• Начало
 • Блог
 • Статии
 • Кои са най-големите трудности за пострадалите от земетресение и как с кампания по набиране на средства можем да помогнем
Статии - Кои са най-големите трудности за пострадалите от земетресение и как с кампания по набиране на средства можем да помогнем

Кои са най-големите трудности за пострадалите от земетресение и как с кампания по набиране на средства можем да помогнем

Земетресенията са природни явления, които могат да засегнат, както необятни територии със сериозни разрушения, така и да нанесат непоправими вреди на човешкия живот, включително частното имущество.

Всяка година се регистрират хиляди земетресения по целия свят, като мнозина от тях имат сериозни последици за населението. Пострадалите при земетресения са един от най-осезаемите аспекти на тези природни бедствия.

Днес с Павел Андреев фондация ще насочим вниманието към някои от най-важните аспекти в резултат на природните катаклизми – земетресенията. Вижте в съдържанието повече:

Съдържание:

 1. Кои са най-големите трудности за пострадалите от земетресение;
 2. Как с благотворителна кампания по набиране на средства можем да помогне на пострадалите от земетресение;
 3. Как да настроите кампанията си в Павел Андреев фондация.

Въпреки че статистиките са важни за разбирането на мащаба на проблема, трябва да се има предвид, че те не отразяват напълно всички случаи на пострадали, тъй като някои от тях може да бъдат документирани. Все пак, те ни помагат да осъзнаем сериозността на ситуацията и да се насочим към предоставяне на подкрепа и помощ на пострадалите от земетресения.

1.Кои са най-големите трудности за пострадалите от земетресение

Земетресенията са природни бедствия, които могат да обхванат огромни мащаби, да нанесат сериозни щети и да отнемат човешки животи. Тези природни бедствия могат да причинят сериозни последици, както трудности за хората, така и за околната среда. Пострадалите от земетресения изпитват различни видове трудности, които включват физически, емоционални и психологически аспекти. В следващите редове заедно с фондация Павел Андреев ще разгледаме някои от най-големите предизвикателства, пред които се изправят потърпевшите на земетресение.

 1. Физически наранявания и загуби:

Земетресенията могат да причинят сериозни физически наранявания и загуби. Разрушаването на жилищни сгради и инфраструктура може да доведе до падане на отломки, счупвания и други сериозни наранявания. Пострадалите се нуждаят от медицинска помощ и лечение, което често може да бъде ограничено или затруднено в заключените райони. Не е за подценяване и факта, че много хора остават затрупани под тонове бетон, някои от тях намират там смъртта си. В такива ситуации трябва да се реагира бързо, адекватно и с подходящите професионални мерки и оборудване. Тук от голяма полза са краудфъндинг кампаниите за набавяне на медицински екипи и оборудване за пострадали от земетресения. Такъв вид кампании може да осигури достатъчно средства, с които да бъдат закупени подходящите екипировки, оборудване и наети специалисти за спедициите.

 1. Загуба на близки и домове:

Едно от най-тежките изпитания за пострадалите от земетресение е загубата на близки и домове. Разрушаването на жилищата може да доведе до загуба на живот и разделяне на семействата. Пострадалите се оказват бездомни и изправени пред несигурност и безпомощност. Тук препоръчваме да помислите за различните форми на благотворителни каузи .Всяка една фъндрейзинг кампания може да е от голяма полза за потърпевшите на земетресение. С набрани средства от благотворителна кампания могат да бъдат осигурени палатки, одеяла, продукти от първа необходимост.

 1. Психологически травми:

Земетресенията могат да причинят сериозни психологически травми на пострадалите. Страхът, загубата и несигурността, свързани със събитието, могат да доведат до посттравматичен стрес и други психологически проблеми. Пострадалите изпитват чувство на безпомощност и стрес, които могат да продължат дълго време след земетресението. С организиране на благотворителна кампания за набиране на средства може да се осигурят необходимите финанси, които да гарантират намиране и осигуряване на най-добрите професионални екипи. Социални лица и психолози могат да работят в насока по-лесно справяне с негативните последици над пострадалите.

 1. Липса на основните ресурси:

Земетресението може да прекъсне достъпа до основните ресурси като храна, вода, електричество и медицинска помощ. Пострадалите се нуждаят от основните жизнени нужди, но липсата на тези ресурси може да влоши тяхното положение и да затрудни възстановяването им. Препоръчително е да се работи над фъндрейзинг кампании, които да подпомогнат тези аспекти с първостепенно значение за жертвите на земетресения.

 1. Затруднен достъп до помощ и подкрепа:

В някои случаи сеизмичната активност може да доведе до затруднения в достъпа до помощ и подкрепа за пострадалите. Разрушени пътища и комуникационните линии затрудняват доставката на помощ и екипи за спасяване. Това остават пострадалите без необходимата подкрепа по време на кризата. Добра насока би било да се работи над благотворителност, която да има готовност и да може да осигури необходимите средства при първа възможност.

В обобщение:

Земетресенията са изключително трудни за пострадалите и имат дълготрайни последици върху техния живот. Въпреки това, солидарността и подкрепата от обществото и дарители от цял свят може да им помогне за по-леко преодоляване на тези трудности и връщането им към нормалния начин на живот. В следващата точка ще видите как може да сте съпричастни към помощта на пострадалите от земетресение чрез благотворителна кампания по набиране на средства.

2. Как с благотворителна кампания по набиране на средства можем да помогне на пострадалите от земетресение

Ако самите вие искате да сте част от едно хуманно общество може да стартирайте crowdfunding кампания за пострадалите от земетресение. Това може да започнете от платформата PavelAndreev.

Защо и как crowdfunding кампания може да е полезно за пострадали от земетресения:

Дарителска кампания за набиране на средства може да е решението за вас и вашата благотворителна кауза! Днес, все повече хора се обръщат към тази иновативна форма на финансиране, за да помогнат на тежко пострадали при природни бедствия в различни краища на земното кълбо.

Краудфъндинг кампаниите, представляват обединяване на общите добри намерения и безрезервната съпричастност на много хора по света, които се събират в една мисия, с цел да дарят необходимите средства за дадена благотворителност. В случай организиране на кампания по набиране на средства за пострадалите от земетресение, може да включва и семейство, приятели, колеги или дори непознати хора, които също да споделят вашата мисия в подкрепа на жертвите на земетресенията. Разбира се, тук съвсем не става дума само за набиране на средства само за вас или ваш познат, или роднина. Такава кампания може да бъде създадена и за деца или цели семейства потърпевши на природните стихии.

Прочетете и нашата статия

Една от най-популярните платформи за групово финансиране е тази на фондация Павел Андреев. Тя дава право на всеки за създаване на персонална кампания, където да може да сподели своята история и да заяви, че му е нужна помощ за покриване на разходите за дадено семейство или група пострадали от земетресение. Хората, които се вълнуват от подобни идеи, могат да дарят парични суми и да допринесат crowdfunding кампанията да постигне предназначението си.

В най-общи линии благотворителна кампания за набиране на средства не само ще ви е от полза да бъдат събрани необходимите парични суми, но също така създава възможности да изградите мрежа от поддръжници и да споделите общите усилия с тях. Това може да създаде и предпоставки за бъдещи партньорства и редовно организиране на благотворителна кампания за набиране на средства.

Тук е добре да споменем още, че дарителска кампания в PavelAndreev.BG е гаранция за успех. За да бъде една кампания успешна, то трябва самите вие да сте активни. За целта подканяйте участници в кампанията си, споделяйте с тях всякакви новини, относно проекта. Не забравяйте и да благодарите на дарителите.

Важно е също да сте прозрачни. Информираността относно начина, по който ще използвате събраните средства, трябва да е насочена към прилагане на всякакви фактури, касови бонове, разписки и всякакви платежни документи за направени плащания. Прозрачността и отчетността ще работят в плюс за благотворителната кампания.

Като цяло фъндрейзинг кампаниите са иновативен начин и отварят много врати. Те дава възможност да се чувствате полезни, а помощта, която сте оказали на нуждаещите се да е неизмерима. Не се колебайте да помогнете, когато имате тази възможност, защото никой не е застрахован, какво може да му се случи утре.

В случай, че желаете повече информираност за това как работи една fundraising кампания, то в платформата за дарения PavelAndreev.BG, може да прочетете за някои приключили успешни кампании по набиране на средства за пострадали при земетресение:

3.Как да настроите кампанията си в Павел Андреев фондация

Както вече споменахме за фондация Павел Андреев мнения може да узнаете много, защото платформата съществува от години. Тя работи не на местно или национално ниво, а има международно и мултинационално покритие. Това гарантира на всеки стартирал своя fundraising кампания да бъде видян, разбран, приет, подпомогнат.

Още полезни съвета за настройка на успешна кампания за набиране на средства ви предоставяме от самия Павел Андреев:

 1. Определете целите на своята благотворителна кампания:

Преценете точната сума, която ще е необходима за покриване на разходите за пострадали от земетресение. Разбира се, преди това трябва да сте си направили проучване и да сте на ясно – на колко души ще помагате, с какво точно възнамерявате да помагате, в какво ще бъдат насочени събраните дарения. Бъдете ясни, прозрачни и конкретни, за да мотивирате дарителите.

 1. Създайте завладяваща история:

Разкажете историята на семейството, детето или група от хора, за които правите тази кампания. Споделете детайли, защо искате да помогнете и какво вас лично ви е подтикнало към подобно благородно дело. Бъдете истински и автентични, за да привлечете вниманието на много дарители.

 1. Използвайте познанствата си:

Свържете се със своето семейство, колеги, приятели, социални групи и им обяснете идеята и целите си. Помолете ги да споделят вашата фъндрейзинг кампания на своите страници и профили в социалните мрежи. Обяснете им, че това за вас е много важно и ще ви помогне за набиране на средства за пострадалите от земетресение.

     4.Изберете подходящата платформа за crowdfunding кампания:

От сайта за дарения PavelAndreev.BG ви се предоставят автоматизирани инструменти и функции, които ще са ви от полза да управлявате и проследявате кампанията си по-ефективно. Може да публикувате актуални новини, за да държите дарителите информирани. Може да ги улесните значително като им предоставите възможност да плащат директно към здравни заведения по предварително издаден документ (проформа фактура). Това ще гарантира 100% прозрачност на даренията.

 1. Предложете благодарността и признателността си:

Помислете над това, какви благодарности и под каква форма може да изкажете на дарителите си. Това може да е благодарствено писмо, персонална благодарност (лично или на имейл) или дори малък подарък. Покажете на хората, че цените техните дарения. Често пъти малките жестове правят огромната разлика!

 1. Споделяйте линка на кампанията в социалните мрежи

Един често допускан пропуск е инициаторите на фъндрейзинг кампании да пуснат само кампания и да чакат. Това не е правилно. Фондация Павел Андреев съветва всички да публикуват редовно новини към кампанията си, да информират за случващото се с набраните средства.

Важно е да популяризирате всичко свързано с вашата дарителска кампания, чрез социалните медии!

Когато сте взели под внимание всички тези насоки, трябва да сте готови сами да започнете своята кампания за благотворителност в PavelAndreev.BG.

Пожелаваме успех на всеки!

Сподели