Статии - Колко струва грижата за котката?Краудфъндинг (благотворително набиране на средства) за котки.
21-ви март 2021

Колко струва грижата за котката?Краудфъндинг (благотворително набиране на средства) за котки.

Вие и вашата котка споделяте специална връзка, която е безценна. Повечето собственици на котки биха се съгласили, че притежанието на подобен домашен любимец е уникално и удовлетворяващо преживяване. Този пухкав приятел играе голяма роля в живота на своя стопанин. И все пак разходите по отглеждането на домашната котка могат да бъдат много големи и понякога дори се налага човек да потърси помощ за заплащането им.

Сега ще разгледаме подробно всичко, което ще ви коства отглеждането на писаната на годишна база, както и ще ви вдъхновим с няколко интересни идеи за начините, по които можете да покриете лесно всички разходи.

Колко струва да осиновите котка? 

Цената на осиновяването на котка може да варира в широки граници, в зависимост от вашето местоположение и местоположението на котешкия приют. Някои породи котки са по-търсени, което също може да увеличи разходите по осиновяване. Най-често таксите варират от 0 до 200 и повече лева. В зависимост от конкретната политика и правила на приюта, освен тях, в разходите могат да бъдат включени също и други процедури:

  • Стерилизация или кастрация
  • Микрочипиране
  • Рутинен медицински преглед
  • Препоръчителни ваксинации и тестове
  • Лечение или обезпаразитяване на бълхи

Разбира се, ако сте готови да платите 2000+ лева за котка, то тя ще бъде породиста и ще притежава международни сертификати.

Колко струва да имаш котка? 

Въпреки че общите разходи за котки обикновено са по-ниски от тези за отглеждането на кучета, грижите за вашия приятел могат да се окажат доста скъпи. Сега ще се спрем на петте основни фактора, които могат да ги завишат.

Средната цена за кастрация на котка 

Средната цена за кастриране на мъжка котка е 80 лева, а варира в граници 50-120 лева. Това се отнася за случаите, когато процедурата е извършена в частен ветеринарен кабинет. Точната цена за твоята котка зависи от пола, размерите и нужните процедури. Желателно е домашните котки да се кастрират, защото в противен случай може да му навредите на здравето в бъдеще.

Разходи за котки – Храна 

Цената на котешката храна ще зависи от това дали ще решите да храните котката си със суха, мокра храна или комбинация от двете. Според вида и качеството на храната, очаквайте да заплатите между 20 и 70 лева на месец. Ще ви трябва също и котешка тоалетна.

Разход за гледане на котки 

Котките са социални същества и се нуждаят от нещо повече от храна и вода. Ако няма да сте у дома повече от 24-48 часа, ще трябва да си потърсите гледач. Средната цена за такава услуга е около 5 до 15 лева на ден.

Разходи за ваксинация на котки 

Котките се нуждаят от различни ваксини, в зависимост от тяхната възраст, история и здравословни проблеми, така че не забравяйте да се консултирате с вашия ветеринарен лекар. Най-често срещаните ваксини за котки и техните средни разходи са изброени по-долу:

Бяс: 20 лева

Комбинация от гана и парвовирус: 30 лева

Котешка левкемия: 30 лева

Колко струва посещението на ветеринар за котка? 

Разходите за ветеринарен преглед могат да са доста, но не трябва да се чака вашият домашен любимец да се влоши, затова трябва да отделите време, за да го заведете на ветеринар. Периодичното контролно посещение пък е превантивна мярка, която ще ви помогне да гарантирате доброто здраве на вашата котка. Цената на годишното посещение на ветеринар може да варира от 100 до 300 лева, в зависимост от вашето местоположение, конкретният ветеринарен лекар, застраховката за домашни любимци и това, какви точно тестове са необходими.

Заслужава ли си да правите застраховка за домашни любимци? 

Застраховката може да ви помогне да покриете по-лесно сметките при ветеринаря, както и другите медицински разходи. Много застраховки обаче имат ограничения относно това какво ще бъде покрито и какво не. Преди да сключите каквато и да е застрахователна полица, не забравяйте да изчетете внимателно и дребния шрифт в нея, за да си направите сметката по-добре.

