Статии - Помогни на възрастен човек чрез платформата PavelAndreev.BG
16-ти февруари 2023

Помогни на възрастен човек чрез платформата PavelAndreev.BG

Платформата Павел Андреев бързо набира голяма популярност. Това се дължи се на факта, че хората получават възможност с няколко клика да направят проблемите си и своите каузи обществено достояние. Разбира се, в XXI-ви век най-лесният начин това да се случи е чрез интернет. Затова и създателят на фондация Павел Андреев се стреми да осигури най-добрите условия за провеждане на благотворителни кампании във виртуалното пространство, което вече е неизменна част от живота ни.Той вярва в добротата на хората и в това, че всеки, който се нуждае от помощ може да намери хора, които да бъдат съпричастни и да му подадат ръка. Всеки има възможност да публикува своята кауза, като я отнесе към подходяща категория, предвидена в сайта за благотворителност. Кампаниите предвиждат както благотворителност за деца, така и благотворителност за възрастни

Как може да помогнете на възрастен човек през платформата PavelAndreev.BG?

Платформата PavelAndreev.BG е уникална с това, че дава възможност наистина на всеки да потърси помощ или да предостави такава. Постоянно има различни каузи. Някои от тях са за помощ на възрастни хора. Информацията за нуждаещите се и за конкретните им потребности е публична, така че всеки може да се запознае с нея, когато пожелае.

Ако ви се иска да помогнете на възрастен човек, можете да изберете някоя от активните кампании в момента и да им предоставите своята подкрепа.

Ако пък познавате възрастен, който изпитва затруднения и има необходимост от помощ, може да разкриете нова кауза.

Ако сте решили да публикувате история на ваш близък или познат, добре е да се запознаете с някои идеи, които значително ще увеличат вероятността бързо да наберете нужните средства.

Много важно условие е да бъдете честни, открити и да не се притеснявате да разкажете подробности. Също така е препоръчително да оформите текста си добре, както от гледна точка на пунктуация, така и като форматиране, за да бъде лесен, приятен и привлекателен за четене. Текстът е важно да бъде правилно структуриран.

Нещо, което е препоръчително да направите, ако имате възможност, е да приложите снимков материал. Какъв точно да бъде той зависи от конкретния случай. Колкото повече факти и доказателства обаче посочите, толкова по-вероятно е потенциалните дарители да се почувстват съпричастни към съответния случай.

Щастлива Коледа за възрастни хора

Прекрасна кампания, посветена на помощта към възрастни хора, приключи наскоро в платформата Павел Андреев. Инициативата беше озаглавена „Щастлива Коледа за възрастни хора“.

След като набирането на средствата приключва успешно, организаторите изпълняват задачата, която са си поставили предварително. Тя е да обяснят, доколкото им е възможно, ежедневието на 27 на брой възрастни хора от отдалеченото село Салаш. Избраните възрастни хора са с минимални доходи и на тях са им доставени подходящи уреди за бита.

Отново със средства, събрани в тази кампания, е подпомогнат и домът за възрастни хора с деменция, който се намира в същото село. Също така е стартирана още една прекрасна компания за осъществяване на дентално лечение и поставяне на протези. Тази помощ е насочена към 29 на брой възрастни хора, които се намират в 6 отдалечени и труднодостъпни села, разположени в Земенска община.

Ако подобни истории ви вдъхновяват и искате да допринесете за спокойните старини на възрастни хора, PavelAndreev.BG ви дава различни възможности да го направите. Можете да се включите като дарител или да публикувате историята на човек, който се нуждае от подкрепа.

Да създадем уютно място за възрастни хора и хора с трайни увреждания

Прекрасна инициатива, която в момента е активна на сайта за дарения, е озаглавена „Да създадем уютно място за възрастните хора и хората с трайни увреждания“. Компанията е създадена през април 2022 година и ще продължи още месеци напред.

Дневен център „Клуб Шлагер“ представлява една наистина много добра алтернатива, която да замести домовете за хора с увреждания и възрастни хора. От центъра гарантират, че предоставят професионален подход, който е изцяло съобразен с нуждите от опазване и оказване на подкрепа в защитена среда, която да стимулира социалната активност. Това симулиране се случва по различни начини.

Вариантите за оказване на подкрепа са много. Практикува се организиране на различни групови мероприятия. Такива са например тематичните вечери или дни. Организират се екскурзии или се посещават културни мероприятия. Осигурява се разнообразна развлекателна програма. На вниманието на възрастните или хората с трайни увреждания се подсигуряват различни викторини и креативни игри. Осигурена е и здравословна храна. Всички споменати занимания се организират в малки групи, включващи между пет и осем човека.

Предлага се специален месечен пакет, озаглавен „Дневни занимания“. Той включва организиране на свободното време на възрастните или хората с трайни увреждания чрез ангажиране с креативни игри. Включват се още викторини и четене на книги. Предвидено е гледане и обсъждане на филми. Извършват се още музикално-подвижни игри и се осигурява обяд с тристепенно меню, което включва супа, основно ястие и десерт.

Предлага се също и месечен пакет „Танцови вечеринки“. Той включва вечеря с тристепенно меню, в което влиза салата, основно ястие, десерт и аперитив. Предвидени са тематични програми с аниматори и водещ. При желание има възможност за организиране и на транспорт. Предлага се също така и организиране на рождени дни.

Фондация „Свободна воля“ се обръща с молба за подкрепа за довършване на втората зала на сградата. Парите са необходими за ремонт и обзавеждане. В момента една зала е завършена и в нея се извършват изброените занимания. По план втората зала ще бъде използвана като зала за отдих и столова. За момента обаче тя е необзаведена. От фондацията се надяват на подкрепа към каузата и ще бъдат благодарни за всяка оказана помощ.

Защо е важно да не бъдем безучастни към съдбата на възрастните хора?

За съжаление не всеки човек има щастието да се радва на спокойни и уредени старини. Ситуацията в България е особено тежка за хиляди възрастни хора, които живеят в меко казано мизерни условия. Мнозина от тях често изживяват последните си дни в самота и недоимък. С напредването на възрастта страдат и от все повече заболявания, които допълнително утежняват положението им. Затова е особено важно никога да не пренебрегваме нуждите на възрастните хора. Те много силно се нуждаят от помощ, а често гордостта им не им позволява да потърсят такава. Никой човек не желае да бъде съжаляван и образно казано да му се подхвърля милостиня. Възрастните хора се нуждаят не само от средства, но и от подкрепа и грижи.

Когато виждат възрастни хора, много от по-младите ги свързват със своите родители, баби и дядовци. Никога не бива да сме безучастни към техните съдби. Ако искате да помогнете на възрастни хора в нужда, изберете си кауза, която да подкрепите или споделете история на някой, който има нужда да му бъде помогнато.

Някои възрастни хора се радват на вниманието на своите семейства, но други по стечение на обстоятелствата нямат това щастие. Всеки човек обаче заслужава уют, топлина. Заслужава да знае, че е нужен и важен за някого. Дарете това усещане на възрастен човек в нужда, като му помогнете.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

Дари Стартирай кампания