• Начало
 • Блог
 • Статии
 • Организиране на благотворителна кампания за набиране на средства за оцелелите при земетресения, които спешно се нуждаят от нашата помощ
Статии - Организиране на благотворителна кампания за набиране на средства за оцелелите при земетресения, които спешно се нуждаят от нашата помощ

Организиране на благотворителна кампания за набиране на средства за оцелелите при земетресения, които спешно се нуждаят от нашата помощ

Земетресенията са природни бедствия, които могат да засегнат широк спектър от хора и околната среда. Помощта и подкрепата, предоставени чрез благотворителни кампании, имат решаващо значение за възстановяването и подпомагането на пострадалите и засегнатите общности. Те помагат да се осигури необходимата помощ, да се набавят нужните ресурси и подкрепа, които са от съществено значение за възстановяването и предотвратяването на бъдещи бедствия.

Съдържание:

 1. Кой и какво може да е засегнато при земетресения;
 2. Най-добрите идеи за оказване на помощ на пострадали при земетресения;
 3. Как се организира благотворителна кампания за набиране на средства за оцелелите при земетресения, които спешно се нуждаят от нашата помощ
 4. Защо да изберем фондация Павел Андреев за фъндрейзинг кампания.

Една от основните групи жертви на земетресенията са хората, които загиват или живеят тежко ранени в резултат на разрушаването на имотите. Когато се случи земетресение, имотите са изложени на огромно напрежение и могат да се срутят. Всичко това води до загуба на животи и човешката цялост. Наред с това, падащи частици и отломки от имотите могат да причинят сериозни наранявания на хората и дори да застрашат човешките животи.

Друга група жертви са хората, които биват затрупани под развалините на жилищни и други сгради. Тези хора са изложени на риск от нараняване и задушаване. Много често спасителните операции могат да бъдат много сложни и отнемащи дълги периоди от време.

Заедно с физическите щети, земетресенията могат да причинят и психологически травми на хората, които са преживяват такива бедствия. Често пострадалите изпитват страх, тревожност и безпомощност, а това дори води до посттравматичен стрес.

Заедно с фондация Павел Андреев ви предлагаме сега да разберем повече за всичко това:

1.Кой и какво може да е засегнато при земетресения

При земетресения всички хора и околната среда в засегнатите райони могат да бъдат сериозно разрушени. Ето някои от основните групи, които могат да пострадат:

 1. Хора:

Животът и безопасността на хората са най-важните приоритети при земетресения. Хората могат да бъдат ранени или да загубят живота си, близките си, в резултат на разрушаването на сгради, падащи предмети или други опасности, свързани със силата на земетресението. Тези, които оцеляват, могат да останат без дом, да бъдат разделени от семействата си и да изпитват психологически травми.

 1. Сгради и инфраструктура:

Земетресенията могат да причинят сериозни щети на сгради и инфраструктура. Сред повредените такива могат да са мостове, пътища, жп линии и водни съоръжения. Разрушените сгради могат да представляват опасност за хората и да предизвикат колапс на услугите по електрическото захранване, водата и комуникациите.

 1. Икономика:

Земетресенията могат да имат сериозни икономически последици в засегнатите райони. Цели бизнес сгради могат да бъдат разрушени, а инфраструктурата да бъде изцяло нарушена. В такива моменти не може и да се говори за туризъм, а инвестициите могат да бъдат засегнати катастрофално. Възстановяването на икономиката може да отнеме години и да изисква значителни финансови ресурси.

 1. Екосистеми:

Последиците от земетресенията имат влияние и над екосистемите. Те могат да предизвикат земетръсни вълни, цунами или изригвания на вулкани, което може да причини сериозни щети на морски и сухопътни екосистеми. Това може да има въздействие върху животните, растенията и еко системното равновесие.

И въпреки, че има една поговорка, която казва: „С природата не може да се борим“, то има начин да си помагаме, когато някой е в беда. Тук са:

2.Най-добрите идеи за оказване на помощ на пострадали при земетресения

Оказването на помощ на пострадали при земетресения е изключително важно. Тук са някои идеи:

 1. Организиране на благотворителна кампания за набиране на средства за хранителни и необходими жизнени продукт

Тази идея е свързана с планиране на краудфъндинг кампания. Това може да се стане лесно от платформата на Павел Андреев. За самата фондация Павел Андреев мнения може да прочетете повече в социалните медии.

Чрез дарителски кампании може да се съберат необходимите средства за закупуване и осигуряване на нужните хранителни продукти, вода, медикаменти и други жизнено-важни материали, които да бъдат изпратени към засегнатите райони.

 1. Предоставяне на медицинска помощ

За да бъдат подсигурени екипи от медицински специалисти и медицинско оборудване може да бъдат планирани благотворителни каузи, които следва да наберат дарения и с помощите да се осигурят професионално обучени медицински екипи, да бъде закупено необходимото медицинско оборудване и медикаменти.

С правилна стратегия за фъндрейзинг кампания може да се предостави медицинска помощ на пострадалите.

 1. Организиране на временно настаняване

За пострадалите от земетресения хора и останали без покрив над главите си може също да бъде започната fundraising кампания. Осигуряването на временни палатки и места за настанявания за ранените хората и всички, които са загубили домовете си в резултат на земетресението е жизненоважна мисия.

Помощта отново може да е под формата на дарения набрани, чрез дарителска кампания от PavelAndreev.BG. Събраните средства може да включват закупуване и предоставяне на палатки, създаване на бежански лагери и други временни подслони.

