Статии - Каузи, с които може да сте полезни в набиране на средства за деца и младежи останали сираци
16-ти октомври 2023

Каузи, с които може да сте полезни в набиране на средства за деца и младежи останали сираци

Посещавали ли сте някога сиропиталище? Може би все някога сте виждали деца без родители?

В тази статията имаме, за цел с помощта на фондация Павел Андреев, да ви подтикнем към едно добро дело. Такова е насочено, именно към това да сте част от дарителска кампания или самите вие да стартирате благотворителна кампания за набиране на средства за деца и младежи останали сираци. Ако все още си задавате въпроса:

Защо ли?

Веднага ви казваме: Защото - детския смях, чистата детска наивност, топлите сърца и ликуващи души не могат да се купят, дори с най-скъпите богатства на света! Но за жалост точно те много пъти за зависими от финансовата подкрепа. Е, нея можем да дадем. Всеки, колкото и с каквото може, а чрез набиране на дарения може и вие да опитате. Става дума за стартиране на краудфъндинг кампания. Научете как:

Съдържание:

 1. Какво трябва да знаем, когато искаме да помогнем на деца и младежи лишени от родителска грижа;
 2. Как да планираме фъндрейзинг кампания за деца и младежи лишени от родителски грижи с фондация Павел Андреев;
 3. С какво ние и краудфъндинг кампанията можем да сме от полза на деца и младежи останали сираци;
 4. Как да създадете първата си дарителска кампания?

1.Какво трябва да знаем, когато искаме да помогнем на деца и младежи лишени от родителска грижа

Във всяко общество има деца и младежи, които са лишени от родителска грижа поради различни причини. Тези подрастващи се нуждаят от специално внимание и подкрепа, за да имат равни възможности за развитие и успешно преодоляване на трудностите, които срещат в живота си. Ако искате да помогнете на тези малки и подрастващи без родители е важно да знаете някои ключови аспекти. Те ще са ви от полза, за да бъдете по-ефективни в подкрепата си. Ето и тях:

 1. Научете за причината довела до лишаването на дете или младеж от родителска грижа:

Първата стъпка в помощта на лишените от родителска грижа деца и младежи е да разберете причината за тяхното положение. Може да са останали сираци, да са били изоставени или да са били отнети от родителите им, поради лоши родителски грижи или дори насилие. Разбирането на подобна базова информация ще ви е от голяма полза, за да се адаптирате към нуждите на такива групи и да знаете как да предоставите подходяща помощ.

 1. Запознайте се с правата на децата:

Важно е, да сте запознати с правата на децата, както и с международните стандарти и закони, които гарантират тези права. Това ще ви е от полза да разберете, как бихте могли да защитите и подкрепите правата на тези деца и младежи, които се нуждаят от вашата помощ.

 1. Разберете индивидуалните нужди на децата и младежите:

Всяко дете и младеж е уникално само по себе си. Всяко има своите специфични нужди и се сблъсква с предизвикателствата на живота по различен начин. Необходимо е да се запознаете с историята на детето към, което сте се надскочили да помагате и да разберете, какво му е необходимо, за да се развива и да се чувстват благополучно. Това може да включва психологическа подкрепа, образователни възможности или професионално ориентиране, както и още много неща, от които тези групи често са лишени.

 1. Изградете доверие и стабилна връзка:

За тези деца и младежи е от изключително значение да имат стабилни и надеждни връзки от сериозни хора в живота. Изграждането на доверие и стабилната връзка, създава у такива уязвими групи чувство на сигурност, закрила и солидарност. Бъдете търпеливи и открити към чувствата и необходимостта на такива деца и подрастващи тийнейджъри.

 1. Предложете конкретно подкрепата, от която се нуждаят

Много пъти хората, които не са живели в такива общества, не знаят, че понякога малките жестове са важни. В други ситуации може да е обратното. И, все пак, опитайте да установите по-близка връзка, споходена с разбиране и адаптиране към конкретните нужди на тези сираци.

Може да предоставите подходящи ресурси и услуги от типа на: достъп до образование, медицинска грижа, храна, социални, психологически или други услуги. За целта първо разберете, от какво точно са лишени и насочете ресурсите към такава помощ.

2.Как да планираме фъндрейзинг кампания за деца и младежи лишени от родителски грижи с фондация Павел Андреев

Събирането на пари за деца, лишени от родителска грижа, може да бъде повече от предизвикателство. И въпреки това, с правилна организация и ангажираност, всеки може да стартира fundrising кампания и да постигнете успех. Ето няколко насоки, които да са ви от полза, когато се питате: как да планирам фъндрейзинг кампания.

Когато решите да започнете дарителска кампания е важно да вярвате, че тя ще бъде успешна и ще помогне на децата, лишени от родителска грижа. Изборът да споделите идеята си с дарители от фондация Павел Андреев е много добър. На страниците на сайта PavelAndreev.BG може да откриете много текущи кампании в подкрепа на деца и младежи, както и много други, от които да придобиете представа, как да планирате и подредите своята благотворителна кауза за дете останало сирак.

Тази платформа е добре позната в обществото и има години опит, както и много успешни мисии зад гърба си. Тя разполага с голям брой постоянни дарители, които е много вероятно да изберат да подкрепят и вашата кауза. Само трябва да съберете достатъчно смелост, за да започнете това начинание. Щом веднъж стартирате кампанията, една голяма част от началото на проекта ще е реализирано. И все пак, това съвсем не е всичко.

