Статии - Най-важното, което трябва да знаем при лечение в Турция Част 2
5-ти юли 2023

Най-важното, което трябва да знаем при лечение в Турция Част 2

Настаняване в турска болница за лечение на рак

Ако сте пропуснали да разгледате и първата част на статията може да го направите тук : Най-важното, което трябва да знаем при лечение в Турция Част 1

За турските болници е обичайна практика да имат сключени договори с хотели и настаняването да се извършва там.

При стартиране на лечението, ако то не изисква непрекъсната хоспитализация, хората биват изпращани в хотела. Сутрините има осигурен превоз, който превозва болните и ги кара до болницата, ако са предвидени процедури. Осъществяват се необходимите изследвания и манипулации, а след това специализиран превоз отново ви връща в хотела. Услугата е безплатна, трябва само да се уговорите с преводача, за да ви включат в списъка, защото в противен случай няма да ви вземат.

Заплащането на хотелския престой може да стане директно при напускане. Може да се направи и по фактура от болницата. Хората често предпочитат втория метод, защото тогава може престоя за лечение в хотела да бъде финансиран от дарителската сметка. Ако се нуждаете от средства за лечение на рак в Турция или трансплантация в Турция, не се колебайте да създадете благотворителна кампания на PavelAndreev.BG.

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

В случай, че състоянието е по-тежко и изисква хоспитализация, настаняването е в болницата. Ако болният е дете, с него се настанява и родител. Не се допускат двама придружители в болничната стая, така че ако и двамата родители са там, единият ще трябва да остане в хотел.

Транспорт

Шофирането в Турция, както и паркирането, може да се окаже истинско приключение. Често правилата не се спазват, а пръв минава този, който е по-нахален. Въпреки огромните булеварди често има жестоки задръствания.

Също така трудно се намират месдета за паркиране. Болниците обикновено разполагат с платен паркинг. На хоспитализираните им се полага талонче за безплатен паркинг.

Хранене

Ако ви се наложи да се лекувате в Турция или да придружавате болен, и сте на свободен режим, а не сте настанен постоянно  в болницата, съществуват редица ваприанти за хранене.

В истанбулските молове обикновено има и етаж с храна. Разнообразието там е огромно. Има и много ресторанти, като храната обикновено е вкусна. По-голямата част от хотелите имат опция за доставка по меню. Услугата се осъществява бързо, а освен това може да се плаща с карта.

Цени и плащания в Турция

В Турция пазаренето е въпрос на престиж. Основният страх на много хора е това, че като се пазарят, няма да им обръщат внимание или нещо подобно. При лечение в Турция обаче не е така. Даже и за рутинните процедури би могло човек да се пазари, но за лечението на определени животозастрашаващи болести има фиксирани цени и оферти, които рядко подлежат на коментар. Разбира се, хората работещи в болници също са хора и в някои случаи са склонни на отстъпки. Може да ви влязат в положение, но, ако не поставиш изрично въпрос за спадане на цената считат, че сумата те устройва и не е проблем да я заплатиш.

Лекарите не участват по никакъв начин в процеса на администрация, такси, цени и т.н. Те диктуват схемата за лечение, не се намесват в другите ситуации. Единствено хора от администрацията се занимават с плащания.

На база опит на хора, които вече са се лекували в Турция ние от фондация Павел Андреев ви съветваме за всяка отделна процедура да плащате непосредствено преди да я осъществят. Не е необходимо да плащате авансово целия етап от лечението. Ако предстои да кажем серия от 5 химиотерапии, плащайте всяка по отделно. В случай, че все пак решите да платите авансово и петте, съществува немалка вероятност част от парите да са били пренасочени за някакви други изследвания или процедури. Така може да се стигне до необходимост от ново плащане.

