Статии - Спасителна мисия: Как да помогнем на пострадалите по време и след война

Спасителна мисия: Как да помогнем на пострадалите по време и след война

По време на война несигурността, страха и притеснението на хората от случващото се около тях е неизмеримо. Нищо вече не е същото и целия ни живот се преобръща на 360 градуса. Установява се различен режим на работа и се следват строго определени цели и задачи, които да гарантират безопасността на мирното население. Пътищата са блокирани, въведен е вечерен час и мерки, които трябва стриктно да се спазват. Всичко това води до хаос и страх сред населението. Също така трябва да добавим и дефицит на определени продукти, като храна, лекарства и други стоки от първа необходимост. Правителството и службите за сигурност правят всичко възможно да се намали до минимум броя на жертвите и се грижат за доставянето на необходимите ресурси.

Освен цивилното население, войниците, които участват на първа линия във войната също имат нужда от помощ, която може да бъде под формата на оръжие, медицински услуги, психологическа и хуманитарна помощ. Нека разгледаме по-конкретно как можем да помогнем на хората засегнати от войната.

В какво се изразява помощта за пострадалите по време и след война

Организирането на спасителни мисии може да помогне много на хората пострадали по време и след война. Помощта се изразява в предоставяне на хуманитарна или социална помощ, медицински услуги, психологическа подкрепа или набиране на средства за възстановяване на жилищни и обществени сгради, пътна инфраструктура и т.н.

Оказване на хуманитарна помощ

Оказването на хуманитарна помощ по време и след война се изразява в предоставянето на временно или постоянно убежище и на различни вещи, стоки и продукти от първа необходимост. По време на война с големи мащаби, много организации организират спасителни мисии, като стартират благотворителни кампании, за събиране на необходимите на пострадалите материални средства под формата на храна, дрехи, обувки, одеяла, лекарства, материали за лична хигиена, комплекти за първа помощ и други необходими вещи. В местата, къде има разрушени жилищни сгради и хората се нуждаят от подслон се осигуряват палатки или фургони, в които те да бъдат временно настанени. Освен тях им се предоставят и нагреватели, спални чували, термоси, газови котлони, преносими зарядни устройства и други. Всеки решил да се включи в подобна инициатива, може да се свържете с местните хуманитарни организации и да участва в предоставянето на помощ за нуждаещите се.

Медицински услуги

Още един начин да помогнем на пострадалите по време или след война е с оказването на медицински услуги, както на цивилното население, така и на военнослужещите. Ако сте лекар или друго медицинско лице, можете да се включите в доброволческите организации, които работят на терен и помагат на пострадалите по време на военния конфликт. Помощта се изразява в изваждане на хора от под руините, отдаване на първа помощ или извършването на хирургична операция, помощ при наранявания или фрактури на крайници и т.н. Необходимостта от медицински услуги по време и след война е много голяма, за да се определи общото състояние на пострадалите и необходимостта от своевременна помощ. Към нея се отнася и психологическата подкрепа за войниците и за цивилните, поради подлагането на стрес, който се изразява, чрез паника, шок, безсъние и други.

Даряването на кръв, също е много ключов фактор, в оказването на медицински услуги, както на войниците, така и на цивилното население. За целта се изграждат специални пунктовете за кръводаряване, където всеки доброволец може да даде своя принос за спасяване на човешки живот.

Още един начин за предоставяне на медицински услуги е набирането на средства за заплащане за всички медицински услуги, за закупуване на необходимото оборудване и апаратура и т.н. Медиците, работещи на първа линия или оказващи помощ на пострадалите по време или след война се нуждаят и от различни лекарствата и медикаменти, които са ключови за оказване на първа помощ на пострадалите. Субсидирането на медицински услуги ще помогне много и за рехабилитацията на пострадалите след войната.

Набиране на средства

Помощта за пострадалите по време или след война се изразява и в организирането или участието в дарителски кампании, чрез които се набират средства, необходими за закупуване на стоки и материали, храна, лекарства, оборудване и т.н. Всеки може индивидуално или чрез различни фирми или фондации да стартира благотворителна кампания за набиране на средства, които да бъдат предоставени на нуждаещите се. Своите идеи за благотворителност можете да споделите и в социалните мрежи или с организации, които се занимават с благотворителност. Като например Фондация Павел Андреев. На техния сайт можете да поместите необходимата информация за случващото се или за необходимостта на хората, след приключване на войната от средства, с които да успеят да възстановят своите домове и цялата инфраструктура.

Фондация Павел Андреев със спасителна мисия в помощ на пострадалите по време и след война

Ние от фондация Павел Андреев, заставаме зад всеки проект за предоставяне на помощ на пострадалите по време и след война. Нашият екип се включва активно и организира различни благотворителни каузи и дарителски кампании.

Част от нашата инициатива е и да помагаме на хората, пострадали по време на войната, като спомагаме за набирането на необходимата финансова подкрепа, за да получат храна, психологическа, медицинска или социална помощи. На нашия сайт PavelAndreev.BG  можете да поместите вашата кауза, като предоставите необходимата информация за степента на нанесените поражения по време на войната и необходимостта от предоставяне на помощ. С какво можем да Ви бъдем полезни?

Съвместно с нас, можете да организирате или участвате в дарителски кампании и спасителни мисии за:

  • Организиране и предоставяне на хуманитарна помощ за пострадалите по време и след войната;
  • Събиране на средства, за предоставяне на медицински услуги, под формата на медицинско оборудване, лекарства, или даряване на кръв;
  • Организиране на дарителска кампания, за набиране на средства, в помощ на пострадалите след войната.

Ние от фондация Павел Андреев Ви гарантираме, че вашата помощ ще бъде  предоставена на онези, които наистина се нуждаят от нея.

Сподели