Статии - Всичко, което трябва да знаете за груповото финансиране за деца с рак

Всичко, което трябва да знаете за груповото финансиране за деца с рак

Получаването на новината, че дете е диагностицирано с рак, е абсолютно сърцераздирателно за всеки родител, член на семейството или приятел. Независимо дали имате дете с рак или просто искате да помогнете за събирането на пари за кауза, в която вярвате, ние сме тук, за да ви научим на всичко, което трябва да знаете за организирането на благотворителни кампании(груповото финансиране) за деца с рак. 

Важни факти, които трябва да знаете за рака в детска възраст

  • Според Американската организация за онкологични заболявания при деца , 25% от всички ракови заболявания в детска възраст са левкемии - най-често срещаните два вида са остра лимфоцитна левкемия и остра миелогенна левкемия.
  • Организация за левкемия и лимфом съобщава, че левкемията е втората водеща причина за смъртни случаи от рак сред децата, поради което осведомеността относно рака в детска възраст са толкова важни. 
  • Според Американското онкологично дружество повече от 85% от децата с рак сега преживяват повече от пет години. Това е огромно увеличение от 5-годишната преживяемост от 58% в средата на 70-те години на миналия век, което до голяма степен се дължи на напредъка в развитието на медицината.

Бъдещето на финансирането на педиатричните изследвания на рака

Според Рут Хофман, изпълнителен директор на Американската организация за борба с рака при деца (ACCO), статистиката показва, че ракът при децата нараства. Броят на мозъчните тумори, появяващи се при деца, продължава да се увеличава и през последните 25 години има много малко фармацевтично развитие за рак при деца. Въпреки това има значителен напредък в нивата на преживяемост при детска остра лимфобластна левкемия в първа ремисия, които сега се доближават до 80%.

За да окажем въздействие и да се опитаме да забавим нарастването на детските ракови заболявания или да смекчим ефекта им, ние трябва да помогнем за финансирането на лечението. Според Националната педиатрична фондация за борба с рака , само 4% от финансирането, изразходвано за лечение на рака годишно, се използва за лечение на рак при деца. Това е важно, тъй като от 80-те години на миналия век са разработени по-малко от 10 лекарства за борба с рака при деца. Тъй като леченията на рака в детска възраст получават малко финансиране, личното набиране на средства е от решаващо значение.

Набиране на средства за рак при деца: истинската цена на лечението

Не само диагнозата рак преобръща целия свят на едно дете, но огромните медицински разходи могат да добавят огромен финансов стрес за семействата. Лечението на рака може да бъде много скъпо - Националната фондация за педиатричен рак отбелязва, че средният болничен престой струва 40 000 долара за дете с рак. В допълнение към лечението, има и други разходи, като храна, настаняване и транспорт. Фондация Павел Андреев, поради огромния си опит с кампаниите, вижда, че леченията на рак при децата струват от 150 000 долара до 2 милиона долара, в зависимост от вида на рака и държавата, в която се лекува.

Това са някои от причините все повече семейства да се обръщат към груповото финансиране. Има организации, чрез които могат да се съберат нужните средства, като например Фондация Павел Андреев, която е юридическото лице зад най-голямата платформа за организиране на благотворителни кампании PavelAndreev.BG.

Разгледайте нашия Фонд за лечение на деца в чужбина.

Благодарение на фонда успяхме да подкрепим деца  и техните семейства. Ето и няколко примера:

Стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG.

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Съвети, за да направите вашето събиране на средства за рак възможно най-успешно

  • Не забравяйте да включите снимки на сладкото дете, за което набирате средства, за да насърчите повече дарения. 
  • Бъдете възможно най-прозрачни по отношение на това как ще се използват средствата. Дарителите са по-склонни да дадат, ако знаят точно как техните дарения помагат.
  • Публикувайте чести актуализации за вашата кампания за набиране на средства. Това не само помага да се разкаже текущата ви история, но е и страхотна стратегия за задържане на дарители – напомнете на хората, че вашата кауза все още се нуждае от финансиране.

Два примера за успешно набиране на средства за деца с рак

Ако искате да започнете лична кампания за набиране на средства за вашето дете или семеен приятел с рак, прегледайте тези кампании за набиране на средства за вдъхновение как да разкажете историята си в описанието на вашата кампания за набиране на средства. 

Дари Живот на Митко

Митко едва на 2 години и 10 месеца получава диагноза лимфобластна левкемия. Майка му Катя стартира онлайн кампания за набиране на средства в платформата PavelAndreev.BG. Последва успешно лечение, но лекарите откриват втора болест- остра миелоидна левкимия. Веднъж бе направено преливане на стволови клетки, но неуспешно и кампанията е отворена за втори път. За кратък период се събраха близо 700 000лева, благодарение на вас! 

Да запазим усмивката на Симонка

Симонка е едва на 9 години и се бори за втори път със страшната диагноза- остра лимфобластна левкемия. Майка й Мария стартира онлайн кампания за набиране на средства в платформата PavelAndreev.BG. Средствата се събират и Симонка е излекувана, отново благодарение на вас! 

Сподели