Статии - Какво е благотворителността и как да правя благотворителност?
24-ти март 2021

Какво е благотворителността и как да правя благотворителност?

Благотворителността е начин да покажете любов към хората и да помогнете на другите, които не са в състояние да си помогнат сами. 

Благотворителността може да се приема като помощ на нуждаещите се или бедните, когато имат проблем. Помоща може да бъде проявена индивидуално или чрез благотворителна организация като PavelAndreev.BG. Човек може да прояви благотворителност като по свое желание реши да осигури нуждите на бедните. Те могат да бъдат храна, облекло или подслон. Благотворителната организация също се разглежда като организация, която се грижи за благосъстоянието на хора, които не са в състояние да се грижат за себе си. Тези организации използват предимно дарения от хора, за да спомогнат даден проблем да бъде решен. Благотворителният акт съществува от години и е необходим на обществата за подпомагане на бедните или тези, които нямат дом или имат някакъв проблем.

Благотворителност може да се направи като се използват вашето време и ресурси за постигане на дадена цел и желан резултат. Благотворителността прилича на обръщение към обществото, използвайки вашите умения и ресурси чрез доброволчески услуги, които могат да бъдат най-различни.

Прочетете и нашата статия за 5 причини да дарите за благотворителност.

В процеса на ангажиране с благотворителни дейности и доброволчество, човек ще може да получи следните облаги: 

-Благотворителността ви помага за разширяване на вашия кръг от приятели като създава нови контакти и по този начин увеличава споделената активност. Вашето семейство може също да участва. Дайте им да разберат колко е важно да се занимавате с доброволческа дейност, която ще бъде от полза в живота на други хора, които не са в състояние да се грижат за себе си.

-Благотворителността помага за състоянието на ума, защото след като сте сред хората, които се грижат един за друг, това ви прави щастливи и по този начин увеличавате нивото си на доверие един към друг и щастие.

Разгледайте и другите ни статии свързани с :

-Благотворителността може да помогне за подобряване на вашите умения, защото предоставянето на услугите ви включва използването на умения за популяризиране на благотворителната дейност,а по този начин се събират повече средства.

Ето и Какви са данъчните облекченията за компаниите (фирмите) и физическите лица, които даряват?

Благотворителност може да се прави по следните начини: 

-Можете да помогнете на непознат в нужда като осигурите храна, дрехи или дори подслон, в зависимост от случая и това ще допринесе много за подпомагането на бедните или нуждаещите се, които не са в състояние да се грижат за себе си. Вашето семейство може също да ви помогне като научите децата си какво означава да помагате на непознат, който не може да се оправя сам и как да помагате на такива хора по време на криза.

Разгледайте и статията ни Защо е важно да помагаме?

-Можете да отделите време за благотворителна дейност. Това може да стане чрез предлагане на вашите услуги в приюта за бездомни, участие в благотворителна разходка и участие в благотворителни събития, които неизменно ще допринесат за благосъстоянието на нуждаещите се. В обобщение – можете да се включвате в различни инициативи като доброволец.

Прочетете и как да Как да популяризирате събитие,за да има максимален успех?

-Можете да обучавате други като използвате ежедневните си умения, за да допринесете за благотворителните организации, които се нуждаят от специалисти.

-Можете също така да се включите в благотворителна дейност като създадете информираност за важността на даряването. Насърчаването на хората да закупят, например, билети за събитие или популяризиране чрез социалните мрежи е най-бързото средство, чрез което създавате повече информираност относно важността на даряването особено за бедните или хората без родители.

Разгледайте и тези 5 начина да разпространите информацията за вашата кампания за набиране на средства и да достигнете до повече хора

-Дарението също е средство за ангажиране с благотворителна дейност. То може да бъде пари, кръв за Червения кръст, която е безплатна, награди с кредитни карти, възстановяване на данъци и други. Даренията за благотворителни организации помагат за грижата за благосъстоянието на нуждаещите се като по този начин се гарантира, че нуждите на тези хора ще се изпълнят. Даренията, които се дават под формата на пари, ще помогнат за намаляването на данъка, който се плаща, тъй като това е единствената цел на благотворителната дейност. Можете също така да помислите за краудфъндинг.

Разгледайте нашата статия за Дефиниция на дарението,защо да даря и как се прави дарение

Благотворителни организации 

които са натоварени с тези отговорности, са организации с нестопанска цел, които предлагат хуманитарни услуги и други дейности, които са от полза за обществото. Целта е да се грижат за хората в обществото, които не могат да се справят с нуждите си сами.

Организирайте лесно благотворителна кампания на PavelAndreev.BG.

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Въпросът за данъка винаги ще възниква, тъй като благотворителната организация все още е организация, макар и не с цел извършване и предоставяне на хуманитарни услуги. Печалбата на благотворителната организация е освободена от данък, защото дори данъчните власти да насърчават даването, то тяхната единствена цел не е да реализират печалба, а целта е благотворителна.

Благотворителността е много полезна за обществото и това трябва да се насърчава, тъй като това е помогнало на хората в нужда и ще продължи да помага на другите. Въпреки че времето е от съществено значение в ежедневните ни дейности, ние трябва да отделим време за предоставяне на услугите си в полза на хора, които се нуждаят. Ако вие сте човек, който иска да стартира благотоворителна кампания за дете в нужда, човек без подслон на главата си или за друго, то се свържете с мен.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...