Статии - Ръководство за набиране на средства за разходи за операция за смяна на пола

Ръководство за набиране на средства за разходи за операция за смяна на пола

Въпреки че преходът е различен за всеки, много транссексуални хора могат да започнат да се чувстват по-спокойни със себе си, както психически, така и физически, след като започнат да преминават от единия пол в другия. Едно от най-големите предизвикателства обаче е високата цена на операцията за смяна на пола и хормоналната терапия. Ако сте мислили как да платите за операция за смяна на пола и се нуждаете от помощ, това ръководство ще ви помогне да се ориентирате какви финансови възможности са на разположение за вас.

Здравноосигурително покритие при смяна на пола

Ако се чудите: „Колко ще струва операцията за смяна на пола?“ тогава първото място да започнете проучването е със здравноосигурителното си покритие. Със или без застраховка, операцията за смяна на пола (SRS) и хормонозаместителната терапия (HRT) не са евтини. Въпреки че много застрахователни планове започват да покриват и двете, това е напълно зависимо от доставчика и вашия тип план, така че е добра идея да започнете, като разберете какво точно покриват.

Разходи за операция за смяна на пола

ТРАНСДЖЕНДЪР ЖЕНИ (ОПЕРАЦИИ ОТ МЪЖ КЪМ ЖЕНА)

За тези, които преминават от мъже към жени, застрахователните компании обикновено покриват следните операции:

 • Клиторопластика
 • Лабиопластика
 • Орхиектомия
 • Пенектомия
 • Уретропластика
 • Вагинопластика


Тези операции се фокусират стриктно върху гениталиите, така че всички други операции като увеличаване на бюста или операция за феминизиране на лицето ще трябва да бъдат платени от джоба ви. Пълната операция по феминизация на лицето, извършена от пластичен хирург, може да струва до 52 500 долара, докато цената на операцията за увеличаване на бюста може да бъде от 3 000 до 9 000 долара.

Въпреки че не всички пациенти искат всяка отделна операция за смяна на пола, важно е те да получат операциите, които са най-важни за тях. Ако не са покрити от застраховка, мнозина решават да направят само орхиектомия, тъй като това спира естественото производство на тестостерон от тялото ви. Това също е по-малко инвазивна операция, която обикновено отнема по-малко от час, а възстановяването се очаква след 2-4 седмици.

ТРАНСДЖЕНДЪР МЪЖЕ (ЖЕНА КЪМ МЪЖ - ОПЕРАЦИЯ)

При преминаване от жена към мъж, най-честата операция е горна хирургия или двустранна мастектомия. Това позволява на транссексуалните мъже да изразят своята полова идентичност, като същевременно имат време да спестят за операцията си за промяна на пола, ако не са покрити от тяхната застраховка. Като пример, United Healthcare покрива следните операции:

 • Хистеректомия
 • Методиопластика
 • Пенилна протеза
 • Фалопластика
 • Салпингоофоректомия
 • Скротопластика
 • Тестикуларна протеза
 • Уретропластика
 • Вагинектомия

Помислете за групово финансиране (краудфъндинг) за операция за смяна на пола

Както изглежда, че застрахователните полици се променят редовно, сайтовете за краудфъндинг  като PavelAndreev.BG са опция към която мнозина се обръщат по време на прехода си. Въпреки че уязвимостта в интернет може да изглежда плашеща, много от тях имат подкрепящи общности, които са повече от готови да финансират техните процедури. За транссексуален човек операцията може да бъде дълъг процес, когато цената на процедурите е много висока. Така че предоставянето на допълнителна финансова подкрепа за техните процедури ще им позволи да получат операцията за желаната промяна много по-бързо.

За да видите други, които са стартирали кампания в благотворителната платформа за набиране на средства PavelAndreev.BG, посетете:

 

Набирането на средства е възможност за свързване с хората

Набирането на средства за смяна на пола е нещо повече от парите, които събирате за операцията за смяна на пола. Това е възможност за вас да разкажете своята история, да се свържете с хора и да получите подкрепа от приятели, семейство и членове на общността – дори от непознати по света, които също може да преминават през операция за потвърждаване на пола.

Изграждайте мостове с вашата история на промяната

Всяко успешно набиране на средства започва с честно разказване на истории. Разказването на вашата история изисква смелост и автентичност, но винаги поставяйте вашата безопасност и поверителност на първо място. Като разказвате историята си с искреност и сърце, вие вдъхвате състрадание и разбиране у потенциалните дарители.

Помислете как ще оформите историята си. В книгите и филмите хората се интересуват от герои, които искат нещо силно и имат (предизвикателни, но преодолими) проблем, за да го получат. Не се страхувайте да покажете недостатъците си: хората често чувстват по-голяма връзка с несъвършените герои, които дават всичко от себе си при екстремни обстоятелства. За повече съвети как да разказвате завладяващи истории, които вдъхновяват другите да даряват, разгледайте публикациите в нашия блог.

Използвайте снимки и видеоклипове

Друг начин да направите историята си по-лична — и да увеличите даренията — е да използвате много снимки и видео. Завладяващите изображения също помагат на други хора да споделят и разкажат вашата история чрез социалните медии. В допълнение към използването на снимки и видео на вашата страница за набиране на средства, не забравяйте да ги включите в актуализациите, които публикувате за дарителите по време на вашата кампания за набиране на средства за смяна на пола.

Стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG.

Започнете своето пътуване по пътя на събиране на средства за операция за смяна на пола днес

Операцията, сменяща пола, е начин да ви помогнем да живеете автентично и да се чувствате в безопасност. Въпреки че цената на операцията за смяна на пола е висока, онлайн набирането на средства чрез PavelAndreev.BG е начин да намерите подкрепяща общност, която иска да помогне. Когато намерите помощ за операция чрез платформата, вие също ще намерите място, което приветства вашия преход и вярва във вас.

Сподели