Статии - Събиране на пари за изграждане на приют за бездомни кучета

Събиране на пари за изграждане на приют за бездомни кучета

Сумата необходима за изграждането на приют за бездомни кучета е наистина сериозна и честно казано не е по силите на повечето организации, които се стараят да помагат на животните в нужда. Поради тази причина често може да срещнете дарителски кампании за събиране на средства за изграждане на приют за бездомни животни - било то само за кучета; котки или други изоставени животинки.

За съжаление само добрите намерения не са достатъчни, за да бъде изграден приют. Както казахме вече - нужни са много средства, за да бъдат осигурени поне минимални условия за живот не бездомните кучета. Един такъв приют има и постоянни разходи свързани с комунални услуги; храна за животните; лекарства и т.н. Често в тях работят доброволци, които не взимат дори един лев за работата, която вършат в приютите!

Осиновяването на животни от приют набира все по-голяма популярност, но въпреки това  броят на изоставените домашни любимци надхвърля този на осиновените, споделят от приютите. Така че, дори след създаването на приюта и събирането на нужните средства, то той ще има нужда от постоянни дарения и помощ, за да може да функционира. Позицията на държавата към този проблем за момента е крайно недостатъчна, а за работата и в тази посока, то по-добре да не коментираме изобщо.

Защо е нужно да има повече приюти за бездомни кучета

Колкото повече приюти за бездомни кучета има, толкова повече животни ще бъдат спасени от суровите условия на живота на улицата. По този начин се предпазват и хората – има такива, които се страхуват много от кучета. Също така едно куче, оставено да живее в мизерия – без храна, а може би и малтретирано, наистина може да представлява опасност. Фондация Павел Андреев категорично подкрепя идеята за създаване на приюти за бездомни кучета, както и подпомагане на съществуващи вече такива. Ако имате идея в тази насока, която се нуждае от финансиране, не се колебайте да създадете благотворителна кампания на нашия сайт за дарения.

Препоръчително е да разработите план за постоянно привличане на пари. Даренията обикновено са основният източник на финансиране на най-успешните организации. Разгледайте кампании, публикувани на PavelAndreev.BG, които вече са завършили успешно. Или разгледайте активните кампании в категория Животни. От тях може да използвате идеи как се структурира успешна кампания. Пример за такава кампания е Да спасим крачето на Флин . Той имаше нужда от ортродеза, която да фиксира крачето му в правилна позиция, за да може да се движи отново.

Важно е да се стартира с разработване на цялостен план. Планът трябва да включва няколко различни стратегии за набиране на средства, които търсят ресурси от няколко различни групи дарители. Платформата Павел Андреев е отличен избор за място, където да публикувате своята дарителска кампания.

От каква помощ имат нужда приютите

Когато се прави дарение, естествено, е добре то да бъде от полза и да влезе в употреба. Затова, ако обмисляте да помогнете на приют, добре е да помислите как точно да го направите. Естествено, помощта може да бъде както материална, така и нематериална. Ето няколко идеи как може да бъдете наистина полезни:

  • храна за кучета;
  • дебели и тънки запазени или нови одеяла;
  • нашийници, нагръдници и поводи;
  • кучешки легълца;
  • метални съдове, тенджери за хранене и вода;
  • играчки за кучета;
  • вътрешни обезпаразитяващи препарати;
  • наградки и лакомства за животните;
  • време – ако имате свободно време, което може да посветите на доброволна работа в приют, със сигурност ще сте много полезни, ще зарадвате кучетата с грижа и внимание и ще улесните създателите на приюта.

Каква сума е нужна за построяване на приют за бездомни кучета

Много е трудно да бъде посочена конкретната необходима сума. Тя зависи от редица неща, така че е индивидуална за всеки случай. Със сигурност обаче е голяма. Още нещо важно е, че тя със сигурност не е крайна и ние от фондация Павел Андреев сме напълно наясно с това. Винаги може /и най-вероятно ще/ да изникнат неочаквани разходи. Също така когато приютът бъде създаден, ще са нужни постоянни приходи, с които да се осигурява храна, топлина, медицински грижи и въобще – всичко необходимо за приютените животни. Въобще – идеята за създаване на приют за бездомни кучета е превъзходна и много благородна, но е много трудно да бъде реализирана индивидуално, без подкрепа. Най-често срещаният начин за създаване и поддържане на приют е чрез набиране на дарения. А най-добрият начин да го направите – създаване на благотворителна кампания за създаване на приют за бездомни кучета на PavelAndreev.BG.

Когато става въпрос за създаване на приют, в който да бъдат прибрани и обгрижвани беззащитни животинки, е наистина много вероятно да намерите поддръжници на каузата си. В случай, че имате желание да помогнете на дадено животинче или да подкрепите инициатива, свързана с бездомни кучета, можете да го направите чрез набиране на средства на сайта pavel andreev.

Организиране на благотворителна кампания за събиране на пари за изграждане на приют за бездомни кучета

Ако сте решили да създадете приют за бездомни кучета, като за целта използвате дарения, ще трябва да организирате благотворителна кампания за събиране на пари за изграждане на приют за бездомни кучета. Има много начини за набиране на средства. Добре е да се възползвате от възможно най-много от тях, защото по този начин става все по-вероятно бързо да достигнете до крайната цел, а именно – създаването на приют. Базов начин за съвременния свят обаче е използването на платформа в интернет, чрез която да популяризирате кампанията си.

Използвайте нашия сайт за дарения, за да публикувате информация, да споделите подробности от историята и колко важно е хората да подкрепят каузата ви. Когато започнете да набирате средства и да действате по проекта, не пропускайте да благодарите на дарителите и да ги държите в течение за това как се развиват нещата. Не забравяйте, че пътят към успеха често се оказва дълъг и е много вероятно ако успеете да задържите интереса на дарителите, те да правят още преводи в полза на кампанията ви.

Стартирането на кампания на PavelAndreev.BG е съвсем лесно и няма да ви затрудни. Посетете сайта, разгледайте активните кампании и ще придобиете напълно ясна представа как да поднесете и вашата кауза така, че да завърши възможно най-бързо и с успех.

Сподели