Статии - Какво да правите преди и след получаване на сметка за лечение на рак
16-ти декември 2022

Какво да правите преди и след получаване на сметка за лечение на рак

Ракът е съкрушителен сам по себе си. Добавете финансовите разходи към ситуацията и е лесно да се почувствате безпомощни. Но е важно да запомните, че има конкретни стъпки, които вие и вашето семейство можете да предприемете, за да управлявате ситуацията.

Ето няколко страхотни съвета от Кейтлин Донован, директор по връзки с обществеността към Националната фондация за адвокати на пациентите , относно това какво да правите преди и след получаване на оферта за лечение на рак.

Разгледайте нашата статия за 5 причини да изберете кампания за набиране на средства вместо лични заеми за разходите за лечение на животозастрашаващи болести, а в нашия блог  може да намерите още доста полезни статии свързани с рака.

Преди да получите оферта за лечение на рак

Получаването на висока оферта за лечение може да промени живота ви. Изключително важно е пациентите да знаят, че имат права и опции, ако пристигне катастрофална за тях сметка.

Търсете евтини рецепти

Проверете различни аптеки, за да видите кой предлага най-добрата цена за вашата рецепта. Ако паднете под определено ниво на доход, производителят може да има програма, която да ви помогне да получите достъп до това лекарство. Никога не боли да помолите за помощ и със сигурност може да помогне.

Опитайте се да останете в мрежата на вашата застраховка

Уверете се, че познавате вашата застрахователна мрежа и се опитайте да останете вътре в нея.

Първо отидете при вашия личен лекар

Първо се придържайте към вашия личен лекар. Той може да помогне и вашите разходи ще бъдат по-ниски от посещение при специалист.

Попитайте за възможностите за финансова помощ

Помоли за помощ. По-специално болниците може да имат програми, които да ви помогнат, ако се сблъскате с голяма сметка, която може да не сте в състояние да платите. Има и организации, някои специфични за заболяването, които предлагат финансова помощ и програми за стипендии, като например Фондация Павел Андреев, която е юридическото лице зад най-голямата платформа за организиране на благотворителни кампании PavelAndreev.BG. 

Разгледайте тази статия 100 % прозрачност на даренията за благотворителни кампании в платформата PavelAndreev.BG, за да научите повече за нас.

След като получите оферта за лечение на рак

Отделете време, за да прегледате всяка сметка

Прегледайте внимателно всички сметки. Около половината от всички медицински сметки имат грешки в тях, което може да доведе до по-ниска сметка при коригиране. Проверете, за да сте сигурни, че ви се таксуват за услуги, които не сте имали, лекарства, които не сте взели, или съоръжения, които не сте използвали.

Вземете всичките си кодове за плащане

Уверете се, че сте получили кодовете за фактуриране. Често върху сметките ще има само обща сума и трябва да поискате да получите детайлизирана сметка. Не можете да прегледате сметката, ако нямате цялата информация.

Не се страхувайте да обжалвате решенията на вашия застраховател

Обжалвайте всички решения на вашия застраховател да не плащате. Може да отнеме много време - дори повече от година - но може да работи.

Договорете разходите си с болницата

След като частта на застрахователя е окончателна, опитайте се да договорите вашите собствени разходи директно с болницата. 

Попитайте за програмите за финансова помощ на вашата болница

Поискайте финансова помощ директно от болницата. Много болници имат програми за финансова помощ, но често те няма да ви кажат, освен ако не попитате.

Настройте график за плащане

Поискайте да настроите график за плащане. Болниците искат да получават заплащане, така че ако сте готови да им платите, те с радост ще работят с вас.

Попитайте за програми за финансова помощ, които не са от вашата болница

Ако не отговаряте на изискванията за програмата за финансова помощ на болницата, помолете ги да ви насочат към външна програма. Има много програми, които са създадени специално за подпомагане на пациенти с финансови затруднения.

Стартирайте онлайн набиране на средства

Стартирайте благотворителна онлайн кампания за набиране на средства. Разгледайте организирането на благотворителна кампания(груповото финансиране) или директно стартирайте кампания в платформата PavelAndreev.BG.

Потърсете финансова помощ от други организации

Намерете професионалист. Благотворителни организации съществуват, за да помагат конкретно на пациенти с високи медицински сметки.  Ако сметката ви е много висока, може да си струва да използвате такъв. Ако е много висока, помислете за адвокат.

Разгледайте следните статии свързани с 

Проверете законите на вашата държава относно фактурирането на баланса

Знайте си правата. Някои страни имат закони срещу таксуването на салдото, при което доставчикът таксува на пациент салдото, останало след като му бъде платено от застрахователната компания. Ако ви се случи този тип „изненадващо“ таксуване, винаги проверявайте дали законно трябва да го платите.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

#краудфъндинг #благотворителна кампания #лечение #финансова помощ #онлайн дарение #групово финансиране #кауза #рак #набиране на средства #дарителска кампания #прозрачност #фондация #павел андреев #семейство #общност #рак на гърдата #рак на яйчниците #тумор #рак на черния дроб #виртуално набиране на средства #разходи за лечение #Остеосаркома феморис декстри #Остеосарком #карцином #стволов тумор #плеоморфен сарком #рак на дебелото черво #сарком на Юинг #тумор в мозъка #рак на белия дроб #сарком #глиален тумор #тумор на малкия таз #карцином на шийката на матката #тумор на белия дроб #рак на матката #карцином на ларинкса #тумор на жълтъчната торбичка #хориокарцином #рак на ректума #рак на панкреаса #рак на стомаха #тумор в гръбначния мозък #тумор на Вилмс #тумор в подмишницата #рак на костите #рак на гърлото #тумор на меките тъкани #рак на хранопровода #карцином на адренална жлеза #тумор на пикочния мехур #рак на млечната жлеза #карцином на фаринкса #тумор в тестисите #сарком на меките тъкани #разходи #лекарства