Статии - Защо да изберем бъбречна трансплантация в Турция
24-ти юли 2023

Защо да изберем бъбречна трансплантация в Турция

В последните години Турция се превърна в една от най-посещаваните дестинации за получаване на висококачествени здравни грижи. Турските клиники се славят като едни от най-добрите при трансплантирането на органи. Извършването на бъбречна трансплантация в Турция не прави изключение. Започнала последната четвърт на 20 в. с живи донори на бъбрек, трансплантацията в днешни дни се предлага от най-добрите болници в Турция. Тя е сред първите страни в света по трансплантация на органи от живи донори.

Ето и няколко от най-добрите болници за трансплантации:

  • Лив Хоспитал – в нея пациентите се наблюдават и лекуват от специалисти с помощта на най-новите технологии. Като някои от тях са Д-р Мустафа Ертугрул и Проф. Волкан Тугчу.
  • Болница Газиосманпаша – тя основно е специализирана в онкология и транплантации със следните специалисти Проф.д-р Сема Акташ и Проф.д-р Синаси Севмис
  • Болница Мемориал Шишли – тя е със сертификат за акредитация JCI (Joint Commission International) само 2 години след създаването си и стана първата болница в Турция и 21-ва болница в света, получила този сертификат, което е доказателство за качествени здравни услуги от световна класа. Един от най-добрите им специалисти е д-р Волкан Турунч.

А това са някои от кампаниите, на които успяхме да помогнем благодарение на дарителите:

Поради високия успех на бъбречните трансплантации в Турция и сериозния процент на оцеляване (90%) на програмите за трансплантация на бъбрек от жив донор, пациенти от цял свят избират най-добрите лекари за бъбречна трансплантация в Турция, за да извършат лечението си. Здравната система на страната е усъвършенствана, а това в комбинация с евтини здравни пакети и качеството на услугите, осигуряват отлично лечение на болния. Хора от цял свят се ориентират в тази посока. Все повече нуждаещи се избират да направят своята бъбречна трансплантация в Турция.

Безопасна и надеждна медицинска помощ при лечение в Турция

Болниците в Турция предлагат на пациентите си надеждна и безопасна медицинска помощ. Прилагат доста нови технологии в сферата на хирургията. Проверете за мнения за бъбречна трансплантация в Турция и ще видите колко много са доволните. Самата операция се осъществява от висококвалифицирани лекари с богат опит, много от които са завършили някои от най-добрите европейски медицински университети. Те подсигуряват холистично лечение на пациентите с персонализиран подход към грижите. Всичко е съобразено с медицинското им състояние. При доста случаи на бъбречна трансплантация в Турция органът се взима от живи донори. Причината за това решение е, че списъкът на чакащите за лечение е доста дълъг, а починалите, чиито органи биват дарявани, продължават да са малко.

Живи донори за чуждестранни пациенти

Министерството на здравеопазването на Турция дава възможност на болниците, занимаващи се с трансплантации, да приемат единствено живи донори за чуждестранни пациенти. Това е така, защото те не отговарят на условията за трансплантация от трупен донор. Нужно е международните пациенти да водят със себе си донор, за който могат да докажат, че са в роднинска връзка. Ако роднинство липсва се прави цялостен скрининг от здравната комисия по медицинска етика.

Етична комисия за бъбречна трансплантация в Турция

Задължително е донорът да е навършил минимум 18 години и да е роднина до 4-то коляно на болния. Роднинството трябва да бъде удостоверено със съответния документ. Документът трябва да е преведен на турски или на английски език. Ако пациентът има сключен брак, семейството на половинката му може да бъде считано за негово семейство. Степените на роднинство са следните:

  • Първа степен: Майка – Баща – Дете
  • Втора степен: Брат или сестра – дядо – баба – внук или внучка
  • Трета степен: Чичо – Леля – Племенник или племенница
  • Четвърта степен: Деца от 3-та степен.

Задължително е донорът да е навършил 18 години. Горна възрастова граница не е посочена като изискване. В случай, че донорът не попада в никоя от  посочените групи, тогава решението за извършване на бъбречна трансплантация в Турция се взима от етичната комисия.

Какво е Етична комисия?

Комисията представлява съвет, който два пъти месечно се събира. Ако донорът не е в роднински връзки с пациента, са необходими доказателства, които представят връзката помежду им – документи, снимки и други доказателствени материали. Правят се необходимите предоперативни изследвания на пациента и кандидатът за донор. Крайното решение се основава на резултатите от медицински прегледи и проведени тестове за определяне на допустимостта на кандидата за донор на органи.

Има условия, при които не се допуска хора да даряват бъбрек и това са случаи на рак, активна инфекция, бъбречно заболяване, захарен диабет или друга органна недостатъчност. Донорството е забранено и за бременните жени. Ако някой от пациентите е с хипертония, решение се взема след разглеждане на свързаните със състоянието медицински доклади.

Подробности около извършването на бъбречна трансплантация в Турция

Трансплантация на бъбрек, извършена в Турция, най-често е с продължителност между три и четири часа. Присаденият бъбрек обикновено започва да функционира моментално. Ако органът е присаден от жив донор има нужда от 3 – 5 дни, за да започне да функционира напълно нормално. При трупен донор времето  е между 7 и 15 дни. Реципиентът обикновено остава в болница между 4 и 7 дни. Ако нещата не протекат напълно по план и се появят усложнения, тогава се включват допълнителни лекарства. Те помагат на бъбреците да образуват урина. При успешно протичане на бъбречна трансплантация в Турция новият орган филтрира кръвта. По този начин пациентът спира да се нуждае от диализа. Предписват се и имуносупресори. Това са медикаменти, които потискат имунната система на реципиента, за да не отхвърли чрез атака трансплантирания орган.

При сериозен здравословен проблем или при нужда от извършване на трансплантация, доста пациенти се ориентират към възможността за лечение в чужбина. Голям брой българи избират Турция за своята операция или друг вид лечение, тъй като, най-вече в последните години, страната се доказа като отлична дестинация за медицински туризъм. Освен това в нея има много красиви места, които определено си струва да посетите, така че нещата успешно може да се комбинират.

Набиране на средства за бъбречна трансплантация в Турция чрез краудфъндинг платформата PavelAndreev.BG

Много са хората, които се нуждаят от бъбречна трансплантация. Дори и да са включени в списък на чакащи, често времето за изчакване е прекалено дълго и то може да се окаже дори фатално за болния. Но когато погледнат цените за трансплантация на бъбрек в Турция, много хора се отказват от тази своя идея, защото виждат, че  са непосилни за тях. Това обаче всъщност не е основателна причина. В последните години набирането на средства за лечение чрез дарителска кампания става все по-популярен метод. Най-добрият вариант е създаването на онлайн благотворителна кампания за набиране на средства. Ако вие или ваш близък се нуждаете от средства за бъбречна трансплантация в Турция, не се колебайте да създадете кампания на нашия сайт за дарения - PavelAndreev.BG. Хората с добри сърца и финансови възможности, които се доверяват на платформата, са доста, така че със сигурност  ще има желаещи да подкрепят и вашата кауза.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...