Статии - Подготвени ли сме да реагираме при бедствия и аварии?
14-ти септември 2023

Подготвени ли сме да реагираме при бедствия и аварии?

Природните бедствия  ни хващат неподготвени. Могат да се случат най-неочаквано, във всеки един миг. Природно бедствие може да бъде пожар, земетресение, ураган, торнадо, наводнение или дори цунами. Природните бедствия убиват средно 45 000 души по света всяка година според статистиките. Те също имат траен ефект върху живота на хората, които оцелеят. Когато се случат тези катастрофални събития, хората могат да загубят домовете и вещите си. Може дори да загубят работата си и важни за тях хора. Един от най-разпространените и същевременно – ефективни начини да им се помогне, е да се организира дарителска кампания за набиране на средства в полза на пострадали при природни бедствия.

След природно бедствие е важно да предложим помощ на хората в нужда. Фондовете за помощ при бедствия се опитват да осигурят на хората пари и помощ след травматичното събитие. Търсите ли начини да помогнете на засегнатите от природно бедствие? Ето някои идеи за набиране на средства за помощ при бедствия, които можете да използвате:

Благотворителна кампания

Когато се случи бедствие, то може да унищожи всичко по пътя си. Цели общности често са опустошавани от пожари и наводнения, а семействата и отделните хора имат много непосредствени материални нужди. Едно от най-добрите решения да помогнете на пострадали след бедствие е да организирате дарителска кампания. За целта може да използвате нашия сайт за дарения PavelAndreev.BG.

При дарителска кампания хората могат директно да помогнат с полезни стоки или да дадат пари, които ще се разпределят на нуждаещи се семейства. Най-подходящите стоки за дарение са хранителни продукти с дълготраен срок на годност (консерви; брашно; олио и т.н), дрехи, неизползвано спално бельо, училищни пособия и неща, нужни за домашни любимци. Когато организирате онлайн набиране на средства, можете да получите допълнителна финансова подкрепа от хора от цялата страна. Фондация Павел Андреев значително улеснява задачата ви.

Дарения от местни фирми

Местните фирми винаги търсят начини да подпомогнат общността, на която разчитат за развитие на бизнеса си. Сътрудничеството с местни фирми и предприемачи е чудесен начин да получите допълнителна подкрепа и да съберете пари за вашата кауза.

Можете да се свържете с фирмите и да ги помолите да дарят част от приходите си за вашата кампания за набиране на средства за помощ при бедствия. Можете също така да ги подканите да бъдат домакини на специално събитие, където 100% от приходите отиват във вашия фонд.

Изберете компании, които държат на мнението за себе си. Това повишава вероятността те да кажат „да“ на молбата ви.

Това е интелигентен начин да включите местния бизнес и да повишите осведомеността за вашата кауза. Освен това ще даде възможност на местните фирми и предприемачи да се обединят, за да създадат мощно въздействие и да върнат на общността.

Поставете кутия за дарения на няколко стратегически места в района

Може да ви се стори "стар метод" за набиране на дарения, но е доказано ефективен. То дава възможност на хора от всички възрасти да се включат във вашето набиране на средства. Освен това е лесен начин за събиране на пари.

Всичко, което трябва да направите, е да поставите кутия, касичка или буркан на подходящи места и да помолите хората да дарят колкото преценят. Разбира се, може да използвате момента да ги призовете да направят и по-големи дарения онлайн, като се запознаят подробно с каузата ви на PavelAndreev.BG.

Всяка стотинка е от значение. Дори и да не изглеждат много, монети се събират лесно. Свържете се с местните фирми, за да видите дали могат да подкрепят вашата кауза! На колкото повече места поставите буркани или кутии, толкова по-голяма е вероятността да съберете по-бързо нужната сума.

Стартирайте кампания за набиране на средства

PavelAndreev е платформа за набиране на средства, която улеснява събирането на нужната сума пари. Платформата може да се споделя чрез текст, имейл, социални медии. Това улеснява хората да даряват за вашата кауза с няколко кликвания.

Екипът ни е на разположение, за да отговори на вашите въпроси и да ви помогне по време на изпълнението на вашата кауза.

Възползвайте се от тези идеи за набиране на средства за помощ при бедствия, когато имате нужда.

Никой не мисли, че природно бедствие ще го засегне, докато не стане твърде късно. След наводнение, след като водата се оттегли и силните ветрове се успокоят, ще дойде време за възстановяване от щетите. Надяваме се, че тези идеи за набиране на средства за помощ при бедствия могат да ви помогнат да планирате предварително успешна благотворителна кампания и да знаете откъде да започнете, ако вие или ваш близък сте засегнати от природно бедствие.

Онлайн набирането на средства може да бъде много ефективен начин за бързо набиране на средства, за да помогнете за възстановяване след природно бедствие. Дарителската кампания в интернет дава възможност на приятели, семейство и съседи и напълно непознати да се присъединят в подкрепа на засегнатите от бедствието. Набирането на средства за помощ при бедствия също може да помогне за укрепването на общността и нейната единност и да предостави възможност на хората да се подкрепят един друг във време на нужда.

Ако някога ви се наложи да се справяте след щетите нанесени от природно бедствие, помнете идеите, които споделихме. Те са ефективни и могат да сплотят общността. Както споменахме по-горе, природното бедствие може да се случи без предупреждение. Така че винаги е важно да бъдете подготвени

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...