Статии - Набиране на средства за лечение на бездомни животни

Набиране на средства за лечение на бездомни животни

Вашият домашен любимец ви дарява със своята отдаденост и компания постоянно. В замяна на това вие също му отвръщате с много любов и грижи. Защо не дарите част от любовта си към животните и на бездомните? Те също имат огромна нужда от нея! Един от вариантите, с които може да помогнете на възможно най-много животни да живеят по-добре, е да създавате благотворителни кампании за набиране на средства, чрез които да им се помага – в зависимост от нуждите може да се осигурява храна, по-добри условия за живот или медицински грижи.

Помощта за нуждаещи се и бездомни животни е безценна за тях, а хората, които я оказват, също се чувстват удовлетворени. Това е един от начините да благодарите на собствения си домашен любимец за това, че винаги е бил до вас със своята любов, търпение, непоколебима отдаденост и приятелство – помогнете на други животинки, които нямат неговия късмет да се радват на любящ стопанин. Подкрепата за приют, спасителна служба или убежище е чудесен начин да направите това, но е важно да сте сигурни, че сте избрали организация с добра репутация, която се грижи правилно за животните, за които отговаря.

Един от случаите, в които помощта за животно е най-спешна, е когато става дума за лечение. Въпреки че има хиляди прекрасни хора и групи, които правят всичко по силите си, за да помогнат на животните, за съжаление има и някои, които се възползват от състраданието на хората към животните и го използват за лична изгода. Не забравяйте да направите проучване, преди да решите на коя организация искате да отделите времето или парите си.

Набиране на средства за лечение на бездомни животни чрез фондация Павел Андреев

Ако решите да подкрепите активна благотворителна кампания – може да изберете някоя от публикуваните на PavelAndreev.BG. Ако искате да погледнат сериозно на ваша дарителска кампания – отново това е подходящото място да я публикувате. Нашият сайт за дарения се ползва с отлична репутация и разполага с широк кръг от дарители, които подкрепят каузите, споделени чрез нас.

Създаването на дарителска кампания чрез платформата Павел Андреев се случва много лесно. Всичко, което трябва да направите, е да обмислите каузата си, да посетите сайта ни и да отделите само няколко минути. Може предварително да огледате други подобни кампании, които вече са завършили успешно – така ще може да съберете идеи и опит при формулирането на вашата история.

Пример за такава кампания е Да спасим крачето на Флин . Той имаше нужда от ортродеза, която да фиксира крачето му в правилна позиция, за да може да се движи отново.

Много хора обичат животните и са готови да им помогнат. А когато става дума за тяхното лечение, стига достатъчно ясно и откровено да опишете колко сериозно е състоянието, със сигурност ще има дарители, които да изявят желание да помогнат. Ако забележите бездомно животно, което се нуждае от медицински грижи – не се колебайте да създадете дарителска кампания за набиране на средства за лечение на PavelAndreev.BG.

4 начина, по които можете да помогнете на бездомни животни, освен със средства за лечение

  • Набиране на средства чрез сайт за благотворителност

Това е най-добрият начин за подпомагане на подслон за животни или осигуряване на медицински грижи за тях. Идеален е за случаи, в които сме притиснати от времето, а нуждата от медицински грижи е точно такъв случай. Обикновено всички приюти се нуждаят от пари за консумативи и лекарства. Как и колко ще решите да дарите зависи от вас и от възможностите, с които разполагате. Ако самите вие нямате как да оказвате финансова помощ, организирайте благотворителна кампания за набиране на средства за лечение на бездомни животни – така ще сте достатъчно полезни, като помогнете на историята да се разпространи и да стигне до хора, които могат да помогнат. Ако все пак вие ще дарявате - може да правите един по-значителен транш веднъж годишно или да настроите автоматично превеждане на малки суми от банковата ви сметка веднъж месечно.

Ако създавате благотворителна кампания, най-добре е да го направите на PavelAndreev.BG.

  • Материални дарения

Друг начин да помогнете на животни е да дарите материални дарения като качествена храна за домашни любимци и лакомства, котешка тоалетна, играчки, постелки, шампоани и четки или дори почистващи препарати. Ако имате време и сте амбицирани, можете да подберете и използвани, но запазени одеяла или кърпи.

  • Отделете време за животните

Ако не можете да си позволите да дарите пари или консумативи, това не означава, че не можете да помогнете. Всъщност изобщо не е така! Повечето приюти с радост приветстват доброволци, които могат да дойдат и да помогнат в почистването на клетките и кутиите за отпадъци, да разхождат или подстригват кучетата, да прекарват приятно време с котките или да хранят и поят животните. Ако нямате възможност да дарите пари или материални средства, но можете да си позволите да отделите от времето си, тази помощ е просто безценна за бездомните животни.

  • Услуги за бездомни животни

Обмислете всички конкретни умения, с които бихте могли да предложите да сте полезни на бездомните животни. Добър ли сте в офис работата, писането, организирането, набирането на средства, дърводелството или декорирането? Повечето приюти и хора, които прибират бездомни животни се радват да имат на разположение доброволци, които да им помагат с документи, събития за набиране на средства и създаване на благотворителна кампания за животни, ремонти или боядисване или поддръжка на кучешките и котешки заграждения. Може да съдействате например за съставянето на писма. Ако извършвате някаква форма на лечебна работа, може да предложите да ходите веднъж седмично, за да допринасяте за здравето на животните. Има много начини да се включите. Например, ако сте уеб дизайнер, бихте могли да помогнете на местния приют да създаде уебсайт, включващ домашни любимци за осиновяване и опция за даряване на средства онлайн.

С какво друго може да сте полезни?

Може би мислите да се включите още по-усърдно и да направите нещо като място за отглеждане на кучета или грижа за колония от диви котки. Само не забравяйте да помислите внимателно, преди да предприемете тази стъпка. Това е голяма отговорност и изисква значителна инвестиция от време, средства и физическа и емоционална енергия.

Подобна инициатива е невероятно щедро и полезно нещо. Но преди да се ангажирате с това, трябва да се запитате колко реалистично е за вас да доведете друго куче в дома си. Имате ли време и ресурси да се грижите за него и ще можете ли да се разделите с това куче, когато то е готово да бъде осиновено в постоянен дом например.

Сподели