• Начало
 • Блог
 • Статии
 • Палиативните грижи за деца – какво представляват и как да помагаме на приятели в нужда
Статии - Палиативните грижи за деца – какво представляват и как да помагаме на приятели в нужда

Палиативните грижи за деца – какво представляват и как да помагаме на приятели в нужда

Всяко дете е различен вид цвете и събрани заедно, правят света една красива градина.“ Неизвестен автор…

С тези думи започваме една тежка тема „Палиативните грижи за деца – какво представляват и как да помагаме на приятели в нужда“.

Съдържание:

 1. Защо палиативните грижи за деца са важни
 2. Как да помагаме на приятели в нужда – какво представляват кампаниите за набиране на средства
 3. Притеснения и как да преодолеем несигурността
 4. Още съвети за набиране на средства за палиативните грижи за деца
 5. Други начини за помощ в подкрепа на палиативните грижи за деца
 6. Резюме

1.Защо палиативните грижи за деца са важни

Едва ли, някой би си задал подобен въпрос, но нека все пак наблегнем на значимостта на Палиативните грижи за деца. Те играят изключително важна роля в подобряване на качеството на живот на малките пациенти и техните семейства. Този тип грижи се фокусират над облекчаването на болката, симптомите и страданията, свързани със сериозни или терминални заболявания.

Палиативните грижи за децата помагат в това да се осигури едно оптимално физическо и психологическо благополучие на пациентите. Те работят в подкрепа за контролиране на болката, дихателните затруднения и други физически симптоми, които могат да се появят при сериозни заболявания. Наред с това, палиативните грижи се свеждат и до огромна емоционална подкрепа, както за малките пациенти, така и за техните семейства. Тези грижи са от полза в намаляване на отражението от стреса, тревогите и траурните емоции, свързани с конкретното заболяване.

Към нуждата от палиативните грижи се отнася още ползата от създаване на подходяща обстановка за децата и възможността да живеят пълноценен живот, докато се борят със заболяването си. Те предлагат занимателни и образователни дейности, които да подпомогнат развитието и социалната интеграция на детето. Наред с това, палиативните грижи подкрепят семействата, като работят в полза да се адаптират към новата реалност и им дават възможност да създадат специални спомени с детето си.

Накрая, палиативните грижи за деца са важни, защото допринасят това да се осигури достойна смъртна помощ и подкрепа за тези деца и техните семейства. Те се стремят да гарантират, че детето ще преживее последните си дни с достойнство и спокойствие. Те осигуряват физическо и емоционално внимание , както на самото дете, така и на неговите близки.

2.Как да помагаме на приятели в нужда – какво представляват кампаниите за набиране на средства

Многото успешни дарителски кампании за набиране на средства и богатият ни опит във фондация Павел Андреев, както и даренията в тази посока показва, че когато една кампания е създадена за някой друг, тя печели много дарители. Това е така, защото, често една история погледната, през нечий други очи може да докосне много по-дълбоко в сърцата и умовете на хората. Така кампаниите за набиране на средства за палиативните грижи за деца се свързват с най-дълбоки чувства за човечност и често запалват състраданието и подканят да призовем и други на помощ.

Помислете над това: Един родител страда, защото детето му е с тежка диагноза за нелечимо заболяване. Тогава негов приятел пуска кампания за набиране на средства за палиативни грижи. Общността помага от една страна на лицето пуснало кампания и молещо за помощ; от друга страна на самия родител, който е потърпевш и от трета страна на самото дете нуждаещо се от палиативните грижи.

Ето, защо такъв тип кампании имат важна роля в подпомагането на децата и техните родители в нужда. Те предоставят възможност за събиране на финансови средства от обществото и създават една силна и подкрепяща общност. Когато приятели или близки се нуждаят от помощ, дарителските кампании са вариант да помогнем под различни форми и начини на нуждаещите се.

3.Притеснения и как да преодолеем несигурността

Когато организирате кампания за набиране на средства за дете на палиативни грижи и вие не сте пряко засегнати (не сте родителят, а близък, приятел или роднина), това може да крие допълнителни притеснения, около самия процес.

