Статии - Кои са най-големите предизвикателства при набиране на средства за дете в нужда?
18-ти септември 2023

Кои са най-големите предизвикателства при набиране на средства за дете в нужда?

Набиране на средства за дете в нужда е дело, което заслужава адмирации, но по пътя на каузата може да се сблъскате със значителни предизвикателства. В тази статия ще разгледаме някои от най-големите препятствия, през които може да премине всеки тръгнал по нелекия път за създаване на по-добри условия на живот за децата.

И преди да задълбаем темата нека споменем, че реално предизвикателства има навсякъде. Препятствия, премеждия и „препъни камъчета“ се крият зад всеки ъгъл. Важното, обаче е когато самите ние сме изправени, пред трудностите, да не се страхуваме от тях. Трябва само да погледнем на тях като на предизвикателства и сами ще се уверим, че животът не е толкова мрачен. Дори можем да намерим милиони привърженици, подкрепа и хора с добри сърца.

Обичайно ли е да има предизвикателства при набиране на средства за дете в нужда

Щом четете тази статия, то значи сте в една от двете страни. Или вие самите сте родител на дете в нужда и търсите изход от създалата се ситуация; Или сте доброволец, който полага неимоверни усилия в поредната дарителска кампания. Може също да сте от групата дарители, които с широките си сърца и добрината в тях помагате на поредната благотворителна кауза. Към която и категория да се отнасяте, то тук ще откриете полезни съвети и отговори на въпроси от типа: Кои са най-големите спънки при набиране на средства за дете в нужда?

Сред често срещаните затруднения по стартиране на благотворителна кампания се открояват няколко по-съществени аспекта. Те са свързани с това от създаването, през организирането, до самото набиране на средства. Най-честите предизвикателства, с които се сблъскват създателите на благотворителни кампании се откроява темата: Как да събера нужната сума.

В отговор на това, нека посочим вероятността по същото време да тече нечия друга кампания по набиране на средства за дете в нужда. Конкурентната може да върви по-добре, отколкото вашата? В този момент е важно да се направи анализ на кампанията; да се преценят възможностите за постигане на добри резултати и така да се спести ценно време.

Анализирайки предстоящата или стартирана вече кампания може да се подобрят някои аспекти. Може да се работи в насока за подобряване на уменията по конкретния тип дейност; може да се избегнат трудностите, преди да са се появили; може да се възползвате от възможности, които ви се предоставят и които останалите пропускат.

И така, ние от фондация Павел Андреев смятаме, че настоящата ни тема ще ви е от полза в много насоки. Тук сме споменали, както 5 от най-често срещаните спънки при набиране на средства за дете в нужда. С някои или всички тях може да се сблъскате, по време на организиране на кампания по набиране на дарения, а също така и да научите за някои тънкости относно това как да създадете своя благотворителна кампания за набиране на средства за дете в нужда с PavelAndreev.BG

Кои са най-големите предизвикателства при набиране на средства за дете в нужда

Спънка 1. Липса на информация и видимост:

Една от най-големите предизвикателства при набиране на средства за дете в нужда е липсата на достатъчна информация и видимост. Ако хората не знаят за случая или не разбират, колко е важно да помогнат. Те може да не са така мотивирани и съответно да не дарят средства.

Решението:

Даването на ясно послание е един от най-трудните и важни компоненти на набирането на парични суми.

Ние от Павел Андреев фондация наблягаме на благотворителните организации. Такива винаги търсят методи за подобряване на информираността на гражданите. Когато отговорните хора получат нужната база данни, те са наясно, за какво даряват парите си и го правят безрезервно. Ето, защо не пренебрегвайте този важен аспект.

Винаги дръжте контакт с дарителите.

Хората трябва да общуват. Кажете и покажете на дарителите не само за това, колко пари са необходими и с каква цел ще бъдат оползотворени. Дръжте ги също така будни, относно това, как върви кампанията и как протича разходването на събраните средства. Това е изключително важно, в случаите, когато става дума за кампания, с цел набиране на средства за лечения. Едно от най-важните неща в такива кампании е да споделяте много информация, както за самото заболяване; така и с планирани лечения; така и с нужните парични суми за провеждането им.

Затова е от съществено значение да се използват всички налични канали за информиране на обществото - социални мрежи, уебсайтове, медийни публикации и т.н.

Спънка 2. Недостатъчна доверие:

Липсата на доверие е друг голям проблем при набирането на дарения за дете в нужда. Хората са мнителни в наши дни. Те може да се съмняват в искреността или ефективността на организацията, която събира средства, както и в безкористните цели на подобен тип дарителски кампании.

Прочетете нашата статия със съвети Как да разпознаем фалшивите организации за дарителски кампании

Решението:

За да се преодолее това предизвикателство е важно да предоставите ясни и доказуеми факти. Такива може да са реални снимки на детето в нужда. Може да приложите медицински документи, епикризи, резултати от направени изследвания или провеждани терапии и пр. Този пример, разбира се, в случите, когато се касае за дете нуждаещо се от средства за лечение. В случай, че средствата биват събирани за други цели, съответно приложете конкретните доказателства (под формата на снимки, документи и пр.).

Важно е да споменете за нуждата от помощ и начина, по който ще бъдат използвани събраните средства. Както вече споменахме, трябва да държите в течение дарителите и да давате възможно най-често информация, за какво се ползват набраните до момента средства.

