Статии - Лечение в Турция цени и наистина ли е по-евтино от България?
1-ви август 2023

Лечение в Турция цени и наистина ли е по-евтино от България?

Хиляди българи всяка година избират модерните болници в южната ни съседка. По последни данни лечение в Турция предприемат над пет хиляди българи.  Те харчат милиони левове там. Причината за тези пътувания не е туризъм. Много от тях заминават за лечение на рак в Турция. Причината за този медицински туризъм е класическа и се изразява в дефицит на услугата в България. Пациентите често избират Турция, защото е близка дестинация, която предлага качествено лечение, което е по-евтино, отколкото в Европа. Привличането на задгранични пациенти се осъществява съвсем целенасочено - с инвестиции в апаратура, отличен маркетинг, лекари, образовани в световни университети и прекрасно отношение към пациента.  

Цени за лечение  в Турция 

Сумите, които пациентите се налага да плащат за лечение в Турция варират според избраната болница и съответния случай. Много клиники дават възможност да се ползват различни отстъпки, както и допълнителни комисиони на компании, които работят с тях и ги препоръчват на пациенти. Друга интересна практика е да предоставят отстъпки на болни, ако те се възползват от повече процедури при тях. 

За да разберете колко би била точната цена за лечение в Турция, трябва първо да изберете болница. Повече за най-често използваните болници в Турция може да прочетете в ресурса ни Всичко, което трябва да знаете за лечение на рак в Турция,където сме ги изброили.

Когато се обърнете към конкретна клиника, те ще ви предложат процедури и манипулации, които биха могли да помогнат във вашия случай и ще ви изготвят специална ценова оферта. Ако цената за това лечение се окаже непосилни за вас, остава възможността да потърсите съдействие от нас чрез стартиране на благотворителна кампания за набиране на средства.

Трансплантация на бъбрек или черен дроб в Турция цена

Трансплантацията на бъбрек в Турция е услуга, която много често се извършва в страната. Високият процент на успеваемост е една от важните предпоставки, които карат нуждаещите се да се ориентират именно натам. В Турция се практикуват два вида донорство – трупно и от жив донор. За чуждестранните граждани е достъпно единствено използването на жив донор.

Друг вид трансплантация, която се извършва много често, е трансплантация на черен дроб в Турция. Търсенето на лечение в чужбина или поне на второ мнение обикновено не е първата стъпка, която предприемат пациентите. Доста от тях биха предпочели да се лекуват у дома си и да не им се налага да търсят средства, за да могат да заплатят за лечение в Турция.

Ориентировъчната цена за трансплантация на бъбрек в Турция е от 22,000 - 30,000 евро и зависи от клиниката, в която ще се направи и спецификата на случая.

Ориентировъчната цена за трансплантация на черен дроб в Турция е от 80,000 - 100,000 евро и зависи от клиниката, в която ще се направи и спецификата на случая.

Цена за лечение на рак в Турция

Когато става дума за рак, особено за по-тежки или напреднали случаи, пациентите често избират лечение в Турция. Лекарските екипи в страната са наистина големи и не се налага да се чака за преглед и лечение. Огромна част от докторите са специализирали в САЩ и Европа. Имат на разположение всякаква апаратура и медикаменти. Важно е и това, че персоналът е изключително любезен. И лекарите, и другите му представители отделят доста време за общуване с пациентите, осигурени са преводачи, подкрепа за близките, дори и психологическа помощ, ако това се налага.
При лечение в Турция по традиция се осигурява безплатната онлайн консултация по документи на всеки пациент. Също така могат да се осигурят няколко на брой втори мнения, като това се случва  в кратък срок. Много пациенти се възползват от тази услуга. Болниците в южната ни съседка са изключително гъвкави, като тази гъвкавост често може да бъде приложена и по отношение на цената за лечението ви.

