Статии - ТОП 7 идеи за благотворително събиране на средства при ограничен бюджет.

ТОП 7 идеи за благотворително събиране на средства при ограничен бюджет.

Тъй като набирането на средства може да се провежда и само онлайн, изкушаваща идея е да се организира събитие за набиране на средства. Факт е, че личните събития за набиране на средства предлагат допълнителна емоция, която не можете да получите от виртуалното набиране на средства. Силно препоръчваме да се възползвате от поне една от нашите идеи за събиране на средства за събития (или няколко) за следващата ви благотворителна кауза.

Свържете се с вашите приятели и последователи в социалните мрежи. 

Събитията са начин да се съберат приятели и семейство, както и хора които може би не познавате и заедно да се борите за добра кауза. Когато всички видят колко време, усилия и страст сте отделили вие и вашият екип за набиране на средства за кауза ви, това добавя енергия към кампания по начин, по който участниците могат да видят и почувстват.

  • Вашето събитие може да укрепи отношенията ви и да даде надежда на някого. Ако вашата кауза за набиране на средства е в отговор на стресова ситуация, събирането на съседи и приятели помага за облекчаване на емоционалната тежест.
  • Ако събирате пари за постигане на положителна цел или за подкрепа на приятел или благотворителна организация в нужда, събитието може да вдъхнови всички, създавайки положителна енергия, която носи кампанията ви.
  • Ако вашите бенефициенти (хората, за които събирате средства) могат да присъстват на събитието, дарителите и потенциалните дарители получават шанс да се свържат с тях и да видят важността на техния принос от първа ръка.

Топ седем идеи за уникални събития за набиране на средства. 

 1. Набиране на средства за добра кауза чрез художествени изложби.

Помолете приятели или познати, които са артисти - например художници, фотографи, скулптори или производители на бижута - да дарят за каузата. Също така всички произведения на изкуството, налични за продажба на събитието, могат да бъдат продадени, а средствата да отидат за благотворителната ви кауза.

благотворителност галерия

 1. Баготворително събитие - колоездене, бягане или ходене, както и други благотворителни спортни мероприятия

При тези събития участниците обикновено молят дарителите да дадат определена сума въз основа на общия брой изминати километри. Това е чудесна възможност за малко приятелско състезание. Ако набирането на средства става онлайн е важно да се уверите, че средствата се даряват само чрез вашата платформа, а не чрез други канали, за да избегнете злоупотреби. Също така можете да си партнирата с местен бизнес, който също да дари в замяна на поставяне на рекламен билборд на събитието.

Организирайте благотворително спортно събитие. Например баскетбол, футбол, тенис, голф или друга игра. Помолете приятелите и семейството си да направят дарението си под формата на входна такса като начин за набиране на пари. На събитието трябва да има поставена също и кутия за дарения. Попитайте местните спортни организации и отбори дали някой от треньорите би желал да помогне за координирането на събитието, както и да бъде лице на кампанията.

благотворителна езда

 1. Парти или банкет с добра кауза

Организирането на вечеря или благотворителен банкет е чудесна идея за набиране на средства, за да съберете голяма група хора заедно, да се насладите на добра храна и да съберете дарения. Поканете вашите приятели, съседи и семейство. Събитието може да се състои у вас, в клуб или ресторант. Поставете кутия за дарения на видно място, за да може всеки да дари. Може да организирате по време на вечерята игра-викторина, тематични танци или други забавления за малки и големи. Споделете линк към вашата кампания в социалните мрежи и уведомете всички, че не е задължително да дарят, а е само по собствено желание.

благотворителна вечеря

 1. Благотворително събитие, на което се кара скейтборд

Ако събирате средства за дете (или възрастен), което обича скейтборда, хвърлете скейта на земята за да съберете средства в местния парк, където деца и възрастни могат да карат с добра кауза. Опитайте да се свържете с професионални скейтъри - може би те биха искали да покарат  скейтборд благотворително за вашата кауза. Както винаги, поставете кутия за събиране на пари, където присъстващите могат лесно да я видят и да помогнат за твоята кауза.

благотворителност скейтборд

 1. Благотворителност чрез ръчно изработени артикули специално за вас

Създавайте и продавайте тениски, чанти, чаши и други предмети за вашето събитие за набиране на средства. Хубаво е те да бъдат с лого на вашата инициатива и да показват за какво или за кого е каузата, за която се борите. Може също така да изобразите снимка на човека за когото се борите (бенефицента). Също така може да оставите линк адреса на кампанията ви върху артикула. Това е страхотен начин за повишаване на осведомеността сред приятелите ви и чудесен начин за набиране на средства.

благотворителност тениски

 1. Посещение на автомивка с добра кауза

Автомивките отдавна са популярен начин в чужбина за събиране на подкрепа за добра кауза и събиране на пари. Рекламирайте автомивката си на страницата си за набиране на средства и в социалните мрежи. Уведомете дарителите, че могат да посетят автомивката на определена дата и колата им да бъде измита в полза на дадена кауза. Също поставете кутия за дарения в автомивката, където всеки може да дари допълнително, ако желае. Уговорете се със собственика на автомивката да дари процент от печалбата от деня, в който миете коли благотворително.

благотворителна автомивка

 1. Организиране на благотворително барбекю

Бъдете организатор на лятно събиране на барбекю. Ще слушате музика и ще си говорите с вашите приятели. Който желае ще може да дари в кутия, която ще поставите на видимо място. За да сплотите групата ги помолете всеки да донесе по нещо – гарнитура, плодове, зеленчуци, чипс и други. Потърсете местна група музиканти, които биха искали да посвирят благотворително на вашети събитие. Ако терена, на който сте се събрали позволява, можете да си организирате игри на открито или да поспортувате.

благотворително bbq

Осъществете набирането на средства за вашата добра кауза чрез някое от събитията, които ви предложих. 

Готови ли сте да започнете кампанията си с една от тези идеи за събиране на средства? Без значение дали отговора ви е „Да“ или „Не“, можете да се свържете веднага с мен, за да обсъдим вашата кауза и да опитаме да я осъществим.


Стартирай Кампания
Сподели