Статии - Шест мита за краудфъндинга (набиране на средства), които трябва да знаете!

Шест мита за краудфъндинга (набиране на средства), които трябва да знаете!

Краудфъндингът или набирането на средства с благотворителна цел съществува отдавна в различните култури и често е с различни имена. В африканските и карибските общества, например, има специални дарителски кръгове, наречени "соу-соу", които могат да събират средства за храна или за оказване на помощ на жертви на инциденти. В наши дни интернет е в състояние да помогне на много хора, защото ни предоставя възможност да се възползваме от добрата воля на стотици дарители от близки и далечни страни. Чрез световната интернет мрежа могат да се набират средства за различни благотворителни каузи - медицински грижи, за борба със зависимости, за борба с рака, храна  и други основни човешки потребности, за обучение и образование, за спасяване на животни и много други. Въпреки нарастващата му популярност, митовете за краудфъндинга карат мнозина да се откажат, защото си мислят че процесът е скъп, опасен и би им отнел много време. Но нека научим истината.

Шест често срещани митове за краудфандинга, които трябва да бъдат разбити.

Мит №1: Стартирането на онлайн набиране на средства отнема много време

Всъщност създаването на кампания за дарения е лесна работа. Избирате цел за финансиране, измисляте подходящото заглавие и избирате категорията, която най-добре отговаря на набирането на средства. Има места, където освен текстови съобщения, могат да се добавят видеоклипове и снимки, за да споделите вашата история и нужда с много хора по света. След като съберете материалите,  едва ли би ви отнело повече от няколко минути да задвижите и същинския процес по набиране на средства.

Споделянето на информация може да се извърши през Facebook, Twitter, WhatsApp или други канали.

Разгледайте нашите статии свързани със социалните мрежи:

Мит №2: Не мога да събирам пари за себе си 

Отправянето на молба за помощ не винаги е лесно нещо. Може би сте били възпитани да вярвате, че подобно нещо е срамно, че е признак на провал или проява на слабост. Но всъщност, всеки човек може да изпадне в ситуация, при която да се нуждае от помощ в даден момент. Ако имате затруднения с плащането на сметките си, знайте, че не сте сами. Установено е, че трима от всеки 10 американци не разполагат с достатъчно спестявания за покриване на разходите си дори за три месеца, в случай на извънредна ситуация. Това означава, че милиони хора са на една крачка разстояние от загуба на работа или влошаване на здравословното състояние поради невъзможност за лечение заради финансови затруднения.

Мит №3: Никой няма да иска да дари средства 

Напротив! Вашите приятели, семейство и социален кръг от хора със сигурност ще искат да ви помогнат - всичко, което трябва да направите е само да разпространите вашата кауза. Консултантската американска фирма за малък бизнес Fundera е направила статистика и тя сочи, че всеки един подобен проект е подкрепен средно от 47 души. Установено е също, че ако хората споделят кампанията за набиране на средства чрез личния си имейл, над половината от получателите се съгласяват да дарят за каузата.

Има моменти, в които може да се нуждаете от помощ и данните показват, че правилните действия могат да ви отведат право до целта. Има доста съвети за набиране на средства, които ще ви помогнат да извлечете максимума от възможностите на платформата.

Мит №4: Краудфъндингът е само за сериозни и спешни случаи 

Хората са склонни да даряват за всякакви нужди. Събират се средства за погребения и паметници, сметки за образование, медицина, дори и за бизнес и предприемачи. Няма ограничения.

Много държави предоставят пари и услуги за спешни случаи на жителите си в нужда. В сравнение със страните в Европа, например, САЩ имат по-слаба мрежа за социална сигурност. Пандемията COVID-19 ясно показа пропуските в мрежата за социална сигурност. Уебсайтът за лични дарения може да компенсира ежедневните разходи, когато правителството или организациите с нестопанска цел не могат да ги подкрепят подобаващо.

Мит №5: Краудфъндингът не е безопасен 

Схемите за така нареченият „фишинг“ и коментираните по новините за пробиви на хакери, които получават незаконен достъп до нашите данни, карат хората да се притесняват за безопасността на даренията си онлайн. PavelAndreev.BG споделя тези опасения. Ето защо е по-лесно и най-вече безопасно да използвате точно моята платформа. Екипът ми работи усилено, за да осигури максимална сигурност. Той също така предоставя и съвети за това как да определите дали набирането на средства е законно, преди да напревите дарение.

PavelAndreev.BG подкрепя всички дарения, за да гарантира, че парите ще достигнат до желания получател, защитавайки правата ви. Това е една от причините, поради които много хора използват именно PavelAndreev.BG, за да дарят за каузи, които ги интересуват.

В тази връзка може да разгледате и нашата статия 100 % прозрачност на даренията за благотворителни кампании в платформата PavelAndreev.BG.

Мит №6: Сайтовете за краудфъндинг са скъпи 

PavelAndreev.BG не задържа такса от даренията за кампаниите. Единствените такси, които се заплащат са за плащанията през Stripe и Paypal.

Още информация може да намерите на нашия помощен център.

Така че, време е да започнете набиране на средства!

Ако обмисляте да започнете дарителска кампания, не забравяйте, че хората са си щедри по природа. Чувството да помогнеш на някой в ​​нужда е особено удовлетворяващо. Но често пъти митовете за краудфъндинга пречат на хората да потърсят помощ - затова и се постарах да ги разбия! След като вече сте наясно с цялата истина, можете веднага да започнете набиране на средства за себе си, за ваш близък или пък за благотворителна организация като се свържете с мен!

Сподели