Статии - Най-доброто ръководство за празнични подаръци: 8 начина да помогнете

Най-доброто ръководство за празнични подаръци: 8 начина да помогнете

Да помагаш на другите винаги е било отличителен белег на празничния сезон. Много преди партитата с пуловери хората прекарваха последните месеци от годината, подавайки ръка на другите. И тази традиция се е запазила. Всъщност 30% от годишното даряване се случва през декември .

От казването на няколко мили думи до правенето на кошници с храна за нуждаещи се семейства, има безброй начини да озарите празничния сезон на някого, без да инвестирате твърде много време или пари. Ако търсите нови начини да направите добро с благотворителните си дарения, ние ви предлагаме с нашето ръководство за празнични дарения.

8 начина да помогнете по време на празниците

1. Разнесете малко топлина

Топлото одеяло е лесно да се приеме за даденост. Одеялата са лесен артикул за закупуване, тъй като домакинствата често ги сменят и забравят за по-старите одеяла. Те са много полезни за мнозина, които живеят в затруднение и недобри условия през зимата.

2. Съберете пари за кауза, която ви интересува, с групово финансиране

Независимо дали решите да набирате средства за екологични каузи или да помогнете в борбата за справедливост и равенство, организирането на благотворителна кампания  (груповото финансиране) е лесен начин да предприемете действия. Направете още по-голямо въздействие през този празничен сезон, като започнете набиране на средства. Празничните дарителски кампании могат да бъдат стартирани от хора, които искат да помогнат на другите или сами търсят помощ.

3. Изпратете бърза поща

Кой не усеща искра на призндомателност, когато отвори пощенската си кутия и намери ръкописна бележка, която го чака? Писането на празнични картички на хората може да е малък жест, но със сигурност може да означава много. Това е чудесен начин да се свържете лично с хора, които вече нямат роднини или приятели. По този въпрос помислете за изпращане на празнични пощенски картички до жителите на близкия старчески дом. Без значение на кого изпращате празнична картичка, ще видите, че хората – стари и млади – оценяват случайните прояви на доброта.

4. Отворете дома си

Много хора през това време на годината искат да прекарат качествено време с любимите си хора, но какво да кажем за онези, които не могат да се приберат у дома за празниците поради болест или финансови затруднения? Предлагането да включите тези хора във вашите празнични тържества може да означава всичко за тях. Когато има толкова много обществено внимание, насочено към „семейството“, е особено трудно да останеш настрана. Предлагайте гостоприемство, като организирате празнични събития за хора, които са далеч от семействата си. Празниците са идеалното време от годината, за да направите всичко възможно, за да сте сигурни, че всеки се чувства ценен.

5. Започнете разговор

Понякога най-простите действия могат да означават най-много. Просто провеждането на искрен разговор с човек може да повлияе, особено през период от годината, когато той може да се чувства най-самотен. Хората, които не са подслонени, обикновено са игнорирани. Като отделите време да поговорите с тях, можете да озарите деня им.

6. Правете добро като група

Опитването на нещо ново понякога може да бъде малко смущаващо, така че защо не вземете приятел или двама? Правенето на нещо ново или извън зоната ви на комфорт винаги може да бъде предизвикателство в началото, така че е огромен плюс да се съберете като група, за да направите нещо като кампания за облекло за бездомните. Да работите заедно, за да помогнете на нуждаещите се, може да бъде полезно преживяване, което може да се превърне в годишна традиция за вас и вашите приятели.

7. Станете доброволец в местна хранителна банка

Станете доброволец в хранителна банка, за да дадете храна на вашите съседи в нужда. Според проучвания 51% от всички хранителни програми зависят единствено от доброволци. Независимо дали помагате с опаковането на храна или помагате с доставката на храна, предприемането на действия може да помогне на тези, които са изправени пред затруднение.

Разгледайте всички кампании в PavelAndreev.BG или стартирайте своята.

8. Подарете играчки на деца от семейства с ниски доходи

За семействата с ниски доходи може да бъде предизвикателство да си позволят подаръци за празниците. Сбъднете желанието на едно дете, като му подарите играчка. Това е прост жест, който може да помогне както на децата, така и на родителите. Това позволява на семейството да знае, че някой го е грижа и може да достави радост на дете, което може да не е получило подарък иначе. 

Сподели