3.С какво ние и краудфъндинг кампанията можем да сме от полза на деца и младежи останали сираци

Всички кампании за групово финансиране за деца и младежи имат една обща цел - да постигнат успех в набирането на средства за децата, които са лишени от родителска грижа. Тези деца заслужават адекватно образование, достъп до здравеопазване и възможност да се развиват и усъвършенстват. Те трябва да имат равни права с останалите, това включва дори право да се чувстват обичани и обкръжени, да бъдат подпомогнати в своите усилия и да се наслаждават на детството си. Това е най-важното, което обединява всички кампании, а именно стремежът към създаване на условия за благополучие и развитие на тези деца.

Има деца, които, въпреки че не са настанени в домове, все пак преживяват трудности и живеят в изключителна бедност. Нашата дарителска платформа е отворена и за благотворителни кампании, чрез които да се помогне на уязвимите групи. За съжаление, дори ние от фондация Павел Андреев, все повече научаваме за деца, които се намират в крайна мизерия и имат нужда от помощ. Понякога техните условия са наистина толкова трудни, че без външна помощ и дарения няма да успеят да се справят. Много от тези подрастващи са изложени на риск от отпадане от образованието, недохранване и ранни бракове. Ако познавате дете, което се намира в такова положение, можете да помогнете, като стартирате кампания в негова полза на платформата Pavel Andreev. Това е възможност да съберете средства и ресурси, които ще помогнат на детето да преодолее своите трудности и да получи по-добро бъдеще.

Когато се заговори за подкрепа на дете или младеж останало сирак е важно част от помощта да бъде насочена по начин, който да им осигури и морална подкрепа. Нека не забравяме, че често пъти тези уязвими подрастващи не са усетили майчината милувка, бащинска закрила, братска закачка или сестринска игра. Те са били лишени като цяло от топлината и любовта в семейството. Тези деца и младежи също имат потребност да се почувстват обичани, закриляни и важни. Това е от съществено значение за тях. Разбира се, физическите нужди като храна, облекло и подслон са важни, но не трябва да пренебрегваме значението на необходимостта от емоционална подкрепа. Такава е не по-малко значима от основните физически потреби. Когато се грижим за децата, трябва да им осигурим и морална подкрепа. Така ще им помогнем да растат със самочувствие, увереност и да се развиват като щастливи личности.

4.Как да създадете първата си дарителска кампания?

Ето, че стигнахме и до финалната част. Тук ще ви споделим, как лесно в няколко стъпки, всеки от вас може да започне своя дарителска кампания за набиране на средства за деца и младежи останали сираци:

 1. Създайте си ясна цел:

Определете, колко пари искате да съберете и за какво ще ги използвате. Това ще допринесе да осъзнаете, колко време и усилия ще ви отнеме една благотворителната кауза, за да постигнете целта си.

 1. Използвайте онлайн платформата Павел Андреев дарения:

Разгледайте различни онлайн платформи за събиране на средства, но ви съветваме да изберете PavelAndreev.BG. С годините фондация Павел Андреев е създала неоспорим рейтинг на международно ниво. В нея има постоянни дарители, които подкрепят различни каузи и участват активно. Платформата е с лесна навигация, добро име и удобни методи за дарения, което допълнително улеснява целия процес по набиране на средства.

Съветваме ви да опитате, като създадете привлекателна кампания, която да споделяте с приятели, семейство и социални мрежи. Само с опит и действия ще се научите, колко лесно може да се случват нещата.

 1. Организирайте благотворителни събития:

Планирайте благотворителни събития, които да подкрепят и популяризират кампанията ви. Това може да са сбирки, концерти, благотворителни базари или забавни състезания и пр. Поканете местни фирми и общността да помогнат с дарения вашата crowdfunding кампания.

 1. Може да информирате дори местните медии:

Свържете се с местни радия и телевизии и разкажете за вашата история и цел. Това може да ви помогне да привлечете повече вниманието на хора, които биха могли да помогнат с дарения или да споделят вашата кауза. Нека не забравяме, че по-възрастните хора все още използват тези методи на разпространение на информацията и научаване на новините, пред това, което избират по-младите, а именно Интернет, социални мрежи и мобилни телефони за комуникация и споделяне.

 1. Разгледайте възможности за грантове и фондации:

Изследвайте възможностите за грантове и фондации, които подкрепят деца и младежи в нужда. Много организации предлагат финансова помощ и ресурси за такива.

 1. Включете общността:

Организирайте срещи и събирания с местната общност. Пред тях споделете вашата история и предоставете информация за наложителността на тези деца. Хората често са склонни да помагат, когато видят, че проблемът засяга техни съседи и общност.

 1. Бъдете признателни и прозрачни:

Не забравяйте да изразите благодарността си към всички, които помагат. Поддържайте прозрачност по отношение на финансите и използването на събраните средства. Само с откритост и признателност ще запазите доверието на хората, които ви подкрепят финансово.

В заключение:

Винаги помнете, че събирането на пари е процес, който изисква време, усилия и ангажираност. Не се отказвайте и продължете да работите към вашата цел, защото всяко усилие за благото на децата без родителска грижа е от съществено значение.

Нека завършим темата с трогателните думи на великолепната Уитни Хюстън:

"Вярвам, че децата са бъдещето. Научете ги добре и ги оставете да си следват пътя. Покажете им цялата красота, която носят в себе си!"

Ние от Павел Андреев фондация само ще вмъкнем: Нека дадем шанс на всяко дете за равни права, за да може да гради свое бъдеще, да може да се наслади на цялата тази красота и да следва пътя, който му предстои. Самият той ще е по-добър и светъл, когато сме подали ръка на дете в нужда!

Планирайте своята благотворителна кампания за набиране на средства за деца и младежи останали сираци още днес!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

Дари Стартирай кампания