Може да разгледате ориентировъчните цени за лечение на рак в Турция в нашата статия:

Лечение на рак в Турция - Цени

Съпътстващи разходи за лечение в Турция

Когато обмисляте лечение в Турция, трябва да имате предвид, че винаги има и съпътстващи разходи. Това е особено важно, за да бъдете добре подготвени. От особено значение е, ако не разполагате с нужните средства и ще организирате благотворителна кампания. Тогава се посочва целева сума, така че е препоръчително всичко да е обмислено и включено в нея.

Първите странични разходи, които изникват, са транспортните. Ако предстои пътуване с личен автомобил, имайте предвид, че разходите не са само за гориво – има и други документи за колата, които ще трябва да осигурите и заплатите предварително. Повечето турски болници предлагат безплатно паркомясто за пациент, но ако попаднете в такава, където тава не е предвидено, предстои още един разход.

Настаняването също е нещо, за което трябва да помислите. Ако има придружител, той ще трябва да прекара целия престой в хотел. Ако самият пациент отиде по-рано, също ще трябва да изчака уговорения момент. В случай, че състоянието на пациента не е много тежко, може скоро да бъде освободен за домашно лечение. Ако обаче скоро след това предстои нов преглед или манипулация, пътуването до България и обратно може да не е по-икономичния вариант, освен това за някои хора пътуванията са напрягащи.

Още един разход, който не бива да подценявате, особено ако става дума за по-продължителен престой, е този за храна и консумативи от ежедневна необходимост.

Когато става дума за заболявания, неминуемо се налага и закупуването на лекарства. Не всички, разбира се, са скъпи, но има и такива. Всичко зависи от конкретния случай. Със сигурност е добре човек да е подготвен предварително.

Трябва да се има предвид всичко това, когато се обмисля лечение в Турция. Сумата, представена от болницата като необходима за предвиденото лечение, не бива да се възприема като крайна. Съобразете неминуемите странични разходи, както и винаги предвиждайте възможността в процеса на лечение да се наложат непланирани изследвания или интервенции, които да трябва да се заплатят допълнително.

Набиране на средства за лечение в Турция чрез краудфъндинг платформата PavelAndreev.BG

Ако се нуждаете от специални медицински грижи, запознали сте се вече с лечението в Турция и сте притеснени, че сумата е непосилна за вас, не бързайте да се отчайвате. Може да създадете дарителска кампания за набиране на средства през нашия сайт за дарения. Фондация Павел Андреев дава възможност бързо да бъде създадена кампания. Ако се нуждаете от средства, не се колебайте да се възползвате от нея. Сайтът е с доказан авторитет и много хора подкрепят каузи, публикувани при нас. Разгледайте активни кампании или такива, които са вече успешно завършени, за да се ориентирате как по най-добрия възможен начин да представите своята кауза.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

#краудфъндинг #благотворителна кампания #платформа за дарения #лечение #финансова помощ #дарение #подкрепа #дарител #бенефициент #онлайн дарение #групово финансиране #кауза #храна #рак #набиране на средства #дарителска кампания #прозрачност #фондация #павел андреев #лечение, медицина и рехабилитация #общност #чернодробна трансплантация #бъбречна недостатъчност #хемодиализа #донор #Турция #рак на гърдата #рак на яйчниците #тумор #рак на черния дроб #виртуално набиране на средства #разходи за лечение #стволов тумор #рак на дебелото черво #тумор в мозъка #рак на белия дроб #глиален тумор #тумор на малкия таз #тумор на белия дроб #рак на матката #тумор на жълтъчната торбичка #рак на ректума #рак на панкреаса #рак на стомаха #тумор в гръбначния мозък #тумор на Вилмс #тумор в подмишницата #рак на костите #рак на гърлото #тумор на меките тъкани #рак на хранопровода #тумор на пикочния мехур #рак на млечната жлеза #тумор в тестисите #безплатно #разходи #трансплантация #лечение в Турция цени #лечение в Турция мнения