• Начало
 • Блог
 • Статии
 • Организиране на благотворителна кампания за набиране на средства за деца сираци – какво трябва да знаете
Статии - Организиране на благотворителна кампания за набиране на средства за деца сираци – какво трябва да знаете

Организиране на благотворителна кампания за набиране на средства за деца сираци – какво трябва да знаете

Знаете ли, че добрината винаги се връща към нейният създател и това се случва в пъти повече от това, което самият той е успял да даде? А, знаете ли, че по света има безброй много деца останали сираци поради различни стечения на обстоятелствата?

Нека ви, запознаем с настоящата тема, която има за цел да покаже на всеки, колко лесен е пътят по организиране на благотворителна кампания за набиране на средства за деца сираци. Днес с фондация Павел Андреев имаме задачата да покажем на всеки, че може да помогне на дете без родители. Вижте повече в следващите редове:

Съдържание:

 1. Какво представляват crowdfunding кампаниите за деца сираци и как могат да бъдат по-успешни;
 2. Какво трябва да знаем при организиране на благотворителна кампания за набиране на средства за деца сираци и какви трудности може да срещнем;
 3. Други идеи за набиране на средства за дете сирак;
 4. Заключение.

1.Какво представляват crowdfunding кампаниите за деца сираци и как могат да бъдат по-успешни

Какво представлява кампанията за групово финансиране за деца сираци

Кампаниите за групово финансиране за деца и младежи имат за цел да събират онлайн финансова помощ от голям брой хора. Тяхната насока е да се помогне на децата без родители или с ограничени финансови възможности. Тези кампании винаги биват организирани от неправителствени организации, благотворителни фондации или доброволци, които се грижат за децата.

Една такава е Павел Андреев фондация. На нея може да се спрете поради няколко повода, а именно – защото тя съществува от години на международния пазар; защото има стотици редовно посещаващи я дарители и също така стотици успешно приключили дарителски кампании с различна насока и мотиви. В секцията актуални краудфъндинг кампании може да разгледате текущите към момента и да се ориентирате по-добре в това, как самите вие бихте могли да стартирате групово финансиране.

Като цяло всяка една кампания за групово финансиране има идеята да набере достатъчно средства,  с които да се покрият разходите за храна, облекло, медицински грижи, образование  и други основни нужди на малките и подрастващи. Такива също могат да бъдат посочени към специфични проекти. Нека вземем за пример проектите за изграждане на домове за сираци; подпомагане на образователни програми или осигуряване на психологическа подкрепа на деца и младежи лишени от родителски грижи.

Ако трябва да обобщим накратко, какво е краудфъндинг, то определението би звучало ето така:

Кампаниите за групово финансиране предоставят възможност на хората от цял ​​свят да дарят, каквото и да е сума пари, с която да помогнат на децата останали сираци. В такава благотворителност може да се дарява, чрез онлайн платформи. И, както вече посочихме по-горе, това може да започнете и вие самите с платформата PavelAndreev.BG.

Важно е, също така да се отбележи, че онлайн кампаниите за набиране на средства  могат да бъдат много полезни, ако бъдат подпомогнати от физически и местни събития, реклами в социалните медии и други.

Как кампания за групово финансиране на деца сираци може да бъде по-успешна?

Съществуват няколко начина, по които краудфъндинг кампанията за деца сираци може да бъде по-успешна. Планирайки правилните и точни стъпки, може да изстреляте своят crowdfunding кампания на върха. Тях бихме изброили така:

 • Създаване на силна и убедителна история:

В самото стартиране на дарителска кампания с фондация Павел Андреев трябва да имате ясна и емоционална история за децата останали без родители. Силната и завладяваща история ще привлече вниманието и сърцата на потенциалните дарители. За целта разкажете в нея за трудностите, предизвикателствата и нуждите на тези сирачета, както и за това как дарението може да промени живота им.

