Статии - Всичко, което трябва да знаете за груповото финансиране за деца с рак
21-ви декември 2022

Всичко, което трябва да знаете за груповото финансиране за деца с рак

Получаването на новината, че дете е диагностицирано с рак, е абсолютно сърцераздирателно за всеки родител, член на семейството или приятел. Независимо дали имате дете с рак или просто искате да помогнете за събирането на пари за кауза, в която вярвате, ние сме тук, за да ви научим на всичко, което трябва да знаете за организирането на благотворителни кампании(груповото финансиране) за деца с рак. 

Важни факти, които трябва да знаете за рака в детска възраст

  • Според Американската организация за онкологични заболявания при деца , 25% от всички ракови заболявания в детска възраст са левкемии - най-често срещаните два вида са остра лимфоцитна левкемия и остра миелогенна левкемия.
  • Организация за левкемия и лимфом съобщава, че левкемията е втората водеща причина за смъртни случаи от рак сред децата, поради което осведомеността относно рака в детска възраст са толкова важни. 
  • Според Американското онкологично дружество повече от 85% от децата с рак сега преживяват повече от пет години. Това е огромно увеличение от 5-годишната преживяемост от 58% в средата на 70-те години на миналия век, което до голяма степен се дължи на напредъка в развитието на медицината.

Бъдещето на финансирането на педиатричните изследвания на рака

Според Рут Хофман, изпълнителен директор на Американската организация за борба с рака при деца (ACCO), статистиката показва, че ракът при децата нараства. Броят на мозъчните тумори, появяващи се при деца, продължава да се увеличава и през последните 25 години има много малко фармацевтично развитие за рак при деца. Въпреки това има значителен напредък в нивата на преживяемост при детска остра лимфобластна левкемия в първа ремисия, които сега се доближават до 80%.

За да окажем въздействие и да се опитаме да забавим нарастването на детските ракови заболявания или да смекчим ефекта им, ние трябва да помогнем за финансирането на лечението. Според Националната педиатрична фондация за борба с рака , само 4% от финансирането, изразходвано за лечение на рака годишно, се използва за лечение на рак при деца. Това е важно, тъй като от 80-те години на миналия век са разработени по-малко от 10 лекарства за борба с рака при деца. Тъй като леченията на рака в детска възраст получават малко финансиране, личното набиране на средства е от решаващо значение.

Набиране на средства за рак при деца: истинската цена на лечението

Не само диагнозата рак преобръща целия свят на едно дете, но огромните медицински разходи могат да добавят огромен финансов стрес за семействата. Лечението на рака може да бъде много скъпо - Националната фондация за педиатричен рак отбелязва, че средният болничен престой струва 40 000 долара за дете с рак. В допълнение към лечението, има и други разходи, като храна, настаняване и транспорт. Фондация Павел Андреев, поради огромния си опит с кампаниите, вижда, че леченията на рак при децата струват от 150 000 долара до 2 милиона долара, в зависимост от вида на рака и държавата, в която се лекува.

Това са някои от причините все повече семейства да се обръщат към груповото финансиране. Има организации, чрез които могат да се съберат нужните средства, като например Фондация Павел Андреев, която е юридическото лице зад най-голямата платформа за организиране на благотворителни кампании PavelAndreev.BG.

Разгледайте нашия Фонд за лечение на деца в чужбина.

Благодарение на фонда успяхме да подкрепим деца  и техните семейства. Ето и няколко примера:

Стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG.

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Съвети, за да направите вашето събиране на средства за рак възможно най-успешно

  • Не забравяйте да включите снимки на сладкото дете, за което набирате средства, за да насърчите повече дарения. 
  • Бъдете възможно най-прозрачни по отношение на това как ще се използват средствата. Дарителите са по-склонни да дадат, ако знаят точно как техните дарения помагат.
  • Публикувайте чести актуализации за вашата кампания за набиране на средства. Това не само помага да се разкаже текущата ви история, но е и страхотна стратегия за задържане на дарители – напомнете на хората, че вашата кауза все още се нуждае от финансиране.

Два примера за успешно набиране на средства за деца с рак

Ако искате да започнете лична кампания за набиране на средства за вашето дете или семеен приятел с рак, прегледайте тези кампании за набиране на средства за вдъхновение как да разкажете историята си в описанието на вашата кампания за набиране на средства. 

Дари Живот на Митко

Митко едва на 2 години и 10 месеца получава диагноза лимфобластна левкемия. Майка му Катя стартира онлайн кампания за набиране на средства в платформата PavelAndreev.BG. Последва успешно лечение, но лекарите откриват втора болест- остра миелоидна левкимия. Веднъж бе направено преливане на стволови клетки, но неуспешно и кампанията е отворена за втори път. За кратък период се събраха близо 700 000лева, благодарение на вас! 

Да запазим усмивката на Симонка

Симонка е едва на 9 години и се бори за втори път със страшната диагноза- остра лимфобластна левкемия. Майка й Мария стартира онлайн кампания за набиране на средства в платформата PavelAndreev.BG. Средствата се събират и Симонка е излекувана, отново благодарение на вас! 

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

#левкемия #благотворителност #краудфъндинг #благотворителна кампания #платформа за дарения #лечение #доброволчество #финансова помощ #дарение #подкрепа #дарител #бенефициент #онлайн дарение #история #групово финансиране #кауза #храна #рак #набиране на средства #дарителска кампания #прозрачност #фондация #павел андреев #деца и младежи #семейство #общност #рак на гърдата #рак на яйчниците #тумор #неходжкинов лимфом #рак на черния дроб #виртуално набиране на средства #фонд за лечение на деца в чужбина #карцином #стволов тумор #рак на дебелото черво #тумор в мозъка #рак на белия дроб #глиален тумор #тумор на малкия таз #карцином на шийката на матката #тумор на белия дроб #рак на матката #карцином на ларинкса #тумор на жълтъчната торбичка #хориокарцином #рак на ректума #рак на панкреаса #лимфом #рак на стомаха #тумор в гръбначния мозък #тумор на Вилмс #тумор в подмишницата #хроничен лимфедем #рак на костите #рак на гърлото #тумор на меките тъкани #рак на хранопровода #карцином на адренална жлеза #тумор на пикочния мехур #рак на млечната жлеза #карцином на фаринкса #тумор в тестисите #приятели #лимфом на централната нервна система
Дари Стартирай кампания