Статии - Украса за сватба и благотворителност за хора в неравностойно положение
8-ми март 2024

Украса за сватба и благотворителност за хора в неравностойно положение

1.Колко струва украсата за сватба и как да направим така, че да бъде по достъпна и смислена?

Сватбата е един от най-важните и красиви дни в живота на всяка двойка. Този, така значим за влюбените момент, изисква много планиране, подготовка и разбира се - бюджет. Най-голямата инвестиция е за празнична декорация. Украсата за сватба включва цветя, балони, покривки, свещи, осветление и други детайли, които придават атмосфера и стил на празника.

Един от възможните подходи да направите сватбения си ден по-оригинален и хуманен е да съчетаете сватбената украса с благотворителност. Това ще рече, че вместо да купувате или наемате скъпи, еднократни предмети за декорация, можете да използвате такива, които да подарите или да продадете след тържеството. Добра възможност е с част от получените приходи да подпомогнете хора в неравностойно положение или да дарите средства в подкрепа на социално значима кауза.

Разгледайте нашите идеи за благотворителност и направете дарение бързо и лесно в платформата PavelAndreev.BG.

Други възможни решения са още:

Живи цветя

Използването на живи цветя за украса за сватба дава възможност след сватбеното тържество да ги раздадете на болни, стари или нуждаещи се хора. Те ще се зарадват на красотата и аромата им.

Тематична украса

Използването на тематични предмети за украса за сватба, свързани с някоя добра кауза са израз на вашата ангажираност и подкрепа. По този начин насочвате вниманието на своите гости към даден проблем, информирате ги и мотивирате да се включат и те.

Сватбена украса, изработена от рециклирани, естествени или биоразградими материали

Лесно може да изберете предмети за сватбена украса, които са изработени от рециклирани, естествени или биоразградими материали. Те не замърсяват околната среда, не създават излишъци и са понякога в пъти по-евтини. Така ще намалите разходите си, ще допринесете за опазването на планетата и ще споделите своята екологична нагласа с гостите си.

Предмети, изработени от хора в неравностойно положение

Още една добра концепция е да изберете за декорация предмети, които са ръчно изработени от хора в неравностойно положение, които често се нуждаят от работа и доход. По този начин ще подпомогнете тяхното социално включване и ще им дадете шанс да покажат своите таланти и умения.

Без сватбена украса

Самото сватбено тържество може да бъде направено добре и без украса за сватба. Всичко зависи само и единствено от вас и вашите намерения. Така ще направите сватбения си ден не само красив, но и полезен, ще покажете своята грижа и солидарност към обществото и към околната среда. Спестените пари от декорация можете да дарите или да организирате благотворителна кампания в подкрепа на хора в неравностойно положение.

2.Кои са хората в неравностойно положение

Хората в неравностойно положение са изправени пред различни видове социални, икономически, здравни или други проблеми. Към тях се отнасят лица с увреждания, дълготрайно безработни, бежанци, роми, жертви на насилие, зависими от алкохол или наркотици, бездомни и други.

Хората в неравностойно положение не разполагат с равни възможности за участие и благоденствие в обществото. Положението им се дължи и на различни фактори, които са извън контрола им. Хората в неравностойно положение са изложени на риск от бедност, дискриминация, насилие, както и социално изключване. Имат нужда от подкрепа както от държавата така и от нас, обществеността. Техните проблеми ограничават възможността им да участват пълноценно в социалния живот.

3.Как да стартираме кампания през платформата за дарения PavelAndreev.BG, за да подкрепим човек или организация, предоставяща услуги за хора в неравностойно положение, вместо да дадем пари за украса за сватба

Знаете ли, че има начин да стартирате кампания през платформата за дарения PavelAndreev.BG, за да подкрепите човек или организация, предоставяща услуги за хора в неравностойно положение? Това може да стане много лесно в няколко стъпки:

  1. Посетете сайта PavelAndreev.BG. От горния десен ъгъл на екрана кликнете, върху бутона "Стартирай Кампания";

  2. Влезте в своя профил или се регистрирайте, ако нямате такъв. Това ще ви позволи да управлявате кампанията си и да следите нейния прогрес;

  3. Следвайте стъпките и насоките които ви дава платформата. Необходимо е да въведете заглавие, описание, целева сума, срок, категория и снимка. Бъдете внимателни и подробни, за да представите каузата си по най-добрия начин. Споделете своята история, мотивация и очаквания. Изберете категория, която най-добре отговаря на темата на кампанията ви.

Използвайте качествена и атрактивна снимка, която да привлече вниманието на потенциалните дарители. Обърнете внимание на призива на кампанията си.

Изберете кратко, но завладяващо заглавие. Напишете интересна история, в която може да разкажете за хората в неравностойно положение и защо искате да ги подкрепите, чрез своята благотворителност. Може да споделите историята на един човек, социален дом или организация, която работи с хора в неравностойно положение.

        4.Прегледайте и потвърдете кампанията си. Ако всичко е наред, кликнете върху бутона "Публикувай". Ако имате нужда от промени, кликнете върху бутона "Редактирай".4.Прегледайте и потвърдете кампанията си. Ако всичко е наред, кликнете върху бутона "Публикувай". Ако имате нужда от промени, кликнете върху бутона "Редактирай".

И „Готово!“ Вашата кампания е публикувана и може да бъде видяна от всички посетители на сайта. Важно е да я споделите с приятели, роднини, колеги и всички, които могат да ви подкрепят. Използвайте социалните мрежи, имейл, телефон или други канали за комуникация, за да разпространите своята кауза и да увеличите шансовете си за успех.

Не забравяйте да разпространите кампанията си по всички възможни социални канали. Дори тя да е видима в платформата PavelAndreev.BG, това няма да е достатъчно. Трябва да я споделите в Tiktok, LinkedIn, Instagram, Facebook, YouTube, X. Може да разкажете и на приятелите си, семейството, роднини, колеги, познати, съседи и други хора и да ги подканите и те да разпространят новината за вашата краудфъндинг кампания;

Когато кампанията събере необходимите средства не пропускайте да предоставите отчетност. Така ще запазите дарителите и за бъдещи ваши кампании.

За да осигурите прозрачност и отчетност относно това, какво е постигнато със средствата от вашата кампания, направете отчет, който показва как са били използвани събраните финанси, какви дейности са подкрепени и какви са били резултатите от тях. Не забравяйте да приложите всякакви платежни средства – квитанции, касови бонове, фактури, други документи.

От сайта за дарения PavelAndreev.BG ви се предоставят множество автоматизирани инструменти и удобни функции, които ще са ви от полза да управлявате и проследявате кампанията си по-ефективно. Можете да публикувате актуални новини и така да държите дарителите осведомени.

И ако сте решили вашата сватба да бъде без украса, стартирайте своята благотворителна кампания сега!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

Дари Стартирай кампания
Платформата започва процес по смяна на валутата от ЛЕВА в ЕВРО. Опцията "дарение по IBAN" е временно спряна, за да се сменят сметките към еврови. НЕ дарявайте по сметки на фондацията, които откривате извън платформата!