 • Създаване на привлекателна кампания:

Заложете на визуални средства като снимки и видео, за да покажете реалността на ситуацията и нуждите на децата. Това не би следвало да представлява трудност в наши дни, след като се вземе предвид и съвременните възможности, които технологиите и интернет ни предпоставят. Създайте ясна и информираща кампания, която да обясни целта, сроковете и начините за дарения.

 • Развитие на широка социална мрежа от поддръжници:

Ангажирайте се с хора, които ще споделят вашия интерес и ще го приемат за общ интерес. Така всеки в кампанията ви ще се отнесе към проблемите на децата сираци с внимание и загриженост, ще дари, ще сподели кампанията със своя кръг от познати и ще привлече и други съмишленици. Включете в каузата си и своите приятели, семейство, колеги и общностни групи. По този начин ще допринесете за разпространение на съобщението до по-голяма публика.

 • Използвайте социалните медии:

В наши дни, няма как да минете без използването на социалните канали и съответно социалните медии. Така ще можете да споделите информацията за благотворителната кампанията и да привлечете повече хора. Разпространявайте съобщения, снимки и видеа, които да засилят емоционалната връзка с децата и да мотивират хората да даряват.

Разгледайте нашите статии свързани със социалните мрежи: 

 • Предоставяйте редовно новини и отчетност:

Бъдете прозрачни относно начина, по който събраните средства ще бъдат използвани. Разпространете редовни обновления и отчети за напредъка на проекта и какво е постигнато с даренията. Това може да се случва под формата на новини, когато бъде оползотворена дадена транзакция. Прилагайте всички счетоводни документи – касови бонове, фактури, справки и извадки за направени тегления и плащания, всичко, което ще даде прозрачност.

2.Какво трябва да знаем при организиране на благотворителна кампания за набиране на средства за деца сираци и какви трудности може да срещнем

При организиране на благотворителна кампания за набиране на средства за деца сираци, следва да имате предвид няколко важни аспекта. Те са:

Целта на кампанията:

Определете си ясна цел, колко средства искате да съберете и как ще бъдат използвани. Например, може да искате да съберете средства за образование, здравеопазване или основни нужди на децата. Имайте ясната идея, относно нуждата от конкретни суми.

Партньорства:

Разгледайте възможността за сътрудничество с местни организации, фондации или неправителствени организации, които се занимават с подобни проблеми. Те могат да ви помогнат със съвети, ресурси и връзки.

Комуникация:

Изгответе привлекателен материал за кампанията, който да информира хората за проблема и начините, по които могат да помогнат. Използвайте социалните медии, уебсайтове, печатни материали и други канали, за да разпространите линк към кампанията си.

Събиране на средства:

Разгледайте различни начини за събиране на средства, като например организиране на благотворителни събития, продажба на предмети или услуги и други.

Започвайки от сайта PavelAndreev.BG. може да придобиете добра представа за голям брой други дарителски кампании. Фондацията Павел Андреев е международна и мултинационална, което обяснява и неограниченият капацитет на присъстващите редовни дарители. Платформата PavelAndreev предоставя лесна навигация за управление на благотворителни каузи, както и 6 разплащателни метода, които улесняват дарителите. Те са, както следва: карта, IBAN сметка, ApplePay, PayPal, Revolut и GooglePay.

Повече идеи за дарения разгледайте на страницата с активните кампании.

Прозрачност:

Уверете се, че всички събрани средства се използват по предназначение и че имате точна отчетност относно разходите. Това ще създаде доверие у дарителите и ще гарантира, че помощта им е достигнала до нуждаещите се деца.

Трудностите, които може да срещнете, включват:

Освен положителната страна от всяка една благотворителност, добре е да сте наясно, още в самото начало и с трудности, които може да се появят на пътя ви. Такива, най-често се свеждат до следните:

- Недостатъчно време и ресурси за организацията на кампанията;

- Трудности при привличането на вниманието на хората и мотивирането им да дарят;

- Конкуренция от други благотворителни каузи и кампании;

- Опасения и риск от злоупотреби или недобросъвестно използване на събраните средства;

И, въпреки тези трудности, с подходящо планиране, ангажираност и сътрудничество с други организации, може да постигнете успех и да помогнете на децата сираци.

