за да спечелите вниманието на нови дарители.

Възможности за набиране на средства

От квартална продажба на сладкиши до изискана гала вечеря – всичко е оправдано, когато става дума за идеи за благотворителност. Можете да събирате средства, като таксувате вход, продавате стоки или дори организирате търг. Но всичко това изисква наистина сложна организация, която всъщност  се явява излишна, когато има далеч по-лесен вариант – създаване на онлайн дарителска кампания. Подробният план за набиране на средстваще ви помогне да останете в крак с целите си.

Избор на платформа за благотворителност

Независимо от типа набиране на средства, който планирате, определено ще трябва да се ориентирате към платформа, в която да публикувате. Най-добрия избор, който може да направите, е Pavel Andreev. Разполагаме с отличен софтуер, който да приема онлайн дарения, да обработва плащания и да направлява дарителите.

Когато планирате своето набиране на средства, помнете начинът, по който ще съобщите нещата, е ключов за крайния успех. Част от това, което прави вашите цели постижими, е да улесните възможно най-много дарителите да дават своя принос.

Създайте вашите рекламни материали

Вашата кампания за набиране на средства се нуждае от ясно и последователно послание, което ще мотивира аудиторията ви да даде необходимите ви пари! Каква е историята в сърцето на вашата кампания за набиране на средства? По възможност прикачете и снимков материал или приложете документи, които да доказват на дарителите истинността на нуждата. Покажете им ясно какво е сегашното положение и им разкажете каква е разликата, която би могла да настъпи благодарение на техните средства!

Ако можете, инвестирайте в завладяващи изображения, които да вървят с вашите рекламни материали. Създавайте графики, плакати, споделяеми публикации в социални медии. Можете дори да създадете видео за набиране на средства. Това е един от най-добрите начини да вдъхновите хората за действие! Не се ограничавайте – развихрете въображението си, за да достигнете възможно най-бързо до целта.

Добавете персонално докосване

Дигиталните комуникации са в разгара си през последните няколко години. Това е страхотна новина, ако организирате кампания за набиране на средства – никога не е било толкова лесно за вашите дарители да дадат своя принос. Но има един много важен момент – не се виждате наистина с тях. Затова помислете за начин да им покажете, че са значими за вас и цените жеста им. Дръжте ги в течение с това как се развива случая. Не пропускайте да благодарите, като сами може да решите кога да го направите – дали при постигане на определени стъпки или при набиране на крайната сума.

След като вашето набиране на средства приключи, оценете резултатите си въз основа на първоначалните си цели и планове. Ученето от вашите грешки и постижения ще направи създаването на следващото ви набиране на средства още по-лесно и успешно.

Отговорете си на въпроси като:

Постигнахте ли целите си? Ако не успяхте, колко далеч бяхте от тях?

Какво ви донесе най-много дарители? Ами най-големи дарения?

Има ли някакви усилия, които трябва да преразгледате за следващия път?

Правилно ли бяхте предвидили от колко пари се нуждаете?

Всичко ли мина по план?

Какво не се получи добре и трябва да се подобри за следващия път?

Как бихте могли да изразходвате ресурсите си по-ефективно следващия път?

Споделянето на тези резултати с вашите дарители е отлична възможност да развиете по-силни взаимоотношения с тях. Попитайте какво им е харесало в кампанията, какво можете да направите, за да ги мотивирате да дадат повече и всякакви други предложения, които биха искали да споделят. Те не само ще оценят, че питате за мнението им, но могат да предоставят външна перспектива за това как да набирате средства и да ви помогнат да намерите възможностите за подобрение.

Начало на благотворителна кампанията

При стартиране на кампания за набиране на средства на Pavel Andreev е нужно да си поставите цел – да помогнете на себе си, на близки или приятели, изпаднали в нужда по някаква причина. Обмислете и формулирайте добре историята. Както споделихме - приложете материали, които да доказват достоверността на разказа. Когато например става дума за набиране на средства за лечение, приложете епикризи или оферти за лечение, които са получени от някое лечебно заведение.

В зависимост от кампанията има и други особености. При всички случаи е гарантирано обаче, че средствата ще се изразходват по предназначение и абсолютно всички изисквания за стартиране на кампания в платформата PavelAndreev са свързани с това.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...