Статии - Най-добрите възможности да финансирате ремонт и реставрация на стари черкви
8-ми януари 2024

Най-добрите възможности да финансирате ремонт и реставрация на стари черкви

Знаете ли, че не е трудно да създадете своя страница за набиране на средства за ремонт и реставрация на стари черкви? Много вероятно е, ако минавате за първи път през това, у вас да изникват редица въпроси. И все пак, не се тревожете в настоящата тема ще разгледаме най-важните от тях, както и най-лесните начини да планирате кампания за набиране на средства за ремонт и реставрация на стари черкви.

Нека сега с фондация Павел Андреев да ви запознаем със съдържанието по темата:

Съдържание:

 1. Как мога да набера средства за ремонт и реставрация на стари черкви;
 2. Трябва ли да се чувствам вина, когато искам финансова помощ?
 3. Какво трябва да знам, за да започна кампания за ремонт и реставрация на стари черкви?
 4. Как да напиша в история за набиране на средства за ремонт и реставрация на стари черкви;
 5. Каква е ролята на снимките и видеоклипове за моята дарителска кампания;
 6. Как да направя краудфъндинг кампанията си да се откроява;
 7. Как да рекламирам своята благотворителност;
 8. Как да накарам дарителите да са активни;
 9. Как да събера повече дарения;
 10. Защо да избера Павел Андреев фондация?

Може да ви се стори невероятно, но един голям процент от хората, които започват благотворителни каузи правят това за първи път. Ние от платформата PavelAndreev.BG ви казваме веднага, че това не е трудно, невъзможно и освен това отваря много врати, както за начинаещите, така и за ветераните. Ето и някои въпроси, за които ще търсите отговорите:

1.Как мога да набера средства за ремонт и реставрация на стари черкви

И отговорът не закъснява, а той е много лесно! Във фондация Павел Андреев може да стартирате кампания за всякакви дарителски каузи. На това място има стотици и хиляди потребители, които го правят всеки ден. Наред с това сайта за дарения PavelAndreev.BG се предоставят необятни полета за изяви. Тук ще може да се свържете с дарители от цял свят. И така, относно набиране на средства за ремонт и реставрация на стари черкви, такива може да са насочени, както за закупуване на строителни материали, така и за заплащане на услугите на строителна фирма и екипи, архитекти и други специализирани в ремонти на покриви на църкви лица. Чрез дарителска кампания могат да бъдат набрани средства за всякакви проекти свързани с ремонт покриви на стари черкви; ремонт на вик инсталации, поправка и ремонт на електрически инсталации, реставриране на иконостаса и много други.

Пример за такива кампании са :

2.Трябва ли да се чувствам вина, когато искам финансова помощ?

Когато изберете да използвате фъндрейзинг кампания, за да финансирате ремонт и реставрация на стари черкви, може да се появи въпросът, дали трябва да се чувствате виновни за това. Всъщност, няма основание да се чувствате виновни. Всеки един начин за планиране на благотворителност е добър подход, защото може да осигури за кратко време необходимите средства, които дават възможност на хората да подкрепят и помагат за постигане на вашите цели по пътя ви към едно благородно дело. Това е начин да се свържете с общността и да получите подкрепата, от която се нуждаете. Не се чувствайте виновни. Може само да сте благодарни и така, чрез своята fundraising кампания да благодарете на хората, които подкрепят вашата кампания.

3.Какво трябва да знам, за да започна кампания за ремонт и реставрация на стари черкви?

Не е нужно нищо, освен това да разполагате с телефон и връзка с интернет. Без чужда помощ може да стартирате своята дарителска кампания за набиране на средства за ремонт и реставрация на стари черкви. Ако въпреки всичко срещате някъде затруднения винаги може да се обърнете към специализирания екип на фондация Павел Андреев, от който ще получите пълна подкрепа и насоки.

Свободният достъп за организиране на благотворителна кампания за набиране на средства, било то през лаптоп, компютър, телефон или таблет е на една ръка разстояние от вас. Достатъчно е само да стартирате и да следвате насоките. Може винаги да разгледате и текущи кампании, от които да добиете по-ясна представа за това.

Щом имате това може да започнете да проучвате платформите. Изберете такава, която е лесна и удобна за навигиране, отговаря на вашите нужди, предлага лесни начини за разплащане и още удобства. Когато познавате тези важни неща, това може да ви спести бъдещи главоболия и излишни разходи.

Препоръчваме ви да се насочите към платформата на Павел Андреев фондация.

4.Как да напиша в история за набиране на средства за ремонт и реставрация на стари черкви

Вашият контролен списък за стартиране на кампания по набиране на средства за ремонт и реставрация на стари черкви трябва да включва следните точки:

 • За кого е кампанията – в случая реставрация и ремонт на една или няколко църкви. Това е важно да решите, преди старта на кампанията си;
 • Колко средства ви трябват – тук трябва да сте насяно, за какво точно събирате суми. Дали средствата са за закупуване на строителни материали; за заплащане на специализирани проектантски и строителски услуги; за покриване финансовите разноски по конкретна част от черквата, по вик система, електрическа система, ремонт на покрив на черква, възстановяване на иконите или друго;
 • Срок на кампанията – тук трябва да сте с ясната нагласа от кога, до кога ще тече кампанията ви. Не може да бъде безкрайна или до събиране на цялата сума, защото това отлага нещата. Запомнете: Създаването на усещане за неотложност, провокира дарителите да действат веднага;
 • Кога смятате да теглите набраните суми – дали това ще се случва периодично ли ще теглите еднократно в края на кампанията;
 • Как възнамерявате да популяризирате краудфъндинг кампанията си – само в интернет или и чрез други известни, доказани и по-стари методи.

