Статии - Набиране на средства за лечение? 5 предизвикателства, с които трябва да се справите

Набиране на средства за лечение? 5 предизвикателства, с които трябва да се справите

Съвсем нормално е да срещнете затруднения при стартирането на благотворителна кампания. Те могат да включват много аспекти - от създаването до организирането й и набирането на средствата. Най-честите затруднения, с които се сблъскват създателите на благотворителни кампании са свързани с това как да съберат нужната сума. Може би междувременно нечия друга кампания за набиране на средства върви по-добре, отколкото вашата? Важно да се анализира кампанията ви и да знаете с какво се захващате, за да си спестите време и да постигнете по-добри резултати.

И в двата случая идентифицирането на най-типичните предизвикателства, пред които са изправени създателите на благотворителни кампании, може да помогне за подобряване на уменията за тази дейност – човек може да избегне трудностите, преди да са възникнали, и да се възползва от възможности, които другите пренебрегват.

Затова в днешния материал ще ви посочим 5 от най-често срещаните предизвикателства, с които може да се сблъскате при организирането на кампания за набиране на средства за лечение.

Ако човек не гарантира, че е изпипал всичко, до най-малкия детайл, за да успее в набирането на средства, кампанията му може да се провали въпреки усилията, които е положил. Ако изберете да стартирате своята кауза в PavelAndreev.BG, то предпоставките за успешна кампания са доста по-високи и бъдете сигурни, че всичко ще протече с добра организация.

Предлагаме ви да се запознаете с 5-те основни предизвикателства при набирането на средства, с които се сблъскват много от организаторите на кампании свързани с набирането на средства за лечение. Така ще бъдете подготвени за евентуалните трудности, с които бихте могли да се сблъскате по време на кампанията ви. Освен това ще ви предложим и стратегии за преодоляването им.

Основни предизвикателства при набирането на средства за лечение и рехабилитация

Предизвикателство 1: Споделяне на историята

Често хората не влагат усилия в това да набират средства. Те просто очакват да пуснат някакъв текст, няколко снимки или да изпратят един имейл и средствата да дойдат. Не става така. Даването на ясно послание е един от най-трудните и важни компоненти на набирането на средства.

Решение:

От професионална гледна точка благотворителните организации винаги търсят методи за подобряване на качеството на своята работа и трябва да стеснят фокуса си, за да може аудиторията да разбере какво правят. Не забравяйте, че набирането на средства изисква контакт с дарителите.

Човек трябва да общува. Кажете на хората не само за това колко пари са необходими и с каква цел ще бъдат използвани, но също така ги дръжте в течение със случващото се. Особено, когато става дума за кампания с цел набиране на средства за лечение. Тогава е повече от задължително да споделите възможно най-много информация относно заболяването; планираното лечение и нужните средства за провеждането му.

По този начин ще ги направите съпричастни към проблема. Една увлекателна история може да накара хората да "влязат в обувките на болния" и също така може да ги вдъхнови да се включат отново във времето. Уверете се, че целта на кампанията е ясна и че финансиращите получават пълна информация за целите на кампанията.

Предизвикателство 2: Намиране на дарители

Когато става въпрос за стартиране на кампания за набиране на средства за лечение, един от най-важните аспекти, които трябва да се вземат предвид, е търсенето на потенциални дарители. Въпреки че може да изглежда просто, набирането на средствата може да не върви с желаните темпове.

Решение:

Много задачи трябва да бъдат изпълнени, преди да се стартира кампания за набиране на средства. Те включват създаване на добро съдържание, планиране на кампанията стъпка по стъпка и следене на всички дарения.

Фондациите, които се занимават професионално с провеждането на благотворителни кампании знаят, че добре обмислената и ангажираща стратегия за съдържание ще помогне да се увеличи стойността на набирането на средства. В случаите, когато става дума за набиране на средства за спешно лечение, то няма време за анализи и стратегии. Особено от човек, който за първи път попада в такава ситуация.

Тогава, за да откриете потенциални дарители, докато набирате средства онлайн, можете да използвате социалните мрежи. Това е най-простия и същевременно ефективен метод. Наблегнете на целта на кампанията и се опитайте да докоснете хората с историята си. Вероятно времето ви притиска и това също е важно да бъде отбелязано. Направете така, че всички да могат да споделят публикацията ви и тя да бъде видима не само за приятелите ви, но и останалите потребители в социалните мрежи.

Предизвикателство 3: Изберете платформа, която отговаря на нуждите

Сериозен проблем с набирането на средства е да решите коя платформа за благотворителни кампании, е най-подходяща за каузата.

Решение:

Направете проучване. Какъв процент от събраните средства ще отидат в сайта за благотворителност? Има ли такси? Тук е мястото да отбележим, че няма такси за стартиране или управление на набирането на средства в Павел Андреев. Всичко дарено отива в името на каузата, защото това е най-важното. Изборът на правилната платформа за благотворителност, която подкрепя каузата и носи резултати, е това, което е необходимо, за да успеете. Доверете ни се!

Предизвикателство 4: Взаимоотношения с дарителите

Взаимоотношенията между нуждаещия се и дарителите са в основата на успеха на всяка от благотворителните кампании. Когато човек набира средства, той гледа повече от своята страна и понякога пропуска важни детайли и пренебрегва комуникацията, което може да бъде причина за неуспеха на кампанията.

Решение:

Задържането на дарителите е един от най-критичните моменти при набиране на средства за благотворителност, които трябва да следват хората, които стартират благотворителна кампания. Именно това е един от най-трудните проблеми за набиране на средства за благотворителност. Фондацията за благотворителност на Павел Андреев си е спечелила името на доверен партньор на всяка кампания за набиране на средства за лечение и не само. Редовно се посещава от потенциални и/или редовни дарители и това със сигурност е от полза за всяка новостартираща кампания.

Предизвикателство 5: Поискайте дарения

Друга трудност при набирането на средства за лечение за спешни случаи на пациенти е "зовът за помощ". Много хора се чувстват неудобно да искат каквото и да било, независимо дали е помощ, пари или храна. Просто е трудно да се направи. Те трябва да преодолеят страха или егото си и да се уверят, че са готови да помолят за помощ. Изпратете на хората съобщение за това как допринася тяхното дарение и създайте призив за действие. Те ще бъдат по-склонни да помогнат.

Решение:

Докато социалните медии са жизненоважен аспект на успеха на набирането на средства, тази дейност без тях може да разшири обхвата по няколко начина. Когато става въпрос за споделяне на кампанията за набиране на средства в pavel andreev, персонализираните контакти могат да направят всичко различно. Ако се чудите какво да направите, започнете с имейл, съобщение или обаждане до няколко близки приятели. Получаването на първоначална помощ може да мотивира другите да даряват. Ако някой има проблеми с намирането на правилните думи, за да поиска финансова помощ, шаблоните за имейл за набиране на средства могат да помогнат.

СЪЗДАЙ СВОЯТА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ В PAVELANDREEV.BG

Ако търсите сайтове за групово финансиране, за да генерирате пари за лечение, рехабилитация или медицински разходи, изберете PavelAndreev.BG. Представителите на фондацията вярваме, че на никой човек не трябва да се отказва втори шанс за живот поради липса на средства и го доказват с действията си. В сайта ще откриете стотици успешно проведени кампании за благотворителност с помощта на платформата PavelAndreev.BG. 

Сподели