Статии - Лечение на рак в Турция | Разходи за лечение на рак в Турция
6-ти юли 2023

Лечение на рак в Турция | Разходи за лечение на рак в Турция

Когато става дума за медицинско лечение на рак, Турция е световно известна дестинация по целия свят. Панорамата е такава, че осигурява на медицинските туристи възможността да се чувстват спокойни при лечението си. Това повишава шансовете за достигане до положителни резултати. Много международни пациенти избират лечение на рак в Турция благодарение на болничната им инфраструктура.

Също така Турция има сериозна международна свързаност. Авиокомпаниите повишават броя на туристите в полетите към Турция всяка година.

Предимства на лечение на рак в Турция

Преди да заминете за лечение, добре е да проучите кои са най-добрите болници в Турция. Цената, която определят за лечение на рак там, обикновено е адекватна. Проведете си собствено проучване. Напишете „Лечение в Турция цени“ и ще може да прочетете доста информация по въпроса. Ние от фондация Pavel Andreev ви съветваме да се информирате и за „Лечение в Турция мнения“.

Предлага се качествена медицинска помощ. Обикновено в турските болници се поставя точна диагноза. Предимство за болните и техните близки е и това, че няма езикова бариера. Турските болници са известни със стандартизиране на всяко лечение по отношение на качеството, а освен това няма списък с чакащи

Най-често се извършва лечение на рак и трансплантация в Турция. Предлагат се роботизирани операции по роботизирани технологии на Da Vinci. Извършват се също така хирургически интервенции, хормонална терапия, химиотерапия и имунотерапия. В турските болници се предлага още хомотерапия и Radiosurgery. Част от най-добрите болници в Турция предлагат специализирано заведение за предоставяне на пълен набор от лъчева терапия.

Разгледайте статиите от нашия блог Как да финансираме разходите за медицинско лечение в чужбина и Как да съберем пари за лечение в чужбина

Какво е рак

Тялото ни съдържа огромен брой клетки. Те се делят непрекъснато, образувайки нови клетки, които заместват старите. Когато даден вид клетки започнат да се делят непрекъснато и без посока, се получава рак. Съществуват обаче доброкачествени тумори. Те обикновено са безвредни. Изключение правят мозъчните доброкачествени тумори. Те могат да са животозастрашаващи. Ако вие или ваш близък се окажете в недобро здравословно състояние и се наложи да прибегнете към лечение на рак в Турция, много е вероятно лечението да струва непосилна за семейството сума пари. Тогава вариант е да прибегнете до създаване на дарителска кампания. Можете да го направите, като използвате за целта платформата Павел Андреев.

Посетете страницата с каузи на PavelAndreev.BG, за да видите повече примери за това как определени суми за дарения могат да помогнат.

Диагностициране на рак

Лекарите най-често използват за установяване на рак някои от следните тестове и методи:

 • Клиничен или физикален преглед.
 • Лабораторни тестове.
 • Тестове за изображения.
 • Биопсия под CT.
 • Игла биопсия.
 • Биопсия.
 • Костна биопсия.
 • Ултразвукова биопсия
 • Кожна биопсия

Кампания за лечение на рак в Турция през фондация Павел Андреев

Ако средствата, необходими за лечение в Турция се окажат непосилни за болния и семейството, може да се възползвате от възможността за създаване на дарителска кампания. Използвайте за целта нашия сайт за дарения PavelAndreev.BG. Платформата ни е затвърдила името си и разполагаме с кръг от потенциални дарители, които редовно избират благотворителна кампания, която да подкрепят. 

Разгледайте статията ни със съвети какво да правите преди и след получаване на сметка за лечение на рак.

