Статии - Какво трябва да знаем когато искаме да създадем кампания в помощ на животни и приюти?
11-ти май 2023

Какво трябва да знаем когато искаме да създадем кампания в помощ на животни и приюти?

Трудно е да повярваме, че има хора, които не обичат животните. За съжаление все по-често ставаме свидетели на ужасни прояви на агресия и жестокост към бездомните животинки. Дори в момента имаме активни кампании в платформата Павел Андреев в помощ на животинки пострадали при агресия, за които са необходими немалка сума пари, за да им бъде направена операция и да се възстанови нормалния им начин на живот.

Напоследък все повече хора твърдят, че изпитват голяма любов към животните, но може би не всички от тях могат да се справят с тази отговорност да имаш домашен любимец и за съжаление процентът на изоставени или изхвърлени кучета или котенца не намалява, а дори напротив. 

Ние от фондация Павел Андреев твърдо вярваме, че животните заслужават добър живот. Понякога обаче имат нужда от помощта на хората, за да го получат.

Дарителски кампании в подкрепа на изоставени домашни любимци в приюти или на улицата

Поради любовта на хората домашните любимци често стават истински членове на семейството . За съжаление обаче, не малко са случаите, когато нещата не се развиват положително и някои хора не осъзнават каква е отговорността да имаш домашен любимец. Това не е игра и животното не е играчка. За него се полагат грижи и се изисква търпение, за да свикнете един с друг. Любовта, която ще получите и радостта от взаимоотношенията си е много по-голяма от всяка беля, която ще направи домашното животно с вещите ви.

За жалост все още има хора, които не могат да изпитат тази емпатия или тази емоционална близост с домашния си любимец. Именно тези животни, които попадат на неистински любящи стопани често страдат. Дори понякога попадат в приюти или на улицата, след като задоволят прищевките на стопаните си и вече не се нуждаят от тях поради една или друга причина.

Бездомните и страдащи животни са толкова много! Наистина е трудно да им се помогне. Като че ли най-успешният вариант, в който може да се помогне на най-голям брой животни в нужда или приюти, е създаването на дарителска кампания. За щастие има много хора и организации, които напълно доброволно полагат грижи за тях и ги спасяват от улицата. Ако и вие ги обичате и искате да им помагате, създайте дарителска кампания на PavelAndreev.BG или се включете към вече такава.

Възможни дарителски кампании за животни във фондация Павел Андреев

На нашия сайт за дарения можете да организирате кампании в полза на най-различни каузи. Ние подкрепяме извършването на добрини, така че, в каквато и насока да е мисията ви, публикувайте я при нас. Разбира се, може да създадете и кампания в помощ на животни и приюти или да се включите във вече такава.

Например в момента една от активните дарителски кампании в полза на животните е тази на "Animal project". Те ни разказват историята за "Горската приказка на Краси". Жената с огромно сърце на име Краси се заема с благотворителната кауза да помогне на всички безстопанствени животни не само в своя регион, но и от цялата страна. Първите й стъпки започват от далечната 2015 година, когато започва да настанява бездомни животни в бабината къща в село Палици. През годините преминава през много трудности и дори бива "изгонена" от селото, тъй като комшиите й организират подписка и я карат да премести своя "приют" в гората. Това не отказва Красимира по никакъв начин и тя продължава да развива своето дело. В момента има нужда от скромната сума от 2000 лв, за да подобри условията за живот за пребиваващите четириноги. Финансовите средства ще бъдат използвани за закупуването на строителни материали, както и за заплащането на работниците, които ще свършат работа, ако не се появят доброволци.

Хората, които обичат животните и се борят за техния достоен живот, често споделят редица качества. Като цяло това са личности с голяма чувствителност, солидарност и чувство за справедливост. Те са благородни и състрадателни хора.

Сред тези, които не изпитват емпатия към животните и дори ги малтретират, има по-висок процент на психологически и емоционални разстройства. Те обикновено са егоистични, нарцистични и властни хора, с по-голяма склонност да проявяват насилие и спрямо други човешки същества.

Какво влияние има любовта към животните върху нас?

Както е казал френският писател Анатол Франс: „Докато не  обикнеш животно,  част от душата ти винаги ще остане без светлина“. Емоционалната връзка, която установяваме с тези същества, е изключително удовлетворяваща и не прилича на никоя друга.

Затова не бива да бъдем безучастни към животните изпаднали в беда и тези, които нямат свой дом. Дали ще се включите към активна дарителска кампания, ще създадете своя такава или просто ще нахраните някое бездомно животно, което живее близо до вас - не бъдете безучастни и помогнете на беззащитните същества!

Дарителски кампании в полза на животни и приюти - какво трябва да знаем

Тъй като наистина много са тези, които изпитват симпатия към животните, благотворителните кампании в тяхна полза обикновено завършват с успех. Особено в случаите, когато става дума за нехуманно отношение и мъчения върху беззащитни животинки. За съжаление има още много какво да се желае от съдебната система в България относно правата на животните и наказанията, които се налагат върху техните насилници, но това е много дълга тема. Така че, ако искате да помогнете на дадено животинче или да подпомогнете инициатива, свързана с животните, можете да го направите чрез набиране на средства на сайта pavel andreev.

Какво трябва да направите, за да стартирате своята дарителска кампания? Съвсем лесно е и със сигурност няма да срещнете затруднения. Посетете сайта, разгледайте активните кампании, за да придобиете представа как точно се организират и случват нещата и можете да преминете към създаването на собствената кампания. Също така може да хвърлите и едно око на нашия блог, в който ще откриете полезни съвети за създаването и организирането на благотворителни кампании. Разгледайте тези много полезни ресурси:

Добре е да обмислите нещата предварително. Ако направите подходяща организация, много по-лесно ще постигнете крайната си цел. Създайте откровен и завладяващ текст, с който да помогнете на потенциалните дарители да отворят сърцата си и да съпреживеят историята, която разказвате. Подберете и подходящи изображения, които да допълват историята и може да считате, че мисията ви е до голяма степен изпълнена. Така че, ако имате желание да помагате на животни и приюти, но осъзнавате, че собствените сили и финанси няма да са ви достатъчни – потърсете съмишленици на PavelAndreev.BG.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...