• Начало
  • Блог
  • Статии
  • Какво трябва да знаем когато искаме да дарим в домове за деца лишени от родителски грижи?
Статии - Какво трябва да знаем когато искаме да дарим в домове за деца лишени от родителски грижи?

Какво трябва да знаем когато искаме да дарим в домове за деца лишени от родителски грижи?

Всяко дете заслужава най-добрия старт в живота: щастлив дом, безопасно място за игра и достъп до качествено образование, медицински грижи и здравословно хранене. Въпреки това много деца в България, а и по света, живеят в крайна бедност. За тях много от простите ежедневни нужди и права са недостижими. Техният живот е невероятно труден, те често са неграмотни и са изправени пред много рискове, като болести, детски труд, постоянна бедност и дори смърт. Организирането на благотворителни кампании в полза на такива деца е с решаващо значение – с парите, които се събират, се повишава качеството на живот, който лишените от родителски грижи водят.

Ако не им се осигури подкрепа, бъдещето им изглежда несигурно и мрачно. Ако изберете да подкрепите чрез дарение сираче, вие можете да помогнете за спасяването и трансформирането на неговия живот и този на семейството му.

Как фондация Павел Андреев помага на сираци и деца в нужда?

Платформата е отворена да даде поле за изява на най-разнообразни кампании. Разбира се, когато става дума за деца, всички хора сме още по-състрадателни и благоразположени. Ако искате да подкрепите дом за деца, лишени от родителски грижи, имате идея, с която считате, че ще бъдете полезни, споделете я при нас. Когато нашите дарители се запознаят с нея, много е вероятно да им попадне, да я финансират и скоро заедно да я превърнете в реалност.

Подкрепа за сираци и уязвими деца

Ние от PavelAndreev.BG вярваме, че сираците и всички деца заслужават шанс. Нуждаят се от хора с големи сърца, които да повярват в тях и да инвестират в бъдещето им. Само така могат да се спасят от бедността и неравенството, на които биха били обречени без помощ.

Децата, лишени от родителски грижи и настанени в дом, имат нужда да им бъдат осигурени безопасни пространства, да бъдат защитени и да имат възможност да се развиват.

Дарителските кампании в полза на домове за деца, лишени от родителски грижи, може да имат различна цел - осигуряване на образование, редовно хранене или финансова подкрепа за различни допълнителни занимания например.

Когато на деца с тежък живот им бъде предоставена възможност да получават по-добра храна и здравеопазване, забавления, образование и подкрепа за личностно развитие, не само се трансформира тяхното бъдеще – в някои случаи дори се спасяват животи .

Към какво са насочени тези благотворителни кампании за изоставени деца в дом за сираци?

Най-важното нещо, което обединява всички подобни кампании, е стремежът към благополучие на децата, лишени от родителски грижи. Те трябва да получават адекватно образование, да имат достъп до здравеопазване и да им се даде възможност да растат и да се усъвършенстват.

Помощ за деца, живеещи в семействата си

Има деца, които не са настанени в дом, но въпреки това живеят трудно и в изключителна бедност. Нашия сайт за дарения е отворен и за кампании, чрез които да се помогне на такива деца. За съжаление все по-често научваме за деца, които живеят в крайна мизерия и имат нужда от помощ. Понякога положението им е наистина толкова трудно, че без външна намеса няма да успеят да се справят. Много от тези деца са застрашени от отпадане от образованието, от недохранване, от ранни бракове… Ако познавате дете в такова положение, можете да му помогнете, като стартирате кампания в негова полза на Pavel Andreev.

Когато става въпрос за подкрепа на деца, добре е част от помощта да се използва по начин, който да им окаже морална подкрепа, да се почувстват обичани, обгрижени, важни… Със сигурност това е не по-малко важно за всяко дете, отколкото да бъде нахранено, облечено и да е настанено на топло.

Как да създадете успешна дарителска кампания?

Когато създавате дарителска кампания, естествено е, че още в началото ви се иска да вярвате, че тя ще е успешна и ще има полза от нея, ще постигнете крайната си цел. Ако стартирате кампания в подкрепа на деца, лишени от родителски грижи и настанени в дом и сте избрали да споделите идеята си с дарители на PavelAndreev.BG, то вече сте на прав път. Платформата е с утвърдено име в обществото, имаме много мисии, които вече са завършили с успех и разполагаме с постоянни дарители, които е много вероятно да изберат да подкрепят и вас. Просто трябва да съберете кураж, за да започнете начинанието. Когато стартирате кампанията, голяма част от работата вече е свършена.

Включете се към активна благотворителна кампания в подкрепа на деца лишени от родителски грижи

Добрата новина е, че все повече хора изпитват нужда да помагат, като, разбира се, всеки го прави според собствените си възможности. На сайта на Фондация Павел Андреев  ще откриете много активни кампании в подкрепа на деца лишени от родителски грижи или такива изпаднали в крайна бедност и немотия.

Нашата платформа не е задала стойност на даренията – всеки може да помогне с толкова, с колкото прецени, че има възможност към момента. Всяка помощ е ценна, независимо от финансовата й измерение Друго нещо, което допада на дарителите е това, че няма задължителна сума от дарението, която да се отклонява в полза на фондацията. При извършване на превода дарителят сам има възможност да прецени желае ли да дари и на фондацията. Ако прецени, че иска, определя сумата.

Младите хора в България са значително по-склонни да даряват пари и да работят като доброволци. Това е поредната добра и обнадеждаваща новина в сферата на дарителството. Показва, че съвременното общество се възпитава в повече съпричастност и готовност за помощ. Друга прекрасна тенденция е, че дори и хора с малки доходи даряват.

За времето, в което съществува нашия сайт за дарения, той вече успя да се утвърди като един от най-добрите в страната. Успеха се дължи на много фактори, но един от тях е този, че абсолютно гарантира безопасността на средствата, които минават през него. По този начин са спокойни и получателите, и дарителите. Даренията може да се извършват по най-различни начини, но, когато са направени през сайта PavelAndreev.BG, със сигурност те се случват удобно, бързо и прозрачно. Вече са доста кампаниите, които завършиха успешно благородните си мисии, организирани през платформата. Създайте следващата успешна кауза в полза на домове за деца, лишени от родителски грижи. По този начин ще сте в полза на обществото и ще имате възможността да дадете шанс за по-добро бъдеще на тези деца!


Стартирай Кампания
Сподели