Ако се спрете на PavelAndreev ще е удобна платформа за вашите нужди. Този сайт за дарения има лесна навигация, а от екипа може да получавате напътствия за всяка стъпка, която възнамерявате да направите. От това място ще имате достъп до платформата по всяко време на денонощието 7/7 дни в седмицата. Ако се нуждаете от съдействие, винаги може да се свържете с екипа от асистенти за обслужване на клиенти, които ще ви дадат най-професионалните насоки по пътя ви към набиране на средства за ремонт и реставрация на стари черкви.

5.Каква е ролята на снимките и видеоклипове за моята дарителска кампания

За много хора организирането на благотворителна кампания за набиране на средства ще се стори най-трудната част. Ние от Павел Андреев фондация ви казваме, че грешите. Тук дори сме събрали нещата до 4 най-лесни начина да планирате кампания за набиране на средства. Те са и свързани с въпросите, които следва да си зададете, а именно:

 • Защо трябва да съберете средства за ремонт и реставрация на стари черкви;
 • За кого (една черква или много такива в цялата страна) и как ще бъдат използвани тези средства;
 • От колко пари се нуждае фъндрейзинг кампанията ви;
 • Кога имате нужда от събраните дарения.

Ние от Павел Андреев фондация имаме наблюдения, а именно, че най-успешните кампании варират в порядъка на едни 300 – 600 думи.

Съвет: Споделите историята си, по начин, че да докоснете дарителите, да представите ясно и конкретно целите, без да се впускате в излишни думи, но и нека те да са достатъчни, че да дадат обективен поглед над каузата ви.

6.Как да направя краудфъндинг кампанията си да се откроява

„Казват, че една картина може да каже повече от хиляди думи“ – ние от фондацията на Павел Андреев бихме допълнили, освен, че това е истината, то правилно подбрана снимка може да помогне много, за да наберете необходимите дарения.

Платформата на PavelAndreev позволява качването на голям брой снимки. И, ако снимките правят чудеса, то представете си силата на едно видео. Добавянето на 2-3 минутно видео, което гарантирано ще изстреля кампанията ви на невиждано ниво. Видеото подобрява надеждността; разширяват познанията на дарителите и оказва дълготраен ефект над тях. В своето видео ви съветваме да представите църквата, за която набирате дарения отвън и отвътре. Озвучете с разказ за това, от кога е построена, от кого, как е оцелявала през годините, какви важни събития са се случвали в нея (ако има такива), как се нуждае от подпомагане, защото ако не бъдат извършени ремонтни дейности и реконструкции ще бъде едно загубено културно наследство. Докоснете сърцата на дарителите със силни думи и снимки.

7.Как да рекламирам своята благотворителност

Фъндрейзинг кампания помага на хората да набират средства за кампаниите си бързо. За целта PavelAndreev.BG ви дава възможност да откроите вашата благотворителност, чрез персонализиране. Ето как точно да се случи това:

 • Завладяващо заглавие;
 • Добавяне на снимки, видео и отлично качествено съдържание;
 • 6 разплащателни метода – банкова карта, ApplePay, PayPal, Revolut, GooglePay и IBAN сметка;
 • Целенасочен, ясен и привлекателен апел;
 • Изкажете благодарност или измислете подаръци за дарителите.

8.Как да накарам дарителите да са активни

Сред най-важните начини да планирате дарителска кампания задължително се отнася и тази точка. В нея, трябва да промотирате своята „благотворителна кауза“. И така рекламата на вашата фъндрейзинг кампания може да се случи лесно, чрез използване на социалните медии, блогове, имейли, сайтове, форуми със съмишленици, а и да не забравяме и хартиените носители – листовки и флаери. Обърнете внимание на значимостта да разпространите своята кампания на възможно най-голяма аудитория.

9.Как да събера повече дарения

Тук има и нещо друго много важно, а то е да заложите на информираността и прозрачността. Трябва да давате информация за всичко случващо се със събраните дарения. Може да публикувате новини, да качвате платежни документи за направени разноски по оползотворяване на набраните средствата и други.

10.Защо да избера Павел Андреев фондация?

От сайта за дарения PavelAndreev.BG ви се осигуряват автоматизирани инструменти и функции, които ще са ви от полза да управлявате и проследявате кампанията си по-ефективно. Тук можете да публикувате актуални новини и да държите дарителите осведомени. Всичко това и избора на правилната платформа ще ви гарантира 100% прозрачност на даренията.

Начините за получаване на събраните средства по fundraising кампания е изключително добре организиран, защитен и гарантира пълна прозрачност, както за дарителите, така и за организаторите, така и за бенефициента. В Павел Андреев има пълна яснота за всичко. Може, дори да разгледате активните кампании за идеи за дарения. Може и да изчетете всичко за фондация Павел Андреев мнения, за да набавите нужната ви информация - защо да им се доверите.

В обобщение:

Нашият екип работещ за PavelAndreev ще ви съдейства с всичко, от което имате нужда, докато създавате, управлявате и рекламирате fundraising кампания за ремонт и реставрация на стари черкви.

Желаем успех на вашата кампания!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...