Статии - Всичко, което трябва да знаете за лечение на рак в Турция
7-ми юли 2023

Всичко, което трябва да знаете за лечение на рак в Турция

Когато човек се сблъска с диагнозата „рак“, неминуемо се притеснява сериозно. Все пак в последните години медицината е доста напреднала, така че това със сигурност не е присъда, а лечението е напълно възможно. Един от най-добрите варианти е лечение на рак в Турция. Там успешно се лекуват и такива видове рак, които се считат за нелечими в други страни. Това, което може да притесни пациента и семейството му, е цената на лечението. Но и тук има добра новина, а именно – че платформа Павел Андреев дава възможност да се създаде благотворителна кампания за набиране на средства за лечение на рак в Турция. Така ще може да провеждате своето лечение без да се притеснявате.

Как се организира лечение на рак в Турция?

Разбира се, първото нещо, което трябва да направите, е проучване. Информирайте се за „Лечение в Турция мнения“ през търсачката . Това ще ви помогне да се насочите към клиника или конкретен лекар. Проучете също кои са най-добрите болници в Турция, когато става дума за лечение на съответния тип рак. В нашия блог също има не малко информация по темата.

В последните десетина години лечението в Турция стана изключително популярно не само в България,  а и по целия свят. Така е благодарение на целенасочената политика на Република Турция за развитие на медицинския  туризъм, познат още като здравен. Все повече хора посещават страната с цел диагностика, лечение или рехабилитация.

За да стартирате организация на медицинско пребиваване в Турция е достатъчно да се спрете на конкретна болница и да се свържете със специалистите там. Те ще ви насочат към всичко, което предстои – срокове, лечение в Турция цени, документи… А ако вече сте създали благотворителна кампания за набиране на средства през нашия сайт за дарения Pavel Andreev, ще тече и събирането на необходимата сума пари.

Посетете страницата с каузи на PavelAndreev.BG, за да видите повече примери за това как определени суми за дарения могат да помогнат.

Какви документи са ни необходими за лечение в чужбина

Когато става дума за документацията за лечение в чужбина, най-добре е да се ръководите от насоките на съответната болница, за да не пропуснете нещо. Но това, което е сигурно, е:

 • В Турция вече може да се влиза само с лична карта, така че ангажиментът за издаване на задграничен паспорт отпада.
 • Ако пътува дете и то е придружено от двамата си родители, минаването през границата е безпроблемно. Ако обаче то пътува само с един от законните си представители, ще е необходимо нотариално заверено пълномощно, с което неприсъстващият родител да заявява, че позволява това преминаване през граница да се осъществи и е наясно къде ще бъде детето му.
 • Ако пътувате с личен автомобил, трябва да осигурите и за него зелена карта.
 • Увеличете лимитите на банковите се карти и се убедете, че не им предстои да изтекат, докато сте на лечение на рак в Турция.

Кои са най-добрите клиники за лечение на рак в Турция

Много болници са се доказали в различни направления, когато става дума за лечение на рак. Преди да заминете, е добре да се поинтересувате за болници и специалисти, които се занимават със случаи, подобни на вашия. Все пак ви представяме някои от най-добрите болници в Турция според общоприетото мнение за болници за лечение на рак в Турция:

 • Болница Аджибадем

Стремежът на Acibadem Healthcare Group да предоставя на своите пациенти здравни грижи на световно ниво. Те предлагат лечение на рак, бъбречна трансплантация,сърдечни процедури,гръдна хирургия и др.

 • Болница Мемориал Шишли

Болница Мемориал Шишли е международен референтен център, който приема пациенти от 92 страни. Болницата получава сертификат за акредитация JCI (Joint Commission International) само 2 години след създаването си и стана първата болница в Турция и 21-ва болница в света, получила този сертификат, което е доказателство за качествени здравни услуги от световна класа.

 • Болница Медикана

Medicana Health Group, която поддържа дейността си предимно в Истанбул и Анкара, предлага най-модерните здравни услуги във всички области на здравеопазването, с 13 болници и 6500 служители в Коня, Самсун, Сивас и Бурса.

 • Лив Хоспитал

Лив Хоспитал Груп е разположена в Истанбул Улус, където пациентите се наблюдават и лекуват от специалисти с помощта на най-новите технологии. Болница Лив разполага с целия диапазон от медицински специалности и неразделна част от цялостната мисията е да се предпазва здравето на хората и да бъдат лекувани адекватно.

 • Болница Газиосманпаша

Болница Газиосманпаша е специализирана в онкология и транплантации. Повечето съвременни медицински и хирургични техники се допълват от съвременни технологии за диагностика и лечение на рак – състояние, считано за основно заболяване на нашата ера-и хронични заболявания, като диабет, хипертония и сърдечни заболявания.

