Статии - Пълно ръководство за това как да получите финансиране за ресторант

Пълно ръководство за това как да получите финансиране за ресторант

Тъй като COVID-19 продължава да оказва влияние върху ежедневието ни, ресторантьорския бизнес също получи голям удър. От началото на пандемията много ресторанти трябваше да бъдат затворени, а други се борят да оцелеят. Достатъчно трудно е да останеш с отворени врати през време на пандемия. Ако искате да започнете нов бизнес с ресторанти, сега предизвикателството за вас ще бъде още по-голямо, особено ако нямате финансиране. За щастие има няколко възможности да съберете пари за вашия бизнес. Разберете как да получите финансиране за ресторант, за да можете да превърнете мечтата си в реалност.

Какви са разходите за ресторант?

Не е тайна, че отварянето на ресторант е скъпо. Всъщност проучвания сочат, че средната цена за отваряне на ресторант е около 375 500 долара. Това излиза малко над 3500 долара на място. Освен разходите за отваряне, има и други разходи, които трябва да имате предвид. Комунални услуги, наем и кухненско оборудване са само няколко от другите разходи. Освен това може да искате да помислите за работа с маркетингова фирма, за да получите експозиция за вашия ресторант. Всички тези разходи могат да бъдат огромни, но не се притеснявайте. Осигуряване на финансиране за вашия ресторант е възможно. След като определите колко общо финансиране ще ви трябва, започнете да оценявате възможностите си.

4 начина за финансиране на ресторант

1. Кандидатствайте за бизнес заем за вашия ресторантьорски бизнес

Често малките предприятия могат да получат заеми чрез банки. Ако искате да запазите пълен контрол над ресторанта си, заемът за малък бизнес е добър избор. Това е особено полезно, ако нямате достатъчно пари, за да финансирате бизнеса си. В случай, че не можете да получите традиционен бизнес заем, помислете за бърз кредит.

2. Намерете инвеститор във вашата общност

Обръщането към инвеститор може да помогне както за стартирането на вашия ресторант, така и за поддържането му. Обикновено инвеститорите в ресторанти получават част от собствеността в бизнеса в замяна на парите и експертния опит, които предоставят. Много хора са склонни първо да питат семейството и приятелите си, тъй като те ще бъдат по-склонни да подкрепят вашия бизнес, без да увеличават лихвените проценти.

Освен да попитате непосредствения си кръг, свържете се с инвеститори ангели и фирми за рисков капитал.

  • Ангелските инвеститори предоставят помощ, когато банка или частен капитал смятат, че ресторантът ви е твърде рискован за инвестиране. Ангелските инвеститори са лица, които са независимо богати и обикновено имат познания за индустрията, в която искат да инвестират.
  • От друга страна, фирмите за рисков капитал обикновено инвестират в предприятия, които смятат, че ще имат добра възвръщаемост на инвестициите. Тъй като фирмите за рисков капитал разполагат с повече ресурси, те ще могат да подкрепят с маркетингова стратегия и други бизнес препоръки.

3. Събирайте пари с краудфъндинг

Ако смятате, че crowdfunding се използва само за спешни медицински случаи, мемориални служби или помощ при бедствия, помислете отново. Crowdfunding може да се използва и за набиране на пари за малък бизнес. Краудфъндингът съчетава силата на социалните мрежи и интернет, за да помогне на хората да получат финансова подкрепа.

Помислете за използването на PavelAndreev.BG, за да събирате пари за вашия ресторант. Предимствата PavelAndreev.BG са, че е изключително лесно да започнете да набирате средства, можете да запазите пълен контрол върху бизнеса си и получавате парите, които събирате веднага. Освен това не сте задължени да плащате на хората, които са дарили, което го прави много нискорискова опция. 

4. Помислете да започнете с малко, преди да увеличите

Започването на ресторант за първи път е обезсърчително. Поради това може да си струва да си намокрите краката с по-малко бизнес начинание, като например камион за храна или изскачащ ресторант. По този начин можете да усетите какво би било да управлявате ресторант с по-ниски първоначални разходи и с по-малък риск. Вижте нашите съвети как да съберете пари за камион за храна, за да видите дали това е нещо, което ви интересува. Предимството да започнете с камион за храна или изскачащ ресторант е, че ще имате практически опит, преди да инвестирате в пълен тухлен ресторант.

Постигнете целта си да отворите собствен ресторант

Не позволявайте на високите разходи за отваряне на ресторант да ви разубедят да постигнете мечтата си. Има различни начини как да получите пари за ресторант. PavelAndreev.BG е тук, за да ви подкрепи на всяка стъпка от пътя. Започнете набиране на средства днес, за да можете да започнете да сервирате любимите си рецепти на местната общност.


Стартирай Кампания
Сподели