Статии - Най-добрите начини за събиране на пари за благотворителност
4-ти ноември 2021

Най-добрите начини за събиране на пари за благотворителност

Търсите ли най-добрите начини да съберете пари за благотворителност? Краудфъндингът се превърна в основен инструмент за набиране на средства, особено за отделни лица и малки групи. Той предоставя прост и ефективен начин за приемане на дарения от всеки – дори от грижовни непознати от цял свят.

В PavelAndreev.BG помагаме на хора и организации да набират лесно средства за добри и благородни каузи. PavelAndreev.BG улеснява всеки да създаде лесна за споделяне кампания за набиране на средства и да приема дарения. Ние също така предлагаме широка гама от безплатни съвети и идеи, които да ви помогнат да извлечете максимума от набирането на средства.

Стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG.

Седем стратегии за успех в набирането на средства за благотворителност

1. Говорете с благотворителната организация, за която събирате средства

Въпреки че хората могат да събират пари за благотворителни организации, без изобщо да се свързват директно с тях, може да има предимства да се свържете с тях. Ако уведомите благотворителната организация за вашето набиране на средства, можете да попитате дали има предстоящи събития или промоции, в които бихте могли да участвате. Например, ако те са домакини на благотворително бягане, можете да го използвате като събитие за набиране на средства с вашите поддръжници.

Подобна кампания е Spartan For А Brighter Future / Спартанци за по-добро бъдеще.  В тази кампания се обединяват ентусиасти, които ще участват в 10км състезание Spartan във Франция за едно по-добро бъдеще на хора, поставени пред тежка диагноза.

Дори ако благотворителната организация няма активна кампания в момента, то тя може да е в състояние да предложи съвети или безплатни подаръци (като ключодържатели, стикери или химикалки с тяхното лого), които можете да дадете на поддръжниците, когато направят дарение. Също така попитайте за всички успешни събития за набиране на средства, които са правили в миналото, и откраднете всички добри идеи, които споделят с вас.

2. Организирайте свое собствено събитие за набиране на средства

Ако благотворителната организация, за която събирате средства, няма предстоящи събития във вашия район или ако представлявате благотворителна организация, помислете за организиране на свое собствено събитие. Събитието е много важно начинание, така че не го правете сами – накарайте всеки, който е запален по вашата кауза, да отдели времето си доброволно и след това делегирайте задачи на групата.

Събитието за набиране на средства включва някои предварителни разходи, но можете да намалите разходите, като помолите местните фирми да дарят храна и всякакви други необходими ресурси. Можете също да помолите ресторант или кафене да бъде домакин на събитието – те ще се радват да ви помогнат, ако това е добре и за бизнеса им. Много фирми, като местни ресторанти и кръчми, често са домакини на благотворителни събития и вече разполагат с различни опции за благотворителни организации. С други думи, може да не се налага да изобретявате колелото!

Преди събитието (и по време, ако е необходимо), помолете гостите да дарят за вашата кампания за набиране на средства под формата на входен билет или да платят за конкретни артикули или дейности на събитието. Когато помолите хората да даряват по този начин, а не с пари, това ви помага да държите дарителите в течение с актуализации, докато вашето набиране на средства продължава.

Организирането на събитията във Facebook обикновено са ефективен начин за изпращане на поканата. В социалните мрежи и лично насърчавайте приятелите си да канят свои приятели – колкото повече, толкова по-весело!

Разгледайте нашата статия Най-важното което трябва да знаете за организирането на дарителска кампания.

3. Стартирайте състезание в социалните мрежи

Всеки път, когато споделяте вашата кампания за набиране на средства с приятели във Facebook, ще печелите поне 25-35лв за вашата кауза. Ако искате да направите нещо повече от споделяне, за да наберете средства за благотворителност, можете да помислите за провеждане на конкурс в социалните мрежи.

Състезанията в социалните мрежи могат да включват снимки и видеозаписи, които отговарят на вашите изисквания, най-добрия оригинален хаштаг за вашата кауза или набиране на средства, състезания за писане на слогани или набиране на средства „разкажете ни вашата история“ (помолете хората да споделят истории за положителното въздействие на благотворителната организация върху техния живот; изберете най-добрите истории като победители). Наградите са по избор – съвместната работа като общност е самата награда.

Добра идея е да създадете поне една персонализирана графика (опитайте да използвате Canva) за вашата конкуренция. В идеалния случай използвайте свой собствен хаштаг. Можете също така да се свържете с местна знаменитост с много влияние в социалните мрежи и да го помолите да популяризира вашата кампания. Друг вариант е да се свържете с местни медии.

Разбира се, това не е състезание, докато има краен срок - или няколко кръга на състезание, като всеки следващ кръг увеличава залозите. Изберете крайна дата, за да вдъхнете спешност на поддръжниците си.

Разгледайте нашите статии свързани със социалните мрежи:

4. Преобразувайте доброволческия труд във фонд

Когато събирате средства за благотворителност, често ще чувате поддръжници да питат как могат да помогнат освен да правят дарения. Помолете ги да дадат доброволно труда си – който може да бъде превърнат във фонд.

В какво са експерти вашите доброволци? Ако един доброволец е страхотен в печенето, помолете го да изпече торти, които можете да продадете, може би на събитие за обяд или вечеря, което организирате за благотворителност. В зависимост от това колко голямо е вашето събитие, може да се наложи да осигурите основните съставки или да наемете търговска кухня за половин ден. Или може би доброволец, който е художник, може да дари изкуство, което бихте могли да продадете на събитие в галерията. Ако събирате пари за спортен отбор, може ли треньорът и играчите да организират следобеден спортен лагер като набиране на средства? Има много начини да превърнете опита на вашите доброволци във средство за благотворителност.

5. Улеснете другите да споделят

Имате приятели и семейство, които искат да ви помогнат да съберете средства за вашата кауза и всеки от тях има адресна книга. Напишете шаблон, който да споделят с техните контакти (за споделяне на имейл, включете тема в шаблона, който включва името на вашата кампания за набиране на средства). В идеалния случай можете да включите и изображение или персонализирана графика. Това е чудесен начин да предоставите на екипа си инструментите, от които се нуждаят, за да се свързват по-ефективно с приятелите и семейството си.

Друг подход: Напишете перфектната публична публикация във Facebook за вашето набиране на средства, маркирайте екипа си в публикацията и ги помолете (чрез текст, имейл или Facebook Messenger, например) да споделят публикацията в собствените си профили. Ако оригиналната публикация е направена на вашата благотворителна страница във Facebook, платете, за да увеличите нейната видимост. Комбинирането на този подход със завладяващо видео е чудесен начин да накарате хората да спрат да превъртат и да обърнат внимание на вашето съобщение – и то може да бъде възпроизведено в Instagram.

6. Съберете общността си – онлайн и извън

Някои от най-успешните благотворителни организации за набиране на средства използват комбинация от лични събития за набиране на средства и онлайн групово финансиране и така могат да достигнат до симпатични хора по целия свят.

Събитията за набиране на средства могат да бъдат много забавни и са чудесна възможност за изграждане на отношения с нови хора. Колкото повече вашите доброволци и поддръжници се наслаждават на това, което правят, толкова по-вероятно е те да правят повече от това – и да споделят вашето онлайн набиране на средства, създавайки добродетелен кръг между вашите събития за набиране на средства и вашето онлайн набиране на средства.

Казано благотворително...

С този списък с най-добрите начини за събиране на пари за благотворителност, вие сте на път да наберете всяка стотинка, от която се нуждаете. Стартирайте благотворителната си кампания в PavelAndreev.BG или дарете.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...