Статии - Помогнете на домашния си любимец чрез най-доброто ръководство за набиране на средства за домашни любимци
17-ти декември 2020

Помогнете на домашния си любимец чрез най-доброто ръководство за набиране на средства за домашни любимци

Ако сте като повечето притежатели на къщи, вероятно притежавате четирикрак домашен любимец. Според „Застрахователния информационен институт“ 68% от американските домакинства притежават домашни любимци и са напълно запознати със звука на куче, което се разхожда из къщата им или с нежното мъркане рано сутрин. Присъствието на вашия домашен любимец е наистина голяма част от вашата ежедневна рутина и навици.

Ето защо, когато вашият домашен любимец изчезне, разболее се или се нуждае от спешна операция, това може да ви разклати психически и да ви накара да се тревожите за бъдещето му.

Груповото финансиране (или краудфъндинга) за разходи за домашни любимци може да облекчи финансовата тежест и да ви позволи да получите най-добрите грижи за него в точния момент. Независимо дали притежавате котка, куче, морско свинче, жаба или някое друго животно - това ръководство за набиране на средства за домашни любимци предлага съвети за набиране на средства за животни, които ще удвоят даренията за вашата кауза за малкия сладур.

Четири начина за набиране на средства за домашни любимци, които могат да бъдат много ефективни 

Може би вашето кученце е пострадало по време на разходка и сега се нуждаете от помощ за сметките за ветеринарния лекар? Или може би просто ви трябват пари в брой, за някаква рутинна манипулация за домашния ви любимец? Разгледайте тези четири начина, по които краудфандингът може да помогне на вас и вашия домашен любимец.

  1. Набиране на средства за спешни случаи и инциденти с домашни любимци 

Американците са похарчили над 69 млрд. долара за своите домашни любимци през 2017 г., според „Американската асоциация за домашни любимци“. Това не е изненада, като се има предвид, че аварийните ветеринарни услуги могат да налязат на хиляди в Америка. Би било идеално винаги да имаме пари, предназначени за нашите четириноги приятели, но често може да се случи да не сме подготвени за такъв проблем.

  1. Набиране на средства за пътни разходи за домашни любимци 

Самолетните билети не са скъпи само за хората. Авиокомпаниите все още взимат доста скъпо, ако вашият домашен любимец е отбелязан като товар или багаж. Може би ви се е случвало да трябва да транспортирате домашния си любимец от точка А до точка Б? Или да го изпратите на приятел в друг град, който да го гледа за няколко дни, докато сте на екскурзия. Стартирането на онлайн набиране на средства може да ви помогне да компенсирате тези пътни разходи.

  1. Набиране на средства за разходи за евтаназия и кремация 

Със сигурност евтанацията не е нещо, за което искате да помислите, но може би сте стигнали до момента, в който правилното решение е да евтанизирате домашния си любимец? За съжаление, евтаназията в домашни условия може да струва от до 1000 лева.

Стартирането на кампания за набиране на средства за тези разходи ви позволява да изпратите своя домашен любимец по достойнство веднага щом е необходимо.

  1. Започнете кампания за набиране на средства за домашни любимци, за да подкрепите любимите си организации в полза на животните 

Ако сте част от организация с нестопанска цел, която прави добро за животните, можете да заявите паричната сума, която е необходима за управлението на организация ви и нейното развитие. Също така приютите за животни винаги имат нужда от финансова подкрепа за тяхното поддържане и развитие и една такава кампания може да им помогне много!

Пет много силни съвета, които ще помогнат набирането на средства за домашни любимци да достигне до повече дарители 

Когато стартирате кампания за набиране на средства от нулата, е трудно да измислите точно каква информация да представите и как да поднесете каузата си на хората. Не се притеснявайте - имам пет съвета, с които да започнете да търсите в началото.

  1. Разкажете историята на вашия домашен любимец 

Кой не обича да бъде потопен в приковаваща приказка? И когато главният герой е очарователен домашен любимец в нужда, любителите на животните няма да могат да устоят.

За да ангажирате потенциалните си поддръжници, ще трябва да напишете история за набиране на средства, която наистина обяснява какво означава вашият домашен любимец за вас и защо имате нужда от помощ. Ще трябва да включите множество снимки на вашия домашен любимец, тъй като всички знаят, че нищо не води до нови дарител така както очарователни снимки на животни.