 1. Предоставяне на психологическа подкрепа

Още една добра идея за благотворителност е, чрез подсигуряване психологическа подкрепа за хората относно справяне с травмите и стреса. За целта може да се организират екипи от психолози и социални работници, които да предоставят подкрепа и съдействие на потърпевшите на подобен род природни стихии.

Това са само няколко идеи за дарения, които могат да бъдат реализирани, чрез благотворителна кампания.

Важно е да се работи с местните органи и организации, за да се гарантира, че помощта е насочена към най-необходимите области и ефективно се доставя до пострадалите.

Тук отново споменаваме за филантроп Павел Андреев, от чийто сайт за дарения всеки може да започне своя краудфъндинг кампания за оцелелите при земетресения.

3.Как се организира благотворителна кампания за набиране на средства за оцелелите при земетресения, които спешно се нуждаят от нашата помощ

При организирането на благотворителна кампания за набиране на средства за оцелелите при земетресения се изискват няколко стъпки.

Ето някои насоки, които можете да следвате:

 1. Избор на организация:

   - Изследвайте различни благотворителни организации, които работят за помощ на оцелелите при земетресения.

   - Оценете тяхната прозрачност, репутация и ефективност в изпълнението на помощните програми.

   - Свържете се с избраната организация и уточнете как можете да сътрудничите с тях и какви са техните нужди.

Тук ви предлагаме да започнете от сайта PavelAndreev.BG. Тя е международна и мултинационална. Тук всеки ще намери своята идея за благотворителност и ще може да стартира crowdfunding кампании с най-различна цел и насока. Фондация Павел Андреев е от дълги години на пазара. Тя предоставя лесна навигация, която е удобна дори за начинаещи. Сайтът за дарения отваря неограничен капацитет на всеки стартирал fundraising кампания. Започвайки ваша дарителска кампания може да сте сигурни, че ще бъдете чути, видени и подпомогнати.

Преди това, обаче е хубаво да знаете и следвате тези стъпки:

 1. Планиране на кампанията:

   - Определете целта на кампанията - колко средства искате да наберете и за кого ще бъдат предназначени;

   - Създайте реалистичен бюджет, който да включва разходи за маркетинг, организационни разноски и други;

   - Задайте времеви рамки за изпълнение на дарителската кампания. Тук включете това дали ще бъде краткосрочна или дългосрочна, как ще разпределяте набраните средства – еднократно или на няколко тура. Повече идеи за дарения може да прочетете в самия сайт PavelAndreev.BG.

 1. Изграждане на екипна работа:

   - Създайте екип от помощници. Разбира се това не е задължително условие, но колкото повече хора се включат в организационната работа, толкова по-големи шансове да достигнете до повече хора имате. Тези ваши помощници може да помагат в организацията, изпълнението на кампанията, а също така да промотират дарителската кауза сред своите общности.

   - Определете отговорности на всеки член на екипа, като имате предвид маркетинг, финанси, комуникация и други. Използвайте популяризиране  във всички възможни социални медии - Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn, Twitter, Tiktok.

 1. Събиране на средства:

   - Определете начините, по които ще събирате средства - чрез дарения, допълнителни събития, онлайн кампании и други начини. Има много, но се изисква постоянство и активност;

   - Използвайте различни маркетингови инструменти, за да привлечете вниманието на хората. Както споменахме и по-горе, това може да са социални медии, уебсайтове за дарения, печатни материали и още други;

   - Организирайте събития от типа на благотворителни концерти, базари или спортни състезания. Така може да привлечете хора и да съберете средства;

Разгледайте нашата Фейсбук група – базар. В нея може да закупите даден артикул, като сумата, ще бъде дарена за дадена благотворителна кауза. 

   - Фондация Павел Андреев използва 6 разплащателни метода – банкова карта, GooglePay, PayPal, Revolut, ApplePay и IBAN сметка. Те са надеждни, доказани и улесняват дарителите.

 1. Промоция и комуникация:

   - Използвайте социалните медии, уебсайт и печатни материали, за да информирате хората за кампанията и нейната цел;

   - Създайте емоционални и вълнуващи истории за оцелелите и ги споделете с обществото, за да ги мотивирате да дарят;

   - Свържете се с местни печатници, радиа, телевизии и всякакви медии и публицистични издания, за да популяризирате crowdfunding кампанията и да привлечете повече внимание.

 1. Отчетност и благодарности:

   - Поддържайте актуални данни за събраните средства и ги актуализирайте на вашата уеб страница или в социалните медии;

   - Изпратете благодарности на всички, които са дарили и помогнали в фъндрейзинг кампанията;

   - Редовно обновявайте и информирайте дарителите за напредъка на проекта и какво е постигнато благодарение на тяхната подкрепа.

Накрая, важно е да имате предвид, че организирането на благотворителна кампания изисква време, усилия и ангажимент. Уверете се, че всички действия са правни и етични и че средствата се използват по предназначение.

4.Защо да изберем фондация Павел Андреев за фъндрейзинг кампания

За да организирате благотворителна кампания за набиране на средства за оцелелите при земетресения, можете да направите преглед на текущите кампании в сайта PavelAndreev.BG. Тази платформа е международна и мултинационална, предлагайки голям брой дарителски кампании с различни насоки, тя ще улесни и помогне на всеки, дори за първи път да стартира своя краудфъндинг кампания. Фондацията Павел Андреев е активна от много години и е международно призната. Тя разполага с неограничен капацитет от дарители, инициатори, благотворителни кампании и достига до милиони посетители от цял свят. В нея всеки инициатор и бенефициент може да бъде подпомогнат. Време е да стартирате благотворителна кампания за набиране на средства, чрез сайта за дарения. Така ще имате възможност да привлечете вниманието и да получите подкрепа от хората по целия свят.

Сподели