Статии - Вашето ръководство за набиране на средства при бедствия
16-ти декември 2022

Вашето ръководство за набиране на средства при бедствия

През последните години платформите за организиране на благотворителни кампании(групово финансиране) се превърна в жизненоважна част от пъзела за възстановяване след бедствия за отделни лица, семейства, общности и дори цели региони, които се възстановяват от урагани, пожари, наводнения и други бедствия. 

Тази публикация ви превежда през основите на набирането на средства при бедствия.

Обединете се, настройте и стартирайте своята кампания за набиране на средства

Хората се възстановяват по-добре от бедствие, когато работят заедно. За най-голямо въздействие, обединете се с други, засегнати от бедствието. Сформирайте екип за набиране на средства с хора, поемащи специфични роли, включително обхват на местните медии, публикуване в социални мрежи, управление на събития за набиране на средства, фотография, видеозаписи, интервюта и др. 

Разгледайте нашата статия Какво трябва да знаем, когато искаме да създадем кампания в помощ на пострадали от природни бедствия?

Изградете своя кампания за набиране на средства

Когато се случи бедствие, социалните мрежи бързо генерират начини, по които хората да се намират един друг, включително име и хаштаг за събитието. За да подобрите профила на своя дарител, наблегнете на вашето описание на фондонабирането, заглавие на фондонабирането и публикациите, които споделяте в социалните мрежи.

Споделете с вашата общност и извън нея

След бедствие обединяването в подкрепа на усилията за възстановяване – включително набиране на средства за оцелелите – може да насочи общността в положителна посока. Когато настъпи подходящият момент (което може да са седмици след първоначалното бедствие), събитието за набиране на средства може да бъде важна част от практическото и емоционално възстановяване на вашата общност. Събитията идват във всякакви форми и размери.

Свържете се с медиите

Когато се набират средства за бедствие, медийното внимание е много важно. Свързването с медиите може да изглежда смущаващо, но е по-лесно, отколкото си представяте, след като осъзнаете как мислят журналистите и телевизионните продуценти и разберете как да подходите към тях.

Не забравяйте, че цялото медийно внимание на света е безполезно, ако медиите не могат лесно да насочат хората към вашата кампания за набиране на средства. 

Медийното отразяване разширява обхвата ви

Тъй като много хора в зоната на бедствието също може да са в нужда и да не могат да дарят, медийното отразяване може да ви помогне да достигнете извън непосредствената си общност.

Поддържайте инерцията

Един от най-добрите начини да поддържате инерция за вашето набиране на средства е като публикувате чести актуализации за набиране на средства на вашата страница и социални мрежи. Вместо да мислите за вашето набиране на средства като за фиксирана молба за помощ, на която хората или отговарят, или не, мислете за това като за развиваща се история, от която хората ще искат да станат част.  Вашата история вдъхновява съществуващите поддръжници да споделят тези актуализации, разпространявайки историята ви в техните по-големи кръгове.

Опитайте нов подход за набиране на средства

Ако медийното и общественото внимание започне да избледнява, преди да сте достигнали целта си за набиране на средства, можете да влеете малко енергия в набирането на средства с нови и иновативни тактики за групово финансиране – от завладяваща публикация в социалните медии до канал в YouTube. 

Намерете своя път към възстановяването

Красотата на спешното набиране на средства е, че предоставя пряка финансова и емоционална подкрепа на хора, изправени пред трудности.  И ако все още не сте организирали набирането на средства за бедствия, започнете своето набиране на средства днес.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...