Статии - Лечение в Турция цени и наистина ли е по-евтино от България?

Лечение в Турция цени и наистина ли е по-евтино от България?

Хиляди българи всяка година избират да към модерните болници в южната ни съседка. По последни данни Лечение в Турция предприемат над пет хиляди българи.  Те харчат милиони левове там. Причината за тези пътувания не е туризъм. Много от тях заминават за лечение на рак в Турция. Причината за този медицински туризъм е класическа и се изразява в дефицит на услугата в България. Пациентите често избират Турция, защото е близка дестинация, която предлага качествено лечение, което е по-евтино, отколкото в Европа. Привличането на задгранични пациенти се осъществява съвсем целенасочено - с инвестиции в апаратура, отличен маркетинг, лекари, образовани в световни университети и прекрасно отношение към пациента.  

Лечение на рак в Турция цени и други заболявания

Сумите, които пациентите се налага да плащат под формата на лечение в Турция цени за извършени услуги, варират според избраната болница и съответния случай. Много клиники дават възможност да се ползват различни отстъпки, както и допълнителни комисиони на компании, които работят с тях и ги препоръчват на пациенти. Друга интересна практика е да предоставят отстъпки на болни, ако те се възползват от повече процедури при тях. За да се ориентирате първоначално към дадена болница, може да потърсите лечение в Турция мнения.

Когато се обърнете към конкретна клиника, те ще ви предложат процедури и манипулации, които биха могли да помогнат във вашия случай и ще ви изготвят специална ценова оферта. Ако лечение в Турция цени се окажат непосилни за вас, остава възможността да потърсите съдействие. Един от вариантите е създаване на дарителска кампания за набиране на средства за лечение.

Разгледайте всички кампании в PavelAndreev.BG или стартирайте своята.

Лечение на рак в Турция цена

Когато става дума за рак, особено за по-тежки или напреднали случаи, пациентите често избират лечение в Турция. Лекарските екипи в страната са наистина големи и не се налага да се чака за преглед и лечение. Огромна част от докторите са специализирали в САЩ и Европа. Имат на разположение всякаква апаратура и медикаменти. Важно е и това, че персоналът е изключително любезен. И лекарите, и другите му представители отделят доста време за общуване с пациентите, осигурени са преводачи, подкрепа за близките, дори и психологическа помощ, ако това се налага.
При лечение в Турция по традиция се осигурява безплатната онлайн консултация по документи на всеки пациент. Също така могат да се осигурят няколко на брой втори мнения, като това се случва  в кратък срок. Много пациенти се възползват от тази услуга. Болниците в южната ни съседка са изключително гъвкави, като тази гъвкавост често може да бъде приложена и по отношение на лечение на рак в Турция цени.  

Може да разгледате ориентировъчните цени за лечение на рак в Турция в нашата статия: "Лечение на рак в Турция - Цени"

Трансплантация в Турция цена

Трансплантация на бъбрек в Турция е услуга, която много често се извършва в страната. Високият процент на успеваемост е една от важните предпоставки, които карат нуждаещите се да се ориентират именно натам. В Турция се практикуват два вида донорство – трупно и от жив донор. За чуждестранните граждани е достъпно единствено използването на жив донор. Друг вид трансплантация, която се извършва много често, е трансплантация на черен дроб в Турция. Търсенето на лечение в чужбина или поне на второ мнение обикновено не е първата стъпка, която предприемат пациентите. Доста от тях биха предпочели да се лекуват у дома си и да не им се налага да търсят средства, за да могат да заплатят за лечение в Турция цени.

Ориентировъчната цена за трансплантация на бъбрек в Турция е от 22,000 - 30,000 евро и зависи от клиниката, в която ще се направи и спецификата на случая.

Ориентировъчната цена за трансплантация на черен дроб в Турция е от 60,000 - 70,000 евро и зависи от клиниката, в която ще се направи и спецификата на случая.

Съпътстващи разходи за лечение в Турция

Когато обмисляте лечение в Турция цени, трябва да имате предвид, че винаги има и съпътстващи разходи. Това е особено важно, за да бъдете добре подготвени. От особено значение е, ако не разполагате с нужните средства и ще организирате благотворителна кампания. Тогава се посочва целева сума, така че е препоръчително всичко да е обмислено и включено в нея.

Разгледайте нашия помощен център. Там ще откриете най-често задаваните въпроси и Какви са условията за стартиране на кампания? 

Първите странични разходи, които изникват, са транспортните. Ако предстои пътуване с личен автомобил, имайте предвид, че разходите не са само за гориво – има и други документи за колата, които ще трябва да осигурите и заплатите предварително. Повечето турски болници мнения предлагат безплатно паркомясто за пациент, но ако попаднете в такава, където тава не е предвидено, предстои още един разход.

Настаняването също е нещо, за което трябва да помислите. Ако има придружител, той ще трябва да прекара целия престой в хотел. Ако самият пациент отиде по-рано, също ще трябва да изчака уговорения момент. В случай, че състоянието на пациента не е много тежко, може скоро да бъде освободен за домашно лечение. Ако обаче скоро след това предстои нов преглед или манипулация, пътуването до България и обратно може да не е по-икономичния вариант, освен това за някои хора пътуванията са напрягащи.

Още един разход, който не бива да подценявате, особено ако става дума за по-продължителен престой, е този за храна и консумативи от ежедневна необходимост.

Когато става дума за заболявания, неминуемо се налага и закупуването на лекарства. Не всички, разбира се, са скъпи, но има и такива. Всичко зависи от конкретния случай. Със сигурност е добре човек да е подготвен предварително.

Трябва да се има предвид всичко това, когато се обмисля лечение в Турция цени. Сумата, представена като болницата като необходима за предвиденото лечение, не бива да се възприема като крайна. Съобразете неминуемите странични разходи, както и винаги предвиждайте възможността в процеса на лечение да се наложат непланирани изследвания или интервенции, които да трябва да се заплатят допълнително.

Набиране на средства за лечение в Турция през PavelAndreev.BG

Ако се нуждаете от специални медицински грижи, запознали сте се вече с лечение в Турция цени и сте притеснени, че сумата е непосилна за вас, не бързайте да се отчайвате. Може да създадете дарителска кампания за набиране на средства през нашия сайт за дарения. Фондация Павел Андреев дава възможност бързо да бъде създадена кампания. Ако се нуждаете от средства, не се колебайте да се възползвате от нея. Сайтът е с доказан авторитет и много хора подкрепят каузи, публикувани при нас. Разгледайте активни кампании или такива, които са вече успешно завършени, за да се ориентирате как по най-добрия възможен начин да представите своята кауза.

Сподели