Кампания за лечение в Турция с набиране на средства през фондация Павел Андреев

Често лечение в Турция струва наистина сериозна сума пари. В такъв случай е най-добре да създадете дарителска кампания в платформата Pavel Andreev. Обмислете добре всички аспекти около предстоящото пътуване, определете целевата сума и стартирайте благотворителна кампания.

На повечето места в Истанбул се предлага възможност за плащане с карта. Преди заминаването може да поискате да ви бъдат преведени парите от вашата онлайн дарителска кампания, за да ги използвате при престоя си в Турция. С карта ще може да платите в болници, в заведения, в бензиностанции и хотели. Все пак преди отпътуването към Турция е препоръчително да разполагате с известна сума турски лири в брой.

Изчислете добре каква да е целевата сума на кампанията за лечение в Турция с набиране на средства през платформа Павел Андреев. Още при първото посещение в болницата обикновено изискват първото плащане да бъде направено в брой или с карта. Това е условие, за да са сигурни че сте в готовност да плащате. Плащанията след това може да бъдат направени и по банков път. Най-добре е преди заминаването да увеличите лимитите по картите, за да не изпаднете в неприятна ситуация.

Език

Обикновено сме свикнали да казваме „…знаеш ли английски, нямаш проблеми“. Все пак бихте могли да се оправите и с базов английски. Тъй като сме съседи и турските думи са силно застъпени в българския език, при по-дълъг престой постепенно започвате да се разбирате взаимно, дори когато всеки говори на собствения си език. Google преводач също е ефективен вариант, особено в частта си с говорене. Усмивката и любезното отношение също винаги вършат работа. Обикновено хората в Турция са доста отзивчиви.

Когато става дума за здраве, опазването му е много важно и сме готови на какво ли не. Ако заболяването е тежко, често се случва болния да бъде насочен за лечение в чуждестранна клиника. Най-честият избор е Турция, тъй като лечението е значително по-евтино, а и медицината в южната ни съседка е на световно ниво. Там работят наистина много добри турски лекари.

Въпреки това парите често се оказват непосилни за семейството и се налага организиране на дарителска кампания. Благодарение на многото добри хора, готови да помогнат, средствата обикновено се събират навреме и се пристъпва към лечение в Турция. Нужно е преди това да се направи проучване, за да сте наясно накъде да се насочите. Достатъчно е да напишете в интернет „Лечение в Турция мнения“ или „Най-добрите болници в Турция“ и ще наберете достатъчно първоначална информация.

Ако се наложи на вас или ваш близък човек да бъде проведено лечение в Турция, не се колебайте да потърсите финансова помощ, като организирате дарителска кампания за набиране на средства на PavelAndreev.BG.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

#краудфъндинг #благотворителна кампания #лечение #финансова помощ #подкрепа #групово финансиране #храна #рак #съвет #набиране на средства #дарителска кампания #прозрачност #фондация #павел андреев #лечение, медицина и рехабилитация #деца и младежи #семейство #общност #Турция #рак на гърдата #рак на яйчниците #тумор #рак на черния дроб #виртуално набиране на средства #разходи за лечение #Остеосаркома феморис декстри #Остеосарком #карцином #стволов тумор #плеоморфен сарком #рак на дебелото черво #сарком на Юинг #нискодиферециран лейомиосарком #тумор в мозъка #рак на белия дроб #сарком #глиален тумор #тумор на малкия таз #карцином на шийката на матката #тумор на белия дроб #рак на матката #карцином на ларинкса #тумор на жълтъчната торбичка #хориокарцином #рак на ректума #рак на панкреаса #рак на стомаха #тумор в гръбначния мозък #тумор на Вилмс #тумор в подмишницата #рак на костите #рак на гърлото #тумор на меките тъкани #рак на хранопровода #карцином на адренална жлеза #тумор на пикочния мехур #рак на млечната жлеза #карцином на фаринкса #тумор в тестисите #сарком на меките тъкани #приятели #лечение в чужбина #лечение в Турция цени #лечение в Турция мнения
Дари Стартирай кампания