От полза ще ви е платформата PavelAndreev, където, освен да обявите своята кампания за набиране на средства за дете в нужда може да поддържате контакт с дарителите, да се информирате за други текущи благотворителни кампании и да научавате нови и полезни неща, които в бъдеще да прилагате.

Друго важно относно преодоляването на това премеждие е благодарността. Такава трябва да бъде изказана към всеки дарител индивидуално. Това може да стане отново по най-различни начини, но най-подходящият е, отново, чрез сайта за набиране на дарения PavelAndreev.BG.

Помнете: Хората, които са склонни да отворят сърцата и портфейлите си за благотворителна кауза за дете в нужда са признателни на всичко. Не е нужно да правите скъпи подаръци или костващи огромен ресурс от време по организиране на събития. Достатъчни са малките жестове, за да изкажете признателността си към всеки от тях!

Спънка 3. Конкуренция с други кампании:

В днешния свят има множество благотворителни организации и каузи, които се борят за събиране на средства. Това може да създаде конкуренция и да направи по-трудна вашата кампания по набиране на средства за дете в нужда.

Решението:

За да се привлечете вниманието на потенциалните дарители, бъдете откровени, открити и всеотдайни на всичко, с което сте се захванали.

За целта е важно да се изгради ясна и уникална идентичност на каузата и да се комуникира по ефективен начин. Само така може да се привлече и задържи вниманието на аудиторията.

Помнете: Всеки човек е уникален, затова и вашата мисия е такава и вашите нужди са индивидуални. Може да се откроите, пред конкуренцията, разказвайки вашата необичайна история по вълнуващ и докосващ сърцата начин.

Спънка 4. Финансова нестабилност:

Набирането на средства  може да е затруднено от финансовата нестабилност на потенциалните дарители. В икономически трудни времена, хората може да бъдат по-скептични към даренията или да имат по-малко възможности да дарят средства.

Решението:

За да се преодолее това предизвикателство е важно да се предложат различни начини за дарение, като месечни абонаменти или малки, но редовни суми.

Помнете: Набирането на средства в Павел Андреев е мястото, където няма такси за стартиране или управление на дарителските кампании. Ето, защо избирайки да организирате своята дарителска кампания, чрез платформата вие спестявате много и всичко дарено отива за важната цел, а именно детето, за което биват набирани паричните суми.

Всичко дарено се използва само и единствено в името на благотворителната кампания, за която е предназначено. Изборът на правилната платформа за дарения за деца в нужда, е това, което ви трябва, за да успеете. Доверете се на опита на професионалистите!

Разгледайте нашия Фонд за лечение на деца в чужбина, за да видите повече примери за това как определени суми за дарения могат да помогнат.

Спънка 5. Отговорност и прозрачност:

Когато дарители предоставят средства за дете в нужда, те очакват отговорност и прозрачност от страна на организацията, която ги събира. Ако събраните средства не се използват по предназначение или ако не се предоставя ясен отчет за тяхното използване, дарителите могат да се разочароват и да се откажат от бъдещи дарения.

Решението:

Ето, защо е важно да се осигури прозрачност и отчетност при използването на събраните средства.

Когато човекът, който обявява дадена благотворителна кампания за набиране на средства за дете в нужда, не гарантира, че е изпипал всичко, до най-малкия детайл, кампанията му може да претърпи поражения. По този начин се хабят ценни ресурси, които нямат възвръщаемост.

Ако изберете да стартирате дарителска кауза, чрез PavelAndreev.BG, то гаранцията за успешна кампания е много по-реална.

Помнете: Добрата организация е вашият шанс за успешен и щастлив край!

СЪЗДАЙ СВОЯ БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ДЕТЕ В НУЖДА В PAVELANDREEV.BG

Ако искате да откриете сайтове за групово финансиране, където да генерирате пари в помощ и подкрепа на дете в нужда, било то за лечение, рехабилитация или медицински разходи, спрете се на платформата PavelAndreev.BG. Ние представителите на фондацията вярваме, че всеки човек заслужава втори шанс, особено, когато се касае за живот на дете.

Ние истински подкрепяме всяка кауза и това, че днес ви липсват финансови възможности, съвсем не означава, че трябва да спирате да вярвате, да се надявате и най-вече да обичате децата, своите и всички на планетата. Ние от Павел Андреев фондация подкрепяме всяко ваше начинание и всяка една благотворителна кауза.

Оставаме с широко отворени обятия и сърца, за да посрещнем вас и вашите начинания за едно по-добро бъдеще за децата в нужда!

Тук в платформата PavelAndreev.BG ще откриете дарители, които доказват нашите думи с действията си. В сайта ще срещнете взаимопомощ и взимана подкрепа от стотици дарители, доброволци и хора минали вече по вашия път. Повече за успешно проведените кампании с благотворителна цел в помощ на деца в нужда, четете на страницата: „Деца и Младежи“.

И не забравяйте:

В набирането на средства за дете в нужда може да се сблъскате със значителни предизвикателства. Това не бива да ви отказва. С правилно планиране, комуникация и отговорност, тези предизвикателства могат да бъдат преодолени и да постигнете успех в подпомагането на дете в нужда.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...