Статии - Набиране на средства за деца и младежи в неравностойно положение - стъпка по стъпка
21-ви септември 2023

Набиране на средства за деца и младежи в неравностойно положение - стъпка по стъпка

Времето на бедствия  и кризи може да остави деца в неравностойно положение. Тези деца се нуждаят от допълнителна подкрепа и помощ. Набирането на средства за тези деца е един от най-ефективните начини да им се помогне.

В тази статия ще ви предоставим стъпка по стъпка някои насоки за успешното набиране на средства за деца в неравностойно положение.

От къде и как можем да набираме средства за деца и младежи в неравностойно положение

Благотворителността може да не е единствената цел на организациите с нестопанска насоченост. Тя, обаче е от огромно значение за реализирането на блестящи кампании. Първото, което безпокой хора, които искат да направят благородна кауза е как да бъдат събрани пари за благотворителност. Тук се явява фондация Павел Андреев, чрез която могат да бъдат организирани много дарителски кампании за набиране на нужните средства за децата в неравностойно положение. Финансова подкрепа е само едно от нещата, които могат да бъдат направени за малките и подрастващи. Не се колебайте да създадете своя кампания, чрез нас.

За да започнете стъпка по стъпка, следвайте тези съвети:

Идентифицирайте конкретната кауза:

Първата стъпка е да идентифицирате своята кауза за набиране на средства. Може да става въпрос за помощ на деца, които са пострадали при бедствия; деца и младежи, които живеят в неблагоприятни условия или деца и юноши, които се нуждаят от образование и медицинска помощ. Изберете каузата, за която ще отделите времето и усилията си.

Препоръка: Съветваме ви да се спрете на кауза, която ви лежи на сърцето и за която смятате, че можете да направите реална промяна.

Определете целевата сума:

След като сте избрали каузата, за която ще „се борите“, определете реалистична целева сума, която искате да наберете. Това ще ви помогне да се фокусирате, върху постигането на целите си и така ще може да мотивирате дарителите. Някой някога, някъде беше казал една добра мисъл, която може да важи и в конкретния случай:

  • „За да накараш останалите да вярват в твоите идеали, първо самият ти трябва да повярваш в себе си!“

Съвет: Представете кампанията си със силни, трогателни и завладяващи слова, снимки и истории.

Изберете подходяща платформа за събиране на средства:

Изберете подходяща онлайн платформа за набиране на средства, която да ви помогне да организирате и промотирате благотворителната кампания. Платформи като PavelAndreev.BG са специализирани в събирането на средства за деца и младежи.

Стартирайте благотворителна кампания (кампания за групово финансиране/краудфъндинг)

Много пъти се оказва, че дадена кампания се нуждае от финансиране за покупката на ново оборудване на болнични заведения; ремонтни работи или стартиране на строителна дейност за изграждане на жилища за пострадали при бедствия. Средства са необходими и за разходи за лечение; помощ на пострадалите и пр. Фондация pavel andreev е винаги на разположение и в готовност да ви съдейства.

Пример за такава кампания е Заедно за ТЯХ -специалните деца, за нея се събират средства за закупуването на специализирана техника.

Краудфъндинг или по-известно като Груповото финансиране е най-удачният начин да наберете цялата необходима сума. Когато не сте зависими финансово целите ви ще са по-лесно постижими.

Стратегията е лесна: организиране на благотворителна кампания, от която ще бъде набрана достатъчна сума пари за деца в неравностойно положение. Хубавото на подобни кампании е, че предлагат възможност да се дарява кой, колкото има възможност. Така, както има една поговорка: „капка по капка, вир става“ и по този начин всеки дарител, отделяйки, според възможностите си сумата ще бъде събрана.

За да се случи това по най-добрия начин и да постигнете максимален ефект, групово финансиране трябва да бъде споделяно. Споделянето в социалните мрежи е нещо важно. Всъщност, това може би е най-важното, а именно да се споделя линка на кампанията в интернет пространството. Така достига до още повече хора и кампанията има много по-големи шансове за успехи. Много честа грешка, която допускат хората е да пуснат само кампания и да чакат. Така, обаче не става. Важно е, да се публикува редовно, да се дава информация за всичко случващо се и така тези новини да мотивират още повече дарители.

Насърчаване получаването на дарения

Както вече споменахме от изключително значение е да позволите на хората да подкрепят вашата дарителска кампания за набиране на средства за деца и младежи в неравностойно положение. За да се случва това, те трябва да са наясно, във всеки един момент, какво става с парите, които са отделили от свои спестявания, заплати, банкови сметки, за да дадат на тези деца в нужда. Когато давате прозрачност, всичко върви в правилната насока. Понякога, дори може да научите за чуждото мнение, да се сдобиете с нови идеи кое и как да планирате.

Колкото по-често давате информация и новини около набирането на средства за деца в неравностойно положение, толкова по-съпричастни и задружни стават хората.

Подканяйте спонсорите да са активни в набирането на средства

Всяка благотворителна организация има свои предани поддръжници, които могат да бъдат дарители, доброволци, приятели или членове на семейството. Тези хора вярват в мисията на организацията и желаят да помогнат за постигането на успех. Ето, защо е важно да ги поканите да се включат в набирането на средства за деца и младежи в неравностойно положение. Този метод се нарича набиране на средства и може значително да помогне за увеличаване на даренията, привличане на нови дарители и разширяване влиянието на вашата благотворителна организация.

Събирането на средства от партньори е процес, при който се работи съвместно с други организации, фирми, фондации или частни лица, които споделят обща цел и са готови да ви подкрепят финансово.

Разумните цели в кампания за набиране на средства за деца и младежи винаги носят успех!