Лечение на рак в Турция според конкретните случаи

Когато вземат решение какво точно лечение за конкретен случай да се предприеме, лекарите трябва да вземат предвид целите на лечение за лечение на рак, които биват три вида:

 • Първично лечение - Първичното лечение има за цел да бъдат премахнати раковите клетки от тялото. Хирургическата интервенция е най-честата форма на първично лечение. За заплащане на лечение в Турция може да бъдат използвани пари, събрани под формата на дарение през Pavel Andreev.
 • Адювантно лечение – Обикновено то действа като допълнителна терапия за унищожаване на остатъчните клетки, които не са унищожени след първичното лечение. Целта е да бъдат сведени до минимум шансове за рецидив. Процедурата включва в най-общи линии лъчетерапия, химиотерапия и хормонална терапия.
 • Неоадювантна терапия – Тази терапия наподобява на адювантната терапия. Тя обаче се използва преди първичното лечение, а целта й е то да стане по-ефективно и да бъде улеснено.
 • Палиативно лечение - То помага да се отървете от страничните ефекти на дадено лечение или симптомите, дължащи се на рак. Може да се използва всяко лечение, включително хирургия, радиация, химиотерапия или хормонална терапия. Палиативното лечение може да се използва едновременно с всяко друго лечение.

Успехи при лечението на рак в Турция

Със сигурност нещата тук са малко относителни, но все пак при нужда е добре да създадете онлайн  дарителска кампания и да се лекувате в някоя от най-добрите болници в Турция. Общата степен на преживяемост при рак зависи от редица фактори. Разбира се, от голямо значение е видът на рака. Местоположението на раковите клетки също оказва много сериозно влияние върху успеха от лечението. Важно е в кой стадий ще бъде открит ракът и ще се предприеме неговото лечение. Това оказва влияние по отношение на размера на тумора и степента, до която се е разпространил. Изследва се степента на ракови клетки, по-конкретно - степента на аномалия в раковите клетки. От значение е и възрастта на пациента, както и неговата медицинска история. Особено важна е реакцията на лечението, тъй като не бива да пропускаме факта, че всеки организъм е различен.

Разходи за лечение на рак в Турция

Не може да се определи предварително колко би струвало лечение на рак или трансплантация в Турция. Крайната цена зависи от редица фактори. Важно е обаче да обмислите всички тях, ако ви предстои да създадете благотворителна кампания за набиране на средства.

Факторите, които допринасят за определянето на точната цена на лечението на рак, са следните:

 • Сложността на случая

Пациентите, чийто случай е сложен или дори критичен може да бъдат таксувани с по-високи суми от другите. Така е, защото в тези случаи всяка грешка или дори най-малкото забавяне може да доведе до фатални последици.

 • Репутация на болницата

Някои болници, които са с утвърдено име и доказали се с резултати, обикновено изискват по-високи такси в сравнение с другите болници. Това се отнася за всички пациенти, които решат да ползват услугите им.

 • Такси на лекаря- Лекарите с по-голям опит, които са известни в своите области, често начисляват повече такси в сравнение с останалите.
 • Разходи за живот – Цената, която ще се наложи да заплатите за настаняване и пътуването от едно място до друго също допълнително оскъпяват крайната сума за лечението. Също така някои градове са значително по-скъпи в сравнение с други.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

#краудфъндинг #благотворителна кампания #платформа за дарения #лечение #финансова помощ #дарение #дарител #бенефициент #онлайн дарение #групово финансиране #кауза #съвет #набиране на средства #дарителска кампания #прозрачност #фондация #павел андреев #лечение, медицина и рехабилитация #общност #Турция #рак на гърдата #рак на яйчниците #тумор #рак на черния дроб #виртуално набиране на средства #разходи за лечение #Остеосаркома феморис декстри #Остеосарком #карцином #стволов тумор #плеоморфен сарком #рак на дебелото черво #сарком на Юинг #нискодиферециран лейомиосарком #тумор в мозъка #рак на белия дроб #сарком #глиален тумор #тумор на малкия таз #карцином на шийката на матката #тумор на белия дроб #рак на матката #карцином на ларинкса #тумор на жълтъчната торбичка #хориокарцином #рак на ректума #рак на панкреаса #рак на стомаха #тумор в гръбначния мозък #тумор на Вилмс #тумор в подмишницата #рак на костите #рак на гърлото #тумор на меките тъкани #рак на хранопровода #карцином на адренална жлеза #тумор на пикочния мехур #рак на млечната жлеза #карцином на фаринкса #тумор в тестисите #сарком на меките тъкани #разходи #лечение в чужбина #лечение в Турция цени #лечение в Турция мнения