Понякога притесненията на третото лице създало кампанията са насочени към това, че самите дарители може да не са напълно наясно: вие точно кой сте; за какво ще използвате даренията. Питат се дали бенефициентът ще получи набраните средства и пр. въпроси, пред които трябва да се изправите с ясни отговори и достатъчно прозрачност.

За да избегнете подобен род безпокойства, ние от фондация Павел Андреев съветваме да направите своята кампания през платформата PavelАndreev.BG. Тя предоставя пълна яснота, както за дарителите, така и за бенефициента, така и за организатора на кампанията.

Започнете с лесни насоки от типа:

 1. Представете себе си и какъв е мотивът ви да помогнете на детето в нужда и неговото семейство;
 2. Представете, кое е детето и кое е неговото семейство. Разкажете, как сте научили за тяхната зла участ, през какви премеждия са преминали и продължават напред. Обяснете и причините да обявите кампанията за набиране на средства;
 3. Създавайки благотворителни каузи е добре да сте насяно, че може да правите фъндрейзинг кампания с всякаква насока. В нея може да набирате средства, както за целите на лечение, така и за емоционална, психологична подкрепа и дори по-добри грижи за болното дете, което се бори с тежкото заболяване.
 4. За да има постоянна информираност за дарителите, публикувайте новини, за това, за какво биват изразходвани набраните средства. Прилагайте реални снимки от живота на детето в болничното заведение. Винаги прикачвайте документи, с които се оправдават направените разноски по палиативните грижи за детето.
 5. Важно е, дори историята на вашата кауза да приключи с най-страшния край, да поддържате връзка с дарителите до последно. Друго, което е много важно, да знаете, че ако останат набрани средства по вашата благотворителна кампания, които не са използвани за целите на кампанията, такива да бъдат прехвърлени към други crowdfunding кампании. Така дарителите ще се чувстват полезни и благодарни, че сте насочили средствата им в помощ на други кампании за излекуване и грижи на други деца в нужда. За всичко това публикувайте новини в платформата на PavelAndreev.BG, където е организирана вашата дарителска кампания.

4.Още съвети за набиране на средства за палиативните грижи за деца

Ако за първи път се случва да организирате кампания за набирането на средства за палиативните грижи за деца, това може да ви се стори истинско предизвикателство. И все пак, с правилна комуникация и мобилизиране на общността, може да постигнете голям успех и да окажете силно въздействие.

Ние от Павел Андреев фондация, на база опита, които имаме, ви съветваме да опитате съчетаването на различни методи. Повече за нас може да научите от фондация Павел Адреев мнения. Съветваме ви, също така да наблегнете на използването на платформата, както и социални медии да привлечете вниманието и подкрепата на хора, които са готови да помогнат.

За тази цел и популяризиране на фъндрейзинг кампания, както и за привличане на внимание към нея, можете да използвате някои от най-популярните социални медийни платформи. Те са:

 • Facebook:

Фейсбук предоставя възможности за създаване на страница за събиране на средства и споделяне на информация за каузата. Така, чрез него можете да поканите приятели и семейство да харесат и споделят страницата, както и да използвате платени реклами, за да достигнете до по-голямо аудитория.

 • Instagram:

Това е друга отлична платформа за споделяне на визуално привлекателно съдържание. Може да публикувате снимки и видеа, които да представят историята на детето или каузата. Може също така да използвате хаштагове, за да привлечете внимание.

 • Twitter:

Друга добра платформа е Twitter. Тя е подходяща за споделяне на кратки и ясни съобщения. Може да използвате хаштагове и да тагнете влиятелни личности или организации, които да помогнат в разпространението на вашата кампания.

 • LinkedIn:

Ако имате за цел и се насочвате към бизнес общността или искате да привлечете корпоративни спонсори, LinkedIn е подходящата за тази цел платформа. С нейна помощ може да публикувате статии или да се свържете директно със специалисти и бизнес лидери.