За да проведете успешна кампания или събитие за набиране на средства за деца и младежи в неравностойно положение е важно първо да определите целите си. Така  може да създадете детайлен план за достигането им. Тази стъпка е от съществено значение, тъй като може да превърне вашата отлична идея в бъдеще. Можете да се вдъхновите от успешни благотворителни кампании, проведени чрез платформата PavelAndreev.BG. Те не само ще ви вдъхновят, но и ще ви помогнат да почерпите опит и насоки за провеждането на ваша собствена дарителска кампания.

При определяне на целите си, важно е да включите, както финансови, така и нефинансови мотиви. Например, освен да съберете определена сума пари, може да имате за цел и да повишите осведомеността за вашата кауза, да мобилизирате общественото мнение или да привлечете нови дарители и поддръжници. Може също така да набирате дарители, които да помагат с храна, дрехи, учебни пособия и други неща от първа необходимост за децата. Разнообразяването на целите ви ще ви помогне да създадете по-широко и значимо въздействие.

Една друга добра практика, която много кампании често пропускат е споделянето на развитието на каузата стъпка по стъпка. Това включва редовно информиране на дарителите за постигнатите резултати. Дръжте ги в течение колко средства са събрани и за какво ще бъдат използвани. Казвайте им до къде е стигнал даден строеж или лечение и какво предстои. Споделяйте на своите дарители на кампанията ви, какъв е следващият ход, който планирате в името на децата и младежите, за които сте създали кампанията си и т. н.

Професионален съвет от екипа на Павел Андреев е да заложите на ефекта, който се постига със социални медии. Опитайте и с успешен имейл маркетинг. Така може да споделите кампанията или събитието за набиране на средства. Разкажете историите на вашите бенефициенти; посочете статистика, подчертайте вашето забележително въздействие и добавете реални изображения и видеоклипове. Така ще привлечете повече дарения.

Разгледайте нашите статии свързани с разпространяването на кампании в социалните мрежи:

Научете нещо повече за дарителите

Ако желаете да събирате средства самостоятелно е важно да създадете аудитория от потенциални дарители. Последните биха могли да се включат активно във вашата кампания или кауза. За да го постигнете, трябва да съберете данни за потенциалните дарители и да търсите възможности за свързване с тях, с цел да получите необходимата сума.

Ако изберете да организирате своята благотворителна кампания, чрез платформата на фондация Павел Андреев, ще срещнете едно много полезно улеснение - задачата вече е изпълнена. Сайтът на фондацията редовно се посещава от хора, които искат да дарят и активно следят всяка кампания.

За да избегнете игнорирането на вашите призиви за даряване е важно да направите проучване предварително. Често пъти, хората не реагират на такива призиви, защото не са заинтересовани или нямат възможност да дарят.

Проучването на перспективите ще ви помогне да определите предварително хората, които са заинтересовани и могат да дадат подкрепа за вашата кауза.

За успешното набиране на средства е важно да бъдете информирани за финансовите възможности на вашите потенциални дарители. Добре е да знаете техните способности да дарят и предпочитания към определена кауза. Тази информация може да ви бъде от голяма полза.

Когато разберете финансовите възможности на дарителите, ще можете да планирате кампанията си в съответствие с техните възможности. Например, ако знаете, че някой е в състояние да дари по-голяма сума пари за дете в нужда, може да го насочите към по-големи и по-амбициозни проекти например групи пострадали деца при наводнения; деца и младежи останали без дом в резултат на пожар; пострадали при земетресение деца и пр. Също така, ако имате информация за дарителите, които могат да дарят редовно, може да ги включите в програма за редовни дарения.

Освен финансовите възможности е важно да разберете и предпочитанията на дарителите по отношение на каузата. Някои хора имат конкретни интереси и страсти, които биха предпочели да подкрепят. Ако знаете, какво вълнува вашите потенциални дарители, може да насочите кампанията си към тези области и да ги мотивирате да даряват регулярно.

Всеки бит или дори най-малък детайл за потенциалните дарители може да ви помогне да изградите по-добри взаимоотношения и да ги включите активно във вашата кауза. Затова, важно е да съберете и използвате максимално полезни информацията, която имате за тези хора.

Помнете: „Те са вашата златна рибка“ и сега може да се възползвате от това предимство. Може да поискате от тях изпълнението, не на едно или три желания, а абонаментни дарения за каузите, от които се интересуват.

Давайте обратна връзка на дарителите и им благодарете

Благодарете на всеки дарител, независимо от сумата, с която се включва. Един лесен начин да укрепите взаимоотношенията си с тях е да изпратите персонализирани благодарствени писма или да им се обадите, след дарение.

За да направите дарителите си видими, добавете дарителска хронология към вашата кампания за набиране на средства. Това ще покаже на другите потенциални хора, че не са единствените в тази кауза.

Използвайки платформата PavelAndreev.BG, това става автоматично!

PavelAndreev.BG е онлайн платформа, която може да ви помогне в набирането на средства. Тя предлага лесни за използване и достъпни функции, които ви помагат в стартирането на благотворителна кампания.

За да започнете кампания на този сайт, всичко, което трябва да направите е да посетите страницата и да се запознаете с общите условия, които трябва да спазвате. Тези условия не са специфични и ще ви помогнат да създадете кампанията без затруднения. Просто определете целта, за която се нуждаете от средства - от този момент нататък, PavelAndreev.BG ще бъде вашият партньор и заедно ще постигнете по-лесно изпълнението й.

Споделете вашата мисия на страницата им по възможно най-ангажиращ начин и помогнете на себе си или на други хора в нужда. Тук ще намерите подкрепа и възможност да достигнете до хора, които са съпричастни към вашата кауза. Не се колебайте да използвате PavelAndreev.BG, за да направите света по-добро място.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...