Кои са най-добрите онколози в Турция

Когато става дума за най-добрите онколози в Турция, можем да кажем отново същото, което и за болниците. Мненията за специалистите са различни, някои пациенти остават изключително доволни, други пък не… Важно е да проучите нещата според спецификите на конкретния случай, но някои от най-популярните имена на доказани онколози в Турция са следните:

 • Проф. д-р Фунда Весиле Чорапчъоглу

Тя е завършила в Измирския университет Dokuz Eylul University със специалност Детско здравеопазване и болести Специализация по педиатрична онкология.Член е на Международното дружество по детска онкология, Турска фондация за изследване на рака и Турската педиатрична онкологична асоциация. До момента работи в болница Аджибадем.

 • Проф. д-р Серкан Кескин

Той е завършил в Медицински факултет към Тракийски университет – Едирне, Като специализира „Вътрешни болести“ и „Медицинска онкология“ в Taksim Hospital, Истанбул.Той заема длъжността Ръководител на Отделението по медицинска онкология в болница Мемориал Шишли

 • Д-р Мутлу Демирай

Д-р Мутлу Демирай е опитен онколог в Истанбул. Той има клиничен опит от повече от 15 години и е в медицинската онкология от много години. В момента предоставя своите уважавани услуги в Международната болница "Медикана", Истанбул в катедрата по медицинска онкология като професор по медицина.

 • Проф. д-р Йесим Йълдъръм

Тя завършва Медицинския факултет на университета Hacettepe. През 2011 г. става доцент по медицинска онкология. Проф. д-р Йълдъръм, който започва работа в Анадолу Медицински Център.

 • Проф. д-р.Гюлсен Косе

Тя завършва Медицинския факултет на Университета в Хаджеттепе. Към момента Проф. Гюлшен Кьосе работи в Отделението по Детска неврология на болница Лив Хоспитал, Истанбул.

 • Д-р Хасан Сами Гьоксой

Той е завършил Истанбулския университет Cerrahpasa и има докторска степен по Хематология.До момента работи в болница Газиосманпаша.

Организиране на кампания за лечение на рак в Турция на PavelAndreev.BG

Лечението в Турция струва доста, но пък когато става въпрос за живота и здравето на човек, когото обичаме, нищо не може да бъде наречено скъпо. Още повече, че дарителските кампании се популяризираха доста в последните години. Ако се нуждаете от средства за лечение на рак в Турция, не се колебайте да създадете дарителска кампания за набиране на средства на PavelAndreev.BG. Със сигурност ще откриете съмишленици, с помощта на които ще съберете необходимите пари.

Напълно нормално е и пациенти от България да избират Турция за своето лечение. Все пак страната е наша съседка, така че достъпът е е лесен. Също така лечението се организира бързо и част от услугите са дори по-евтини, отколкото в България. А резултатите от лечението са повече от добри. В Турция се използват редица иновативни похвати и на пълно лечение подлежат дори някои видове карцином, които в други страни са смятани за нелечими. Тук е мястото да подчертаем, че информацията относно най-добрите лекари и най-добрите болници в Турция е събрана на база мнения из форуми, социални мрежи и наши потребители. Фондация Павел Андреев съветва внимателно да направите своя избор и да потърсите консултации със специалисти относно провеждането на вашето лечение, както и избора на екип и болница!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

#краудфъндинг #благотворителна кампания #платформа за дарения #лечение #дарение #дарител #бенефициент #онлайн дарение #групово финансиране #кауза #рак #съвет #набиране на средства #дарителска кампания #прозрачност #фондация #павел андреев #общност #Турция #болница Газиосманпаша #болница Аджибадем #рак на гърдата #рак на яйчниците #Лив Хоспитал #тумор #рак на черния дроб #виртуално набиране на средства #разходи за лечение #Остеосаркома феморис декстри #Остеосарком #карцином #стволов тумор #плеоморфен сарком #рак на дебелото черво #сарком на Юинг #нискодиферециран лейомиосарком #тумор в мозъка #болница Медикана #рак на белия дроб #болница Мемориал #сарком #глиален тумор #тумор на малкия таз #карцином на шийката на матката #тумор на белия дроб #рак на матката #карцином на ларинкса #тумор на жълтъчната торбичка #хориокарцином #рак на ректума #рак на панкреаса #рак на стомаха #тумор в гръбначния мозък #тумор на Вилмс #тумор в подмишницата #рак на костите #рак на гърлото #тумор на меките тъкани #рак на хранопровода #карцином на адренална жлеза #тумор на пикочния мехур #рак на млечната жлеза #карцином на фаринкса #тумор в тестисите #сарком на меките тъкани #разходи #лечение в чужбина #лечение в Турция цени #лечение в Турция мнения