 • YouTube:

Ако разполагате с видео материал, YouTube е идеалната за целите ви платформа. В нея може да споделите всичко относно кампанията за набиране на средства за благотворителност. Може, също така да създадете канал, където да качвате видеа, разказващи историята на детето и каузата, и да ги споделяте в другите социални медии.

 • TikTok:

Ако целевата ви аудитория е по-млада, TikTok може да е полезна платформа за вас. Може да създадете забавни и креативни видеа, които да привличат внимание и да генерират споделяне.

Като цяло важно е да изберете платформите, които са най-подходящи за вашата целева аудитория и активно да се ангажирате с хората, които се интересуват от вашата кауза. Също така, не забравяйте да им благодарите, да ги държите информирани с всичко, което се случва около дарителската кампания.

Разгледайте нашите статии свързани със социалните мрежи: 

5.Други начини за помощ в подкрепа на палиативните грижи за деца

Всяка добре разказана история, всяка снимка на дете и неговото семейство, всяко видео няма да бъде подминато, просто, ей така. Затова ви съветваме още:

 • Лична история:

Разкажете личната история на детето и неговото семейство. Споделете, какви предизвикателства срещат и как палиативните грижи могат да помогнат. Историята им ще въздейства емоционално на потенциалните дарители и ще ги вдъхнови да помогнат.

 • Видео материал:

Запишете и споделете видео материал, в който детето и семейството му споделят своя опит и нужди. Видеото може да бъде мощен начин за комуникация, който ще даде възможност на хората да видят истинските лица зад причината.

 • Медийно покритие:

Свържете се с местни медии, включително телевизия, радио и вестници и предложете да споделят историята на детето. Медийното покритие може да помогне за повишаване на осведомеността и привличане на нови дарители. В случай, че каузата за споделяне онлайн, която споменахме със соц. медии по-горе ви се струва по надеждна, изберете нея.

 • Специални събития:

Организирайте благотворително събитие. Това може да е концерт, спортно събитие, благотворителна вечеря или аукцион,благотворителен базар и каквото ви дойде още на ума. Тези събития не само ще ви помогнат да съберете средства, но и ще създадат възможност за общуване с хора, които се интересуват от заболяването.

 • Корпоративни спонсори:

Свържете се с местни компании и организации, които имат потенциал да са заинтересовани и по някаква причина да станат спонсори на кампанията ви. Те могат да предоставят финансова подкрепа или да предложат своите услуги и ресурси.

 • Набиране на средства с онлайн платформа в PavelAndreev.BG

Използвайте онлайн платформата PavelAndreev за събиране на средства. Този начин е удобен и ще ви свърже с дарители от цял свят. Не пропускайте такава възможност.

6.Резюме

Палиативните грижи за деца са от съществено значение, защото помагат на пациентите и техните семейства да се подобри качеството им на живот; да се облекчат грижите; да се окаже морална, не само финансова подкрепа. Те предоставят физическа, емоционална и духовна подкрепа. Кампаниите по набиране на средства за палиативните грижи за деца целят да осигурят оптимално благополучие и достойна помощ в случаи на смърт за децата.

Когато ваши приятели или близки се нуждаят от подобни грижи, има няколко начина, по които можете да им помогнете. Спомнехме ги по-горе, но винаги може да има още въпроси, на които да търсите отговори. Не се колебайте да потърсите нужната информация в страниците на сайта на Павел Андреев в подкрепа на дарения и благотворителни каузи от най-различно естество.

Стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG. 

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания? 

В заключение:

Всички можем да направим разлика в живота на деца, които се нуждаят от палиативни грижи и техните семейства. Нека като мотив за това, винаги да помним онези думи: Всяко дете е различен вид цвете и събрани заедно, правят света една красива градина.“

С подкрепата, разбирането и активната ни ангажираност можем да помогнем на приятели или близки в нужда и да допринесем за създаването на по-добро общество, което предоставя състрадание, внимание и грижа на всички свои членове.

Сподели