Статии - Научете как да популяризирате събитие с нестопанска цел за максимален успех

Научете как да популяризирате събитие с нестопанска цел за максимален успех

Задава ли се благотворително събитие на хоризонта? Независимо дали сте започнали да продавате билети или все още сте в началните етапи на планиране, добра идея е да започнете да мислите как да го разгласите. Ако вашата организация не е сигурна как да популяризира събитие с нестопанска цел, това ръководство изброява седем идеи, които да ви насочат по пътя към успеха.

Как да популяризирате благотворително събитие: Седем съвета

Разбирането как да започнете благотворително събитие е само една част от пъзела. Голяма част от упоритата работа започва, след като финализирате подробностите за вашето събитие и сте готови да предизвикате интереса на общността. И така, как да разпространите кампанията и да популяризирате благотворителни събития? По-долу предлагаме седем съвета.

1. Изберете кратко и запомнящо се име на събитието

Обикновено събитията с по-дълги имена са склонни да се губят в мрежата. Една от причините за това може да е, че много хора консумират съдържание чрез мобилно устройство, а по-дългите заглавия обикновено няма да изглеждат добре на по-малки екрани. Опитайте се да запазите заглавието си кратко и по същество, така че с един поглед читателите да разберат вида на събитието, което популяризирате.

2. Създайте #хаштаг за събитието

Хаштаговете са повече от просто забавни начини за работа в добър каламбур. Когато се използват ефективно, те могат да бъдат мощен инструмент, когато става въпрос за популяризиране на събития с нестопанска цел. Те също така могат да ангажират вашите поддръжници и да ги насърчат да споделят с техните мрежи и да помогнат на нова публика да открие вашата кауза.

Помислете за темата на вашето събитие и измислете хаштаг, който е запомнящ се. След това насърчете поддръжниците да го маркират, докато споделят. Добавете го към биографията на вашия социален акаунт по време на продължителността на събитието и също така се ангажирайте да го включите във всеки промоционален материал, който изпращате.

3. Актуализирайте социалните си акаунти

Без значение на какъв етап се намирате с планирането на вашето събитие, наличието на солидна представа за вашата стратегия в социалните мрежи може да ви помогне да привлечете повече информираност, да съберете повече пари и да привлечете повече посетители на вашето събитие.

Ще искате да сте сигурни, че вашите социални акаунти са готови за потенциалния приток на нови поддръжници. Проверете двукратно биографията на всичките си социални акаунти, за да сте сигурни, че са актуални и съдържат страхотно описание на мисията на вашата организация. Не забравяйте да подчертаете стойността, която вашите поддръжници ще получат от подкрепата на вашата кауза.

Когато решавате какво да публикувате, не забравяйте да помислите къде искате да публикувате. Някои социални платформи са най-добри за определени видове съдържание:

  • Instagram – Страхотна платформа за видео и изображения. Създавайте истории, за да свържете подробностите за събитието и използвайте по-кратки описания на събитието. Насърчете последователите да получат повече информация, като отидат на страницата на вашето събитие.
  • Twitter – Популяризирайте своя #хаштаг и давайте бързи актуализации и връзки към местните благотворителни събития, за да създадете вълнение. Кратко и сладко съдържание работи най-добре тук.
  • Facebook – Споделяйте актуализации на събития, създавайте графични изображения и се насочвайте към конкретни подмножества от вашите последователи. По-дългото съдържание е по-поносимо във Facebook, така че споделете подробности за събитието и не забравяйте да включите връзки към целевата страница на вашето събитие.
  • Snapchat – Използвайте кратки видеоклипове със забавни графични елементи, за да създадете известна ангажираност около вашето събитие. Създайте свой собствен филтър или обектив, който присъстващите да използват преди и по време на вашето събитие.

4. Изградете инерция

Рекламирайте вашето събитие на етапи. Ако току-що сте започнали да планирате, започнете с тийзър на събитие, като обратно отброяване или обявяване на датата на събитието. След това преминете към ранни възможности за сделки с билети или регистрация, като VIP или ранни отстъпки.

И накрая, продължете да създавате вълнение, като пускате ключови говорители, гости, подаръци или други подробности за събитието, за да създадете постоянен поток от информация и да поддържате инерцията.

5. Отведете поддръжниците си зад кулисите

Необходими са много ръце и много упорита работа, за да се проведе успешно благотворително събитие. Покажете на поддръжниците някои кадри зад кулисите, за да създадете вълнение. Бъдете автентични, като покажете на привържениците и персонала да пускат сутрешно кафе на път, за да разгледате мястото, или споделете всякакви неравности по пътя, с които може да сте се сблъскали преди големия ден.

6. Използвайте кръстосано популяризиране

За да увеличите експоненциално броя на хората, които преглеждат подробностите за вашето събитие, помолете съ-домакини, членове на борда, специални гости и спонсори да промотират кръстосано вашето съдържание в своите социални мрежи. Получаването на експозиция от тези потенциални нови аудитории може да помогне за повишаване на информираността и повече посетители на вашето събитие.

7. Насърчавайте споделянето в рамките на вашата собствена мрежа

Създавайте видеоклипове, графики, снимки, актуализации и други, които вашите участници да споделят в техните канали в социалните мрежи. Това дава възможност на вашите поддръжници да споделят с тяхната мрежа и да обяснят защо вашата организация с нестопанска цел означава толкова много за тях. Въпреки че може да изглежда като малка стъпка, споделянето в рамките на вашата собствена мрежа може да повиши нивото на информираност за вашата кауза и да привлече нови поддръжници и посетители.

Готови ли сте да започнете да популяризирате на вашето събитие?

Има безброй възможности за избор, когато решавате как да организирате благотворително събитие. За щастие, PavelAndreev.BG прави промоционалния аспект лесен за вашата организация. Нашата платформа за набиране на средства предлага инструментите за всички ваши нужди за набиране на средства. Ако сте готови да засилите своите промоционални усилия, стартирайте кампания още днес.


Стартирай Кампания
Сподели