  1. Засилете присъствието си в социалните мрежи и споделете каузата си на повече места 

Когато вашата кампания за набиране на средства започне да придобива популярност в социалните мрежи, обикновено идват и новите дарения. Може би си мислите, че споделянето на вашата кауза за набиране на средства във Facebook е единственият начин да привлечете средства за събиране в публичното пространство, но имам още няколко идеи за помощ.

Създайте уникален хаштаг

Кратък и ясен хаштаг за набиране на средства ще ви помогне да привлечете вниманието към вашата кауза и ще насърчи вашата мрежа да сподели вашата връзка за набиране на средства. Използвайте вашия хаштаг във вашите публикации в Instagram, Twitter и Facebook, за да ги направите по-споделяни.

Ползвайте Twitter

Twitter, ако не друго, е място, където любителите на животните се обединяват. Акаунти като We Rate Dogs в миналото са събрали подкрепа за набирането на средства за кучета.Качете сладка снимка на вашия домашен любимец в туитър и включете няколко популярни хаштага за домашни любимци. Никога не се знае кой ще забележи.

Използвайте Facebook Messenger

Важно е да публикувате връзката си за набиране на средства на вашата стена във Facebook, но защо да не използвате и Facebook Messenger? Можете да изпращате индивидуални съобщения до вашите близки приятели и членове на семейството ви чрез Facebook.

Пробвай Instagram

Instagram е практически измислен за споделяне на сладки снимки, може би най-вече за животни. Направете най-хубава снимка на вашия домашен любимец и след това я споделете в Instagram с кратко съобщение, обясняващо каузата ви. Не забравяйте да включите линк към набирането на средства в биографията си в Instagram, за да можете да кажете на хората: „Щракнете върху връзката PavelAndreev.bg в биографията ми, за да дарите!“

  1. Бъдете откровени с вашите нужди 

Да знаете как бързо да съберете пари за операцията на вашия домашен любимец може да бъде плашещо. Ако трябва да платите много големи сметки за ветеринарен лекар, може да да споделите снимки на страницата си за набиране на средства. Това не само ще помогне на кампанията ви за набиране на средства да изглежда легитимна, но също така ще даде на вашите поддръжници по-ясно да разбере вашите точни нужди. Ако публикувате снимка на сметки, не забравяйте да прикриете всякаква поверителна информация, като например вашия адрес или информация за плащане.

  1. Разчитайте на вашите познати и извън социалните мрежи 

В интернет няма недостиг на сладки снимки на животни, дори напротив – пълно е със снимки на животни. Ако вече сте намерили подкрепа онлайн, защо не опитате да споделяте и офлайн вашата кампания? Набирането на средства „офлайн“ може да бъде много ефективно, когато се направи правилно. Ето само няколко начина как да го направите.

Направете го лично

Обърнете се към приятелите си и членовете на семейството си чрез текстово съобщение, имейл или по телефона. Ще се изненадате каква разлика може да има личното съобщение.

Разпечатайте флаери за набиране на средства

Търсенето и намирането на подкрепа от вашите познати е една офлайн стратегия за набиране на средства. Разходете се и раздайте флаери за набирането на средства или ги поставете на видно място в любимите си магазини - особено в зоомагазините.

Свържете се с животинската общност

Намерете познати хора, които имат животни и се срещнете с тях, за да разкажете за каузата си.

  1. Публикувайте често актуализации за набирането на средства по вашата кампания 

След като вашите приятели и членове на семейството допринесат за набирането на средства, те вероятно ще се запитат: „Е, какво се случи?“. Не оставяйте поддръжниците си да се чудят. Не забравяйте да публикувате чести актуализации, за да държите хората в течение. Можете също да използвате актуализации за набиране на средства като начин да благодарите на вашите дарители или да уведомите всички, че се нуждаете от постоянна подкрепа.

Снимките за напредък, както и видеоклиповете за напредък, са чудесен начин за вашите поддръжници да се чувстват свързани с набирането на средства и ще увеличите вероятността още хора да се включат в кампанията ви.

Готови ли сте да започнете вашата успешна кампания за набиране на средства за домашни любимци? 

Независимо дали става въпрос за ухапване от гърмяща змия, злополука с храна или продължително заболяване, аз разбирам, че живота с домашен любимец не винаги е лесен. Независимо от това е важно да можете да осигурите на домашния любимец любовта и финансовите грижи, от които се нуждае. Ако нямате средства, тогава PavelAndreev.BG е тук, за да ви помогне. Направете първата стъпка, като започнете набиране на средства за вашия космат приятел днес!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...