Статии - Топ стратегии за оцеляване на малък бизнес
10-ти декември 2022

Топ стратегии за оцеляване на малък бизнес

Имате ли ресторант  или кафене, което да ви служи като дом далеч от дома? Книжарница, която също може да има вашето име избродирано на фотьойла? Не сте само вие: хората обичат да намират място, където се чувстват добре, и да се придържат към него. Така че, когато вашият любим малък бизнес е изправен пред затваряне на вратите си, време е да предприемете действия. Вижте нашите стратегии за оцеляване на малкия бизнес.

Защо местният бизнес е толкова важен?

Към 2016 г. над 51% от покупките на потребителите са направени онлайн , а не във физически заведения. Ако тази тенденция продължи, вие и семейството ви ще загубите повече, отколкото си мислите. Нека да разгледаме някои от предимствата на поддържането на малък бизнес и работата му.

Запазете местната култура

Независимо дали става въпрос за магазин за хранителни стоки, магазин за очила или за сладолед с най-умопомрачителните млечни шейкове наоколо, тези малки фирми допринасят за общността, в която живеете. Те са мястото, където се създават спомените ви.

Подобрете вашата местна икономика

За всеки 100лв., похарчени в неместен бизнес или корпорация, само 43лв. се връщат обратно в общността като данъци , заплати и дарения. Сравнете това с 68лв., които се връщат директно в общността, когато похарчите 100лв. в местен бизнес. Купуването на местно ниво има по-положително дългосрочно въздействие върху вас и вашите съседи.

Създавайте работни места

В периода след рецесията от средата на 2009 г. до 2011 г. над 67% от новите работни места са били в сектора на малкия бизнес . И за всеки $10 милиона, изразходвани в местен бизнес, се създават 57 работни места .

Как можете да запазите любимия си местен бизнес?

Има прости, но въздействащи действия, които можете да предприемете, за да запазите местния си бизнес.

Упражнявайте покупателната си способност

Въпреки че това може да изглежда като безсмислено, ако искате да поддържате бизнес отворен, харчете парите си там. Друг бонус? Организациите с нестопанска цел получават средно 250% повече подкрепа от собствениците на по-малък бизнес, отколкото от големия бизнес. Това означава, че вашите трудно спечелени левове правят повече от това просто да поддържат любимото ви място процъфтяващо – те също помагат на квартала да расте.

Започнете бизнес набиране на средства

Независимо дали става дума за старинен малък магазин или любим ресторант , за който искате да съберете пари, имате цяла мрежа от хора на една ръка разстояние. Защо не ги ангажирате да помогнат за набирането на средствата, от които вашият местен бизнес се нуждае, за да може отново да просперира?Организирането на благотворителни кампании(групово финансиране) за малкия бизнес помогна на много хора да си стъпят отново на краката. Има много примери за това как можете да направите това да се случи.

Готови ли сте да подкрепите местния бизнес?

Тези препоръки от Павел Андреев ще ви помогнат да организирате успешна кампания за набиране на средства. Може бързо и лесно да организирате благотворителна кампания на PavelAndreev.BG.

Независимо от причината, поради която вашият любим магазин на ъгъла изпада в трудни времена, организирането на благотворителни кампании(груповото финансиране) може да помогне на бизнеса да се върне към добрите стари времена. Помогнете на вашия любим местен бизнес да остане в бизнеса и да процъфтява. Използвайте нашите стратегии за оцеляване на малък бизнес, за да помогнете да започнете набиране на средства за малък бизнес днес.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...