3.Други идеи за набиране на средства за дете сирак

Освен да създадете своя онлайн кампания за събиране на средства за деца сираци, както вече споменахме в детайли по-горе, чрез платформата на PavelAndreev, има и други начини да го направите.

Нека обаче уточним, че с crowdfunding кампания ще можете да представите вашата история и целта ви за събиране на средства. Още по-силно ще е влиянието от такова групово финансиране, като го споделете с приятели, семейство и социалните мрежи, за да привлечете внимание и дарения.

Ето няколко идеи за набиране на средства за сираци, различни от споменатите:

 1. Организирайте благотворителен концерт или събитие:

Можете да организирате концерт, благотворителен базар, аукцион или друго събитие, където хората да дарят пари за сираците. За да е още по-атрактивно и завладяващо можете да поканите местни музиканти, артисти или бизнеси, които да помогнат за привличане на внимание и събиране на средства.

 1. Станете доброволец в местни организации:

Доброволческата дейност в местни организации, които се грижат за сираци, може да ви помогне да съберете информация и да свържете с хора, които са готови да помогнат. Наред с това, можете да се включите в събирането на дарения или организирането на събития за fundrising кампании.

 1. Организирайте благотворителна вечеря или обяд:

Поканете приятели, семейство или колеги на благотворителна вечеря или обяд. Подтикнете ги да направят дарение за участие и използвайте събраните средства за подкрепа на сираците.

 1. Съберете дарения вместо подаръци:

Вместо да поканите хората да ви купуват подаръци за рожден ден или специален повод, поискайте от тях да направят дарение в името и за подкрепа на сираците, за които сте стартирали фъндрейзинг кампания.

 1. Организирайте благотворителна разпродажба:

Съберете ненужни вещи от своя дом или попитайте приятели и семейство дали искат да дарят някакви предмети. Организирайте разпродажба и използвайте събраните средства в подкрепа на децата и младежите останали сираци.

Забележка: Тези съвети може да са ви от голяма полза за вашите цели и идеи за дарения, но винаги е важно да сте запознати и с местните закони и разпоредби, свързани с набиране на средства, преди да започнете благотворителност.

Какво още може да ви е от полза, за да стартирате благотворителна кампания за набиране на средства за сираци

Организирането на благотворителна кампания за набиране на средства за деца сираци с Павел Андреев фондация е важен и надежден начин за помощ на тези уязвими деца. Ето някои допълнителни стъпки, които може да предвидите:

 • Предлагане на стимули за дарители:

Предоставете някакви малки благодарности или стимули за хората, които даряват. Такива може да са, например упоменаване на имената им на страницата на кампанията ви или изпращане на благодарствено писмо до всеки от тях.

 • Партньорство със сходни организации:

Разгледайте възможността да си партнирате с други организации или неправителствени организации, които работят с децата останали сираци. Това може да помогне за разпространението на информацията за crowdfunding кампанията и така да привлечете повече дарители.

 • Подкрепа от медии и известни личности:

Поставете си за цел да получите подкрепа от страна на медийни издания или известни личности, които могат да спомогнат за покачване рейтинга на кампанията ви и видимостта й. Помнете, че тези две ниши могат да привлекат повече хора.

Всички тези фактори могат да помогнат за постигане на по-голям успех в набирането на средства за деца сираци през crowdfunding кампания.

4.Заключение

Организирането на благотворителна кампания за набиране на средства за деца сираци изисква ангажираност, труд и творчески подход. С точното планиране, ефективна комуникация и подкрепа от общността, може да постигнете значителен успех в помощта на тези деца и да допринесете за подобряване на техния живот.

Започнете още днес да помагате, като дадете начало на своята кампания за деца и младежи сираци. Всичко това може да е толкова лесно в PavelAndreev.BG.

Сподели