Разходи за застраховка на котки 

Цената на застраховката за котки варира в широки граници в зависимост от възрастта на вашата котка, местоположението ви и вида грижи от които се нуждаете през първата година. Средните месечни разходи за застраховка на вашата котка са от 10 лева до 35 лева.

Три начина за компенсиране на разходите за вашата котка

  1. Организации, които помагат за разходите за котки 

Съществуват много организации за хуманно отношение към животните, които могат да ви помогнат да покриете разходите по отглеждането на вашите домашни любимци. Те предоставят безвъзмездни средства или друг тип финансова помощ за временно покриване на някои разходи по основните грижи.

Ако имате проблеми с осигуряването на достатъчно средства за отглеждане на вашия домашен любимец, съществуват и други специфични ресурси, които ще ви помогнат да задържите домашния си любимец, ако изпитвате финансови затруднения.

Разгледайте нашите статии свързани с животните:

Може да разгледате нашите активни кампании в категория Животни

Създайте бързо и лесно благотворителна кампания на PavelAndreev.BG.

Разгледайте Какви са условията за стартиране на кампания?  както и нашият помощен център

  1. Евтини клиники за кастриране 

Има и много други възможности за ограничаване на разходите за ветеринарен лекар, предлагани от приюти за животни и клиники. 

Може също така да се консултирате с акредитирани ветеринарни университети във вашия район -  като много от тях предлагат кастрация на доста ниска цена.

  1. Набиране на пари чрез краудфъндинг за котки или благотворително набиране на средства в помощ на отглеждането на котката ви

Набирането на средства може да бъде чудесен начин да помогнете за плащането на скъпите сметки при ветеринаря. Бихте могли да се възползвате от набиране на средства за домашни любимци чрез краудфъндинг и да финансирате нужната медицинска помощ за вашата болна котка. Съществуват доста забавни и уникални идеи за набиране на средства, които включват организиране на разпродажба на лакомства за домашни любимци или пък създаване на календар със снимки на такива, по повод някой предстоящ празник. Използването на интересни и висококачествени снимки, публикуването на забавни видеа и споделянето на историята на вашата котка са само няколко от успешните тактики за набиране на средства за домашни любимци.

Успешни набирания на средства за котки 

Много хора са се насочили към груповото благотворително набиране на средства, за да започнат успешно набиране на средства за своите котки, включително и такова, което цели да покрие разход по спешна операция. Ето как другите използват краудфъндинга за да компенсират разходите си.

Разгледайте статията ни за 5 мита за организирането на благотворителна кампания(групово финансиране, крауфъндинг), които трябва да знаете.

Разходи за операция за котката Beast 

Котката на име Beast и собственикът й – бездомникът Къртис, живеели на улицата, когато били нападнати. Beast пострадал доста, защото кракът му е бил счупен, а това наложило спешна скъпа операция - нещо, което Къртис не можел да си позволи. Тогава грижовната съседка Дженифър започнала набиране на средства за дарения от познати. Много от тях познавали Beast от сутрешните му разходки до парка, така че с удоволствие съдействали. Така Дженифър успяла да постигне целта си и набрала сумата от $ 3,975, която се оказала достатъчна Beast да получи необходимите грижи и да се оправи. Връзка към кампанията за котката Beast.

Пример за успешна кампания в нашата платформа е Да спасим крачето на Флин . Той имаше нужда от ортродеза, която да фиксира крачето му в правилна позиция, за да може да се движи отново.

Получете помощ за по-големите разходи по отглеждане на вашата котка 

Независимо от причината поради която се налага, набирането на средства в помощ за вашите котки може да не е толкова стресиращо преживяване, колкото навярно си мислите.

Краудфъндингът или благотворителното набиране на средства чрез PavelAndreev.BG ще осигури лесно и бързо помоща, от която се нуждаете. Аз не вземам такса за използването на платформата, така че ще получите пълния размер на сумата от набраните средства. Свържете се с мен още днес, за да започнете да набирате средства и да сте спокойни, че ще получите помоща, от която се нуждаете.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...