Статии - Няколко препоръки от Павел Андреев за това как да направим успешна кампания
27-ми април 2023

Няколко препоръки от Павел Андреев за това как да направим успешна кампания

Когато планирате кампания за набиране на средства, има много подробности, които трябва добре да обмислите. Ние от фондация Павел Андреев добре разбираме това чувство, затова правим всичко възможно да ви помогнем да го избегнете. Предлагаме ви няколко препоръки под формата на кратък план, който ще ви помогне да започнете успешна благотворителна кампания.

Какво е набиране на средства?

Набирането на средства е процес на събиране на доброволни дарения от физически лица или фирми, за да помогнат на вашата кауза да бъде успешно изпълнена. Помага на организациите да разпространят идеята и целите за своята кауза; да изградят взаимоотношения; да съберат подкрепа и да привлекат потенциални нови дарители.

Докато повечето кампании за набиране на средства с нестопанска цел се различават една от друга, има общи най-добри практики, които можете да използвате във всички типове кампании, за да се подготвите за успех. На PavelAndreev.BG са проведени стотици успешни кампании, така че спокойно може да се доверите на нашия опит. Използвайте съветите, които ви предоставяме от името на нашия сайт за набиране на средства, за да сте сигурни, че следващото ви усилие за организиране на благотворителна кампания ще протече безпроблемно, ще ангажира повече поддръжници и бързо ще завърши с търсения успех.

Започнете със стратегически мек старт на вашата кампания

Планирането на меко стартиране е тактика за набиране на средства, която може да помогне за изграждане на импулс на кампанията преди официалното ви представяне пред публика.

Новите дарители са по-склонни да дарят за вашата кампания, след като сте започнали да се придвижвате към целта си за набиране на средства. Затова може първо да потърсите помощ от хора, които и преди са подкрепяли ваши кампании или други каузи, която наподобяват вашата.

Гъвкави опции за дарения

Когато организирате благотворителни кампании на PavelAndreev.BG, може да считате това условие за предварително спазено. От платформата сме помислили за това дарителите да имат на разположение различни варианти за превеждане на средства, за да имат възможност да даряват по най-удобния за тях начин, без да бъдат възпрепятствани. Платформата е осигурила 6 разплащателни метода, които обхващат нуждите на хората от цялото земно кълбо.

Насърчавайте повтарящите се дарения

Установено е, че много от дарителите, които повече от веднъж превеждат средства смятат, че поредното им дарение оказва по-голямо влияние, отколкото еднократно такова. Те се чувстват по-свързани с кампанията, когато даряват редовно.

Повтарящите се дарители са особено ценни за вашата кампания, което прави задържането им важна част от постигането на поставената цел за набиране на средства.

Също, разгледайте и Фонда за лечение на деца в чужбина към платформата, който представлява вашата месечна или седмична подкрепа с карта или paypal.

Стимулирайте ангажираността чрез поставяне накраен срок

Когато стартирате дарителска кампания за набиране на средства за определена цел, най-добре би било още в самото начало да посочите каква точно е крайната сума, която ви е необходима, както и до кога са ви необходими тези средства. Когато има ясно фиксирани цели и дати, дарителите стават по-ангажирани към съответната кауза, така че вероятността тя да финализира успешно се повишава значително.

Кажете благодаря и празнувайте успеха заедно с дарителите

Важно е да признаете и отпразнувате етапи, творчески идеи или успех в набирането на средства, ако искате да поддържате вашата общност фокусирана и вдъхновена за постигане на следващата голяма цел.

Помислете за поставяне на по-малки, постепенни цели, които можете да празнувате заедно по пътя. Когато финалната линия на набирането на средства е прекалено висока и изглежда твърде непосилна, дарителите може да се откажат, преди дори да започнат. Това е особено важно за набирането на средства – определяйте правилно стъпките по пътя към успеха.

За да избегнете загубата на вниманието на аудиторията, преди да сте постигнали целта си, дръжте ги постоянно в течение на историята, за да продължат да я съпреживяват и да ви подкрепят.

Разказвайте историята си ясно

Не бива да се притеснявате от това, че ви се е наложило да потърсите помощ по някаква причина. Бъдете честни и директни в исканията си. Смело и ясно заявете какво се е случило, какъв е изходът и от каква сума се нуждаете, за да завършат нещата по възможно най-добрия начин.

Препоръчваме ви да се запознаете с историите от кампании, проведени на сайта на Павел Андреев, които вече са завършили с успех. От тях може да придобиете представа по какъв начин изглеждат каузите, които дарителите обикновено са склонни да подкрепят.

Платформата Pavel Andreev прави набирането на пари онлайн по-лесно от когато и да било. Създаването и персонализирането на кампания ще ви отнеме само няколко минути. Това е отлична възможност да помогнете както на себе си, така и на човек, когото познавате и по някаква причина е изпаднал в беда. Ако самите вие не можете да му помогнете с необходимата сума, но мисията му е важна за вас – не се отчайвайте. Всичко, което трябва да направите, е да организирате дарителска кампания в негова полза и скоро ще разполага със средствата, които са му необходими.

Чрез фондация Павел Андреев събраните от вас средства ще отидат директно при нуждаещия се. От платформата гарантираме пълна прозрачност на получените чрез дарения средства, което кара още повече хора да ни се доверяват. Все пак не е без значение да знаеш къде точно отиват парите ти.

Цел на събираните средства

Кампаниите, които се разкриват на PavelAndreev.BG са с най-различни цели и биха могли да са насочени към всяка нужда: медицински разходи, разходи за образование, доброволчески дейности,  младежки спортове,  погребения и възпоменания  и дори помощ за животни.

Павел Андреев използва най-добрата технология за защита на плащанията по дарителските кампании. Преводите от дарители, извършвани онлайн, са напълно безопасни, парите се защитават и са в пълна безопасност до извършването на заявка за теглене с помощта на банков превод.

Имайте предвид, че колкото по-честно и директно е поднесена историята ви, толкова по-голяма е вероятността тя да е въздействаща и бързо да намерите своите съмишленици в постигането на избраната кауза.

Как може да получите събраните средства?

След като започнете да получавате дарения по организираната кампания, можете да поискате теглене съвсем лесно и по всяко едно време. За целта просто последвате инструкциите, които в съвсем достъпен вид са публикувани на сайта на фондацията. Винаги имате възможност да изтеглите баланса си и да го депозирате директно в банковата си сметка, като трансфера на превода отнема няколко дни.

И накрая лично Павел Андреев ще ви сподели 5 конкретни съвета, към които да се придържате за провеждането на успешна благотворителна кампания:

Изберете ясно и кратко послание.
Изберете точното име за своята кампания.
Вижте други успешни кампании, от които да почерпитевдъхновение и опит.
Създайте план, който да следвате и да измервате успехана кампанията във всеки етап.
Бъдете 100 % прозрачни и откровени със своитедарители.
Изберете правилната аудитория.
Опознайте своите дарители.
Покажете на своите дарители как благодарение на тяхкампанията се развива успешно и с какво допринасят, за да върви напред.
Поддържайте комуникация с дарителите и потърсетеобратна връзка с тях.
Бъдете отговорни и различни.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

Дари Стартирай кампания