Статии - Какво трябва да знаем когато искаме да създадем кампания за лечение и рехабилитация?
11-ти май 2023

Какво трябва да знаем когато искаме да създадем кампания за лечение и рехабилитация?

Благодарение на силата на социалните мрежи и интернет, фондации като Павел Андреев могат да осигурят надеждна среда за създаването на дарителски кампании за бързо и сигурно набиране на средства за подпомагане на нуждаещи се от спешно лечение, рехабилитация и не само. Има много причини, поради които може да се създаде онлайн кампания: можете да помогнете на приятел или цяла общност. С дарения можете да направите всичко, дори да платите за хирургическа операция, да реализирате мечтата на студент, който иска да учи и много други.

Често към нас се обръщат хора и организации с нужда от финансова подкрепа и търсят начини да намерят съмишленици и дарители. Най-често запитванията са свързани с хора, които имат нужда от лечение или рехабилитация, но необходимите процедури не се покриват от МЗ и НЗОК или не здравословното им състояние не позволява да дочакат финансиране.

Дарителските кампании за лечение и рехаблитиации на Павел Андреев

Във времето, в което съществува нашия сайт за дарения, той успя да се утвърди като най-добрия и абсолютно гарантира безопасността на средствата, които минават през него. Даренията може да се извършват по различни начини, но, направени през фондация Павел Андреев, със сигурност ще се случат бързо, удобно и прозрачно както за дарителя, така и за каузата, в полза на която се набират средства. Стотици са кампаниите, които завършиха успешно благородните си мисии, организирани през pavelandreev. Има най-различни: свързани с хуманитарни кризи, с природни бедствия или такива за лечение и рехабилитация на деца и възрастни.

Какво представляват благотворителните кампании за лечение и рехабилитация?

Кампаниите за лечение и рехабилитация са насочени да помогнат на деца и възрастни, за чиито диагнози НЗОК не предлага лечение или то би могло да бъде покрито, но само частично. Също, често бенефициентите нямат време да дочакат реда си за финансиране и им се налага лечение извън страната. Доста често се организират дарителски кампании, които да набират средства, за да може да се извърши лечение и рехабилитация в чужбина.

При кампании за извършване на скъпоструващо лечение или последваща рехабилитация обикновено инициатор е самият човек, който има нужда от подкрепа. Понякога кампанията се създава и от член на семейството или друг негов близък.

За да има възможност всеки потенциален дарител да се запознае с конкретния случай, в платформата pavel andreev се публикува подробна информация за заболяването. Добре е да разкажете и освен това да приложите документи относно предстоящото лечение, нужната сума, а също и последваща актуална информация за това как болния се повлиява от лечението. Със сигурност това ще укрепи взаимоотношенията с дарителите, особено ако споменете, че всичко това се случва благодарение на събраните чрез дарения средства.

Онези, които желаят да стартират дарителска кампания трябва да посетят сайта ни – когато имате идея и я скицирате в съзнанието си, лесно ще стигнете и до нейното изпълнение. Няма сложни и бавни процедури, стартирането на кампания ще ви отнеме няколко минути. В ситуации, когато става дума за благотворителни кампании за лечение- времето е най-важно и няма дори секунда за губене! Скоро след това, когато администратор прегледа и одобри кампанията, тя ще стане видима на страницата и по посочената сметка ще започнат да постъпват дарения.

Какво е нужно за стартиране на дарителска кампания за лечение и рехабилитация?

Задължителните елементи не са много, но са от фундаментално значение, ако сте избрали да създадете своята кампания на PavelAndreev.BG. Пълнотата на информацията, от която се нуждаят дарителите обаче, е най-вече в интерес на организатора на кампанията – колкото повече знаят за случая, толкова повече ще я съпреживяват хората, които се докоснат до случая.

Когато предоставя възможност на потребители да създават техните кампании за набиране на средства за скъпоструващо лечение, ние от Павел Андреев гарантираме, че всяка кампания е реална. Дарителите могат да бъдат напълно спокойни, че не се допускат злоупотреби. Това, което ще ви трябва, за да създадете кампания за лечение и рехабилитация, а след това – да усвоито събраните средства, е:

Официален медицински документ – епикриза или друг, с които се удостоверява заболяването на бенефициента на кампанията;
Официална оферта от лечебно заведение или друг документ, с които да удостоверите нужната сума за покриване на лечението, която всъщност е финансовата цел на кампанията. В случаите на ракови заболявания се позволява да се стартира кампания без оферта поради сложността и невъзможността да се издаде цялостна такава. При останалите е желателно да има, но имате възможност да се обосновете пред екипа, ако нямате;

Популяризиране на дарителска кампания за лечение и рехабилитация

Откриването на дарителска кампания и публикуването й на нашата платформа са стъпки към успешното финализиране на вашата цел. Но, особено когато става дума за набиране на голяма сума, която трябва да се събере бързо, е добре да популяризирате кампанията си по всякакви възможни начини – разкажете на приятели, споделете в социалните мрежи, помолете за масово споделяне... Всяка кампания би могла да завърши успешно, ако съумеете да достигнете до повече хора, да представите целите си ясно и по този начин да извървите първите стъпки към доверието с потенциалните ви дарители.

Подробно представяне на историята

Понякога това е трудно, но постигането на крайната цел го изисква! За да може някой да ви подкрепи, той трябва да знае, че имате нужда. Споделете искрено проблема си. Може да добавите снимки или видео към представянето си. Съставете ясен и съдържателен текст, чрез който да помолите за помощ.

Не пропускайте да споделяте в движение как се развива лечението, срещате ли трудности, какво предстои. Разказвайте за битката си – така ще привличате нови дарители и ще информирате старите, а те, оставайки съпричастни към историята ви, е много вероятно да продължат да даряват. Не забравяйте, че хората, които ви подкрепят, го правят, защото се вълнуват от вашата история.

В случай, че редовно публикувате в страницата на кампанията си, хората ще изградят по-голямо доверие във вас. Това ще ги накара да са по-склонни да ви подкрепят редовно.

Споделяйте каузата си с познати, роднини и приятели. Поощрявайте ги да харесват, споделят и коментират историята ви – по този начин повече хора ще разберат за вашата кауза.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...