• Начало
 • Блог
 • Статии
 • Нуждаете се от финансова помощ в борбата с цистиноза при дете – дарителка кампания може да помогне
Статии - Нуждаете се от финансова помощ в борбата с цистиноза при дете – дарителка кампания може да помогне

Нуждаете се от финансова помощ в борбата с цистиноза при дете – дарителка кампания може да помогне

Цистинозата е рецесивно автозомно заболяване, което засяга децата в най-ранна детска възраст. Това означава, че при нея и двамата родители са носители на мутация на болестта цистиноза. Често пъти при родителите не се проявяват никакви симптоми на цистиноза. При такива двойки вероятността всяко от децата да има цистиноза е 1 към 4.

Цистинозата е наричана още болест „сирак“, защото покрусва по-малко от 200 хиляди души. Може да се каже, че е рядко заболяване, поради малката популация и поради тази причина средствата за изследване на заболяването са оскъдни.

Въпреки всички статистики, данни и факти изследванията над сложни процеси и стадии на цистинозата често водят до напредък в други редки заболявания. Научно е доказано, че изследвания правени на цистинозата са довели до напредък при болести като: атаксията на Фридрих, болестта на Дент, болестта на Данон.

Днес с помощта на фондация Павел Андреев ще ви предоставим малко по-подробна и максимално изчерпателна информация около това заболяване сред децата, както и начините да им се помогне.

Съдържание:

 1. Колко опасно е заболяването цистиноза при дете;
 2. За какво могат да бъдат използвани средствата от дарителска кампания в борбата с цистиноза при дете;
 3. Как да организирате дарителка кампания за набиране на средства и финансова помощ в борбата с цистиноза при дете;
 4. Защо да изберете платформата на Павел Андреев за организиране на благотворителна кампания за набиране на средства в борба с цистиноза при дете.

1.Колко опасно е заболяването цистиноза при дете

В световен мащаб, статистиките сочат, че цистинозата е рядко заболяване, което засяга 1 на 100 000-200 000 живородени деца и цифрите са само за засегнатите в САЩ. Това генетично заболяване представлява нарушение на лизозомното съхранение, причинено от мутация в гена CTNS, който кодира протеин, наречен "цистинозин" и е гена на 17-та хромозома. Ролята на този протеин е да транспортира аминокиселина, позната като цистин, извън вътреклетъчното отделение, наречено лизозома. Когато протеинът цистинозин не функционира или липсва, цистинът се натрупва в лизозомата и образува кристали, които разрушават клетките. Цистинозата бавно руши органите на тялото в т. ч. бъбреци, очи, мускули, черен дроб, щитовидна жлеза, панкреас, мозък и половите жлези.

Заболяването се проявява най-често при новородени и малки деца. Симптомите на цистинозата могат да включват:

 1. Фанероптоза (спускане на веждите) и свиване на полето на зрението.
 2. Фотофобия (чувствителност към светлина).
 3. Различни проблеми с очите, като кератоконюнктивит, катаракта и глаукома.
 4. Постепенно увреждане на бъбреците, което може да доведе до хронична бъбречна недостатъчност.
 5. Забавяне в растежа и намалена мускулна маса.
 6. Скелетни проблеми, като остеопороза и скелетни деформации.
 7. Проблеми със сърцето и дихателната система.

Цистинозата е хронично заболяване, което изисква дългосрочно лечение и мониторинг от страна на медицинския екип. Лечението включва прием на лекарства, които спомагат за разграждането на цистин в организма и намалява натрупването му в тъканите.

В случай на бъбречна недостатъчност, може да се наложи диализа или трансплантация на бъбрек. Прегледите и специализираното лечение трябва да се извършват от опитни специалисти, които да следят развитието на заболяването и да предприемат необходимите мерки.

Болестта цистиноза при децата може да бъде опасна поради възможните увреждания на очите, бъбреците и другите органи. Ранната диагноза и навременното лечение са от съществено значение за подобряване на прогнозата за децата, засегнати от това заболяване.

За да се вземат мерки на време и за да се подобри животът на малките пациенти с диагноза цистиноза трябва да се планират благотворителни кампании. Такъв тип подпомагане може да работи в няколко насоки, които ще разгледаме в следващата точка. С помощта на Павел Андреев фондация може всеки да започне своя фъндрейзинг кампания.

2.За какво могат да бъдат използвани средствата от дарителска кампания в борбата с цистиноза при дете

Средствата, събрани от дарителски кампании чрез платформата PavelAndreev.BG, имат изключително значение в борбата с това заболяване. Те могат да бъдат използвани за различни цели, които са от съществено значение за подобряване на живота и здравето на засегнатите деца. Ето някои от начините, по които средствата от crowdfunding кампании могат да бъдат използвани:

 1. Медицинско оборудване и изследвания:

Средствата могат да бъдат използвани за закупуване на специализирано медицинско оборудване, необходимо за поставяне на диагноза и следене на прогреса на заболяването. Освен това, те могат да бъдат използвани за финансиране на научни изследвания, които имат за цел да открият нови и по-ефективни методи за лечение на цистинозата.

 1. Лекарства и терапии:

Цистинозата изисква дългосрочно лечение със специализирани лекарства. Средствата от фъндрейзинг кампании могат да бъдат използвани за финансиране на такива лекарства, които често са доста скъпи и трудно достъпни за много семейства. Освен това, те могат да бъдат използвани и за финансиране на различни терапии и процедури, които помагат на децата да се справят със симптомите на заболяването и да подобрят качеството на живот.

 1. Психологическа подкрепа и социални услуги:

За децата, които живеят с цистиноза е важно да имат достъп до психологическа подкрепа и социални услуги. Средствата от дарителските кампании могат да бъдат използвани за финансиране на консултации с психолози и терапевти. Такива експерти могат да помогнат на децата и техните семейства да се справят с емоционалните и психологическите предизвикателства, свързани със заболяването.

 1. Образование и информация:

Набраните средства от благотворителност могат да са от полза за финансиране на образователни програми и материали, които да повишат осведомеността и разбирането за цистинозата сред обществото. Това включва организиране на лекции, семинари и събития, които да разпространят информацията за заболяването, да подкрепят осведомеността на обществото и така да са в полза на засегнатите семейства.

Много идеи за дарения от краудфъндинг кампании има в сайта за дарения на адрес PavelAndreev.BG. Набраните средства са от съществено значение за подкрепата на децата, засегнати от цистиноза и техните родители. Те помагат за осигуряване на необходимите ресурси за поставяне на диагноза, лечение и подобряване на качеството на живот. Ето, защо е важна всяка подкрепа, участие в благотворителни каузи и стартирането на такива fundraising кампании в Павел Андреев дарения са от огромна полза за борбата с болестта и подобряване на живота на засегнатите деца.

Организирайте лесно благотворителна кампания на PavelAndreev.BG. 

3.Как да организирате дарителка кампания за набиране на средства и финансова помощ в борбата с цистиноза при дете

Организирането на дарителска кампания за набиране на средства за борба с цистиноза при дете може да бъде доста полезно и ефективно решение. Ето няколко стъпки, които може да следвате:

 1. Идентифицирайте целта на кампанията:

Направете изследване за цистинозата и определете, колко средства са необходими за лечението и подкрепата на детето. Целта на кампанията трябва да бъде ясна и конкретна.

Целевата сума може да бъде определена чрез оферта (проформа фактура) от болнично заведение или чрез устна консултация с болница, в която сте предвидили да бъде лечението.

 1. Създайте онлайн присъствие:

Изградете своята краудфъндинг кампания в платформата PavelAndreev.BG и я свържете със страници в социалните мрежи, които ще информират хората за цистинозата и ще предоставят възможност за дарение. Напишете историята на детето и споделете с потенциалните дарители.

 1. Набавяне на информация и материали:

Съберете всички релевантни данни за цистинозата и лечението й, както и снимки и видео материали, които да привлекат вниманието на хората.

 1. Разпространение на информацията:

Използвайте социалните мрежи - Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn, Twitter, Tiktok, имейли и други средства за комуникация, за да споделите информация относно кампанията с максимално голям брой хора. Поканете приятелите и семейството си да споделят за вашата благотворителност.

 1. Организирайте събития:

Организирайте благотворителни събития като концерти, благотворителни аукциони, спортни турнири и други, за да съберете допълнителни средства. Привлечете местния бизнес и общността, за да подкрепят дарителската ви кауза.

 1. Предложете алтернативни начини за дарение:

Освен чрез финансови дарения, предложете и други начини, по които хората могат да подпомогнат и дори подтикнете и други да започнат свои crowdfunding кампании. Много идеи за дарения може да видите в сайта PavelAndreev.BG.

 1. Благодарете на дарителите:

Не забравяйте да благодарите на всички, които подкрепят кампанията. Отправяйте благодарности лично, чрез електронна поща или чрез социалните мрежи.

 1. Прозрачност и отчетност:

Покажете на хората, какво сте постигнали със събраните средства и с какво сте допринесли в борбата с цистинозата. Предоставете редовни отчети за изразходването на средствата.

Помнете, че е важно да бъдете постоянни и настойчиви в кампанията си. Споделяйте информацията за цистинозата и нуждата от финансова помощ с максимално голям брой хора.

4.Защо да изберете платформата на Павел Андреев за организиране на благотворителна кампания за набиране на средства в борба с цистиноза при дете

Платформата на Павел Андреев е отличен избор за започване на дарителска кампания за набиране на средства поради няколко причини:

 1. Лесна употреба:

Платформата е лесна за използване и навигация, както за организаторите на благотворителни кампании, така и за потенциалните дарители.

Определете, колко средства искате да наберете, за да подкрепите децата с цистиноза и какви конкретни нужди имат те. Започнете своята благотворителност от това място.

 1. Широк кръг на достъпност:

Платформата на Павел Андреев е достъпна онлайн и може да бъде използвана от хора от всякакви места и на всякаква възраст. Това прави възможно да съберете максимално голям брой дарители от различни места.

За да се осигури по-голям интерес и участие от страна на хората е важно да се свържете с доказана в медийното пространство благотворителна фондация. PavelAndreev е платформа за дарения, която съществува от години. Изградила е добра репутация сред благотворителните асоциации и това само може да добави доверие и легитимност към вашата краудфъндинг кампания. Името на самия Павел Андреев филантроп ще ви помогне да привлечете повече дарители и повече съпричастни хора готови да помогнат.

 1. Сигурност:

Платформата е международна, което осигурява сигурност и защита на личните данни на дарителите. Всички транзакции са криптирани и се извършват през защитен платежен портал. Предлага 6 разплащателни метода, които са: PayPal, банкова карта, ApplePay, Revolut, GooglePay и IBAN сметка.

 1. Възможност за споделяне:

Платформата за благотворителност ви дава право да споделите вашата кампания в социалните мрежи и медиите, което помага да достигнете до по-голям брой хора и да увеличите шансовете си за събиране на средства. Дори за самата фондация Павел Андреев мнения може да научите много в самите социални медии.

 1. Автоматизирани инструменти:

От сайта за дарения PavelAndreev.BG ви се предоставя автоматизирани инструменти и функции, които ще са ви от полза да управлявате и проследявате кампанията си по-ефективно. Можете да публикувате актуални новини в кампанията си, за да държите дарителите осведомени и да плащат директно към здравни заведения по предварително издаден документ (проформа фактура), което гарантира 100% прозрачност на даренията

 1. Подкрепа от екипа на Павел Андреев:

Ако имате въпроси или нужда от помощ, екипът на Павел Андреев е на разположение да ви подкрепи и насочи през целия процес на организиране на фъндрейзинг кампанията. Повече идеи за благотворителност може да прочетете още в страниците на сайта, както и да разгледате текущите кампании, за да видите другите как стартират, поддържат и правят успешни fundraising кампании.

 1. Без утежняващи такси:

Платформата на PavelAndreev.BG предлага конкурентни и ниски такси за обработка на плащанията, което означава, че по-голяма част от събраните средства ще отидат директно към целта на кампанията.

Изборът на платформа за организиране на благотворителна кампания е важен. Платформата за дарения pavel andreev предлага много предимства и удобства, които могат да работят във ваш плюс, за да постигнете успех във вашата дарителска кауза.

Време е да започнете сами своята fundraising кампания в борба с цистиноза при дете

Сподели