Статии - Какво трябва да знаем, когато искаме да създадем кампания в помощ на пострадали от природни бедствия?
9-ти май 2023

Какво трябва да знаем, когато искаме да създадем кампания в помощ на пострадали от природни бедствия?

За съжаление не изминава и година в световен мащаб, през която да не е регистрирано апокалиптично природно бедствие  като наводнения, свлачища, земетресения, пожари и др. Твърди се, че засилването на тези явления е пряка последица от изменението на климата и други фактори, за които до голяма степен сме виновни ние, като "обитатели" на тази планета. Не е тайна за никого, че срещу природата не можеш да се бориш и в такива ситуации разчиташ на Божията помощ и късмета си. Това, което остава в наши ръце, е да помогнем на пострадалите. Един от доказано работещите методи е чрез организиране на благотворителна кампания или включването в такава под някаква форма - като дарител или доброволец.

Защо помощта към пострадалите е важна?

Малките жестове имат наистина огромно значение. Не е нужно много, за да направите добро. В ситуации на природни бедствия, то първото нещо, от което имат нужда пострадалите е подслон, дрехи,  храна и вода. Тогава организации като БЧК създават кампании за тяхното набиране и призовават хората да помогнат с каквото могат. Паралелно може да се появят и други кампании в помощ на пострадалите от природни бедствия. Като отново чрез дарителска кампания може да се помогне по един или друг начин. Платформата Павел Андреев дава тази възможност и винаги е активна при организирането и осъществяването на кампании в помощ на пострадали при природни бедствия. Можете да стартирате кампанията си като физическо лице от ваше име или като организация, която представлявате. 

В подобни моменти пострадалите при природни бедствия имат нужда не само от материална подкрепа, но и хора на терен, както се казва, които чрез действията си ще им вдъхнат кураж, че не са сами в такава ситуация и ще направят всичко по силите си, за да им помогнат да си стъпят на краката отново. Подобни меко казано неприятни ситуации неминуемо сплотяват хората и им вдъхват вяра в доброто. Помощта, която ще бъде оказана в първите часове, е от изключително важно значение. Тогава има най-силна нужда от доброволци, които да окажат адекватна помощ и да спомогнат за спасяването на пострадалите (ако има такива) и за осигуряване на безопасността на живущите.

Онлайн кампания за набиране на средства за пострадали при природни бедствия

За да съберете пари в помощ на пострадали при природни бедствия, бихте могли да създадете онлайн благотворителна кампания. Неминуемо това е най-бързият и надежден начин за разпространение на информация и в подобни моменти може да бъде изключително ефективен.  Само с няколко клика кампанията може да бъде създадена и да бъде активна, с което да се ускори процеса по набиране на средства в помощ на пострадалите.

Ако искате да помагате на хора в нужда, PavelAndreev.BG е подходящото място за вас.Стартирането на кампания е просто и се случва само в няколко лесни стъпки, а аудиторията, с която работи нашият сайт за дарения, вече е доста голяма.

Платформата на фондация Павел Андреев ще ви предложи точно това, което търсите, за да стартирате своята кампания в подкрепа на пострадалите при природни бедствия. Всичко, което трябва да направите, е да отделите няколко минути, в които да създадете своята кампания и ясно и конкретно да опишете нейната цел. Не забравяйте, че именно от това зависи нейното развитие и успех. Колкото по-изчерпателни сте - толкова по-големи са шансовете ви за бързо събиране на необходимите средства.

Стартиране на кампания на PavelAndreev.BG

За да започнете да събирате пари чрез дарителски кампании, първото нещо, което никога не трябва да забравяте, е, че набирането на средства се основава на взаимоотношения.Целта на всяка една кампания е не само да събере пари, но и да изгради връзки с дарителите . Защото, ако изградите солидни, истински, силни взаимоотношения, то – значително по-бързо и лесно ще постигнете успех със събирането на средствата.

Ако искате да започнете да набирате средства, трябва да запомните, че са необходими постоянство, търпение, време, умения и много страст за вашата кауза. Крайният резултат обаче със сигурност си струва. Хората, които ги сполетява нещастието да пострадат при различни природни бедствия, със сигурност имат нужда от подкрепа. Ако вие или ваши близки сте пострадали или просто сте съпричастни към нечия история и ви се иска да помогнете, не се колебайте да създадете своята кампания на pavel andreev.

Набирането на средства изисква планиране

Макар в подобна ситуация времето да ви притиска, то не забравяйте, че всъщност набирането на средства е сложен набор от прости дейности. Едно от най-важните неща, които трябва да направите, е да намерите дарители. Разбира се, когато става дума за природно бедствие, което е трогнало хиляди/милиони хора по света, то събирането на средства ще бъде много по-лесно. Това не означава, че трябва да неглижирате процеса по организиране на кампанията, а дори напротив! Трябва да подходите двойно по-мотивирани и отговорни, за да стимулирате хората да се включат по активно в кампанията - дали чрез финансови средства или като доброволци, е без значение. В такава ситуация всяка помощ е важна!

Ние от фондация Павел Андреев разполагаме с постоянни дарители, които следят публикуваните при нас каузи и не остават безучастни към благотворителни кампании свързани с природни бедствия.  За да започнете да се занимавате с набиране на средства, имате нужда от желание да правите добро, постоянство и разбира се съмишленици!

КАК ДА СЪБЕРЕМ МАКСИМАЛНО МНОГО СРЕДСТВА ПРИ КАМПАНИЯ В ПОМОЩ НА ПОСТРАДАЛИ ПРИ ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ

Набирането на средства невинаги означава намиране на нови дарители. Когато става дума за събиране на средства и материални помощи в полза на пострадали при природни бедствия, обикновено доста от нуждите са спешни, така че колкото по-бързо се събере сумата, толкова по-добре. Но как да увеличим средствата постъпили в нашата кампания в помощ на хората пострадали при природни бедствия?

Всъщност има три изпитани начина за увеличаване на набирането на средства, които работят за всеки тип кампании:

- Стимулиране на даренията.
- Разпространяване на кампанията.
- Обратна връзка с дарителите

В такава ситуация хората сами искат да даряват и да бъдат полезни по един или друг начин на пострадалите. Това, което трябва да направите е да координирате общите действия и да улесните максимално пътя между желаещите да помогнат и тези, които имат нужда от тяхната помощ. Може да стимулирате даренията чрез преодставянето на различни начини за включване в активната кампания, която сте организирали в помощ на пострадалите при природни бедствия. Също така се постарайте максимално много хора да се включат в нея, като я разпространите, където можете и подканите съмишлениците си да направят същото. И не на последно място - поддържайте активна обратна връзка с дарителите!

Взаимоотношения с дарителите

Колкото по-силна връзка изградите с дарителите, толкова по-ефективно ще бъде вашето набиране на средства. Ние от платформата Pavel Andreev сме твърдо убедени в това и принципът се е доказал в редица кампании.

Набирането на средства означава да цените своите дарители и да се уверите, че правите необходимото, за да изградите по-дълготрайни взаимоотношения с тях. Накарайте ги да се чувстват важни, благодарете им, зарадвайте ги, не пропускайте да ги накарате да разберат, че тяхната помощ е наистина решаваща за създаване на социално въздействие.

Само чрез увеличаване на доверието и ангажираността на дарителите ще можете да стигнете дотам, че да ги помолите да даряват по-често и повече. Особено в такива ситуации, когато всяка секунда е важна и няма време за губене. Тук в никакъв случай не става въпрос за изстискване на дарителите като лимони, а за изграждане на доверие в мисията на каузата.

Като организатор на кампанията за набиране на средства в помощ на пострадалите при природни бедствия носите голяма отговорност и не бива да губите мотивация дори за миг, защото тя ще се предаде и на вашите съмишленици! С използването на платформата на Павел Андреев ще осигурите отлична среда за развитието на Вашата кампания в помощ на пострадалите при природни бедствия и ще може да стартирате